joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vestitul sculptor arădean Ioan Tolan s-a stins din viață

  de Raluca Medeleanu | 7 iulie 2015, 12:10 AM | Cultură

  0

  Sculptorul arădean Ioan Tolan, poate cel mai bine cunoscut publicului larg pentru sculptura sa ce îl înfățișează pe Avram Iancu (de lângă Tribunal), a murit astăzi, la vârsta de 88 de ani.

  Tolan s-a născut în 7 iunie 1927, în orașul Arad, și a fost membrul Uniunii Artiștilor Plastici din 1955, iar din 1993 a devenit membru al asociației Internaționale a Artiștilor Plastici. De-a lungul vieții, lucrările sale i-au adus numeroase premii, dintre care Ordinul Muncii cl. III-a., Ordinul Meritul Cultural cl. IV-a, Diploma de merit – Ministerul Culturii – la 80 de ani de la Marea Unire, Premiul Special UAP pentru sculptură și Fondator al filialei UAP Arad și a Liceului de Artă, Cetățean de Onoare al Municipiului Arad, Diploma de Onoare a UVVG, Premiul de excelență pentru întreaga carieră 2007 – Consiliul Local Județean Arad.

  Dumnezeu să-l odihnească în pace!

  statuie avram iancu ioan tolan arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.