Vestitul sculptor arădean Ioan Tolan s-a stins din viață

  de Raluca Medeleanu | 7 iulie 2015, 12:10 AM | Cultură

  0

  Sculptorul arădean Ioan Tolan, poate cel mai bine cunoscut publicului larg pentru sculptura sa ce îl înfățișează pe Avram Iancu (de lângă Tribunal), a murit astăzi, la vârsta de 88 de ani.

  Tolan s-a născut în 7 iunie 1927, în orașul Arad, și a fost membrul Uniunii Artiștilor Plastici din 1955, iar din 1993 a devenit membru al asociației Internaționale a Artiștilor Plastici. De-a lungul vieții, lucrările sale i-au adus numeroase premii, dintre care Ordinul Muncii cl. III-a., Ordinul Meritul Cultural cl. IV-a, Diploma de merit – Ministerul Culturii – la 80 de ani de la Marea Unire, Premiul Special UAP pentru sculptură și Fondator al filialei UAP Arad și a Liceului de Artă, Cetățean de Onoare al Municipiului Arad, Diploma de Onoare a UVVG, Premiul de excelență pentru întreaga carieră 2007 – Consiliul Local Județean Arad.

  Dumnezeu să-l odihnească în pace!

  statuie avram iancu ioan tolan arad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.