sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vești bune și proaste pentru cine nu curăță zăpada: nu se taie curentul, se dau doar amenzi de până la 2000 lei…

  de Special Arad | 8 ianuarie 2015, 11:31 AM | Știri Arad

  4

  Știri Arad: Cu zeci de ani în urmă, Prefectura Bucureștiului amenința pe cei care nu își curățau zăpada din fața caselor, cu tăierea electricității. Astăzi, metoda de penalizare nu mai e aceeași, însă obligația cetățenilor rămâne la fel.

  În ultimele zile, polițiștii locali din cadrul Poliției Locale Arad au început o amplă acțiune de avertizare în teren a cetățenilor cu privire la obligațiile menționate anterior, rugând arădenii să respecte nemijlocit obligațiile Hotărârii Consiliului Local Municipal Arad nr. 162 din 2006, care prevede ca ei să mențină curățenia pe trotuarele din proximitatea imobilelor în care locuiesc, respectiv pe locurile de parcare folosite. De asemenea, cetățenii sunt obligați, prin același act normativ, să întrețină și curețe periodic și ori de câte ori este nevoie șanțurile, rigolele și podețele din apropierea locuințelor lor.

  În caz contrar fiind pasibili de plata unor sancțiuni contravenționale care urmează a fi aplicate, în cuantum de până la 2000 de lei, în cazul agenților economici și de până la 1500 de lei în cazul persoanelor fizice.

  Problemele cele mai mari le ridică, la ora actuală, proprietarii de locuințe sau spații comerciale care nu îneleg, conform legislației în vigoare, să îndepărteze de pe trotuarele din apropierea imediată zăpada și insulele de gheață care pun în pericol trecătorii. De asemenea, Poliția Locală avertizează și cu privire la situațiile în care există pericolul iminent de cădere a zăpezii sau țurțurilor de pe clădirile înalte. Deținătorii au obligația să ia măsuri de marcare a perimetrului expus, de avertizare și de îndepărtare a acestora cu mijloace proprii sau prin intermediul firmelor care au dotări specifice.

  „Monitorizarea modului în care cetățenii înțeleg să participe activ la gospodărirea municipiului Arad, prin îngrijirea spațiului din imediata lor apropiere, constituie unul dintre obiectivele imediate al Poliției Locale Arad, urmând a fi efectuate controale frecvente privind modul în care sunt respectate aceste prevederi; atunci când situația o va impune, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale.” Eugenia Crainic, Poliția Locală Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Strazile nu sint a proprietarilor in primul rand.In tarile membre UE nu locatarii matura trotuarele (ex.Suedia)pentru ca platesc impozite la fel ca noi.De ex la noi pe strada toti proprietarii au maturat strada in fata casei,DAR carosabilul era plin de polei si nimeni nu a venit sa vada cum patinau masinile.Asta nu vede primaria sau ei nu au obligatii?Poate obligatia lor este doar sa mareasca mereu taxele.Este revoltator sa stai intr-un cartier in centru si sa patinezi cu masina si sa mai vina cineva sa te si ameninte.

   +12 voturi
   +1
   -1
  2. ce fain. mela probabil a parcat masina dealatul strazii))) si nu o fi intrat masina de imprastiat sare din cauza parcarii ei dealatul)))) mai sunt si situatii din acestea )) e bine ca la tine mela proprietarii si au facut datoria exact ca in germania ))) la mine pe strda doar eu am curatat in fata blocului ca eu nu am casa ca sit tine , pe restul i a durut in cot, asteptau sa vina nu stiu cine sa le curete trotuarul, acum e patinuar normal. si tot imputiti draequ se plang ca isi rup gatul pe trotuar! subscriu! DEACORD CU AMENZILE!!!!!!ca traiesc in Romania nu in diaspora din Suedia

   --5 voturi
   +1
   -1
  3. De acord, dar daca trebuie sa faci o interventie la casa si sapi sau depozitezi materiale de constructii esti amenintat ca e domeniul public si nu ai voie. Bine ca la zapade avem voie, atunci nu mai e considerat domeniul public, unde nu ai voie sa intervi????????!!!!!!!!!!!!!

   +2 voturi
   +1
   -1
  4. Ca de obicei autorităţile iarăşi au fost surprinse pe picior greşit în această dimineaţă cu mult polei pe străzi şi trotuare. Cu ce bun simţ poţi cere oamenilor să-şi cureţe trotuarul din faţa casei(chiar dacă e o datorie morală să faci acest lucru) iar tu primărie stai şi te distrezi cum maşinile patinează de zor şi se accidentează aşa cum s-a întâmplat în această dimineaţă! Păi dacă Poliţia locală amendează cetăţenii de ce nu amendează şi primăria ? D-l Falcă oare şi-a curăţat trotuarul ? Ruşine !

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.