Veste extraordinară pentru românul condamnat la moarte în Malaezia! Guvernul începe negocierile

  de Special Arad | 2 martie 2016, 7:20 PM | Internaţional

  0

  Guvernul vrea să înceapă negocieri cu autorităţile din Malaezia pentru extrădarea persoanelor care primesc sentinţe în această ţară.
  Guvernul vrea să înceapă negocierile cu autoritățile din Malaezia pentru a avea 3 tratate. Un tratat prin care să fie făcut transportul persoanelor condamnate în Malaezia, dar și tratat de extrădare, scrie www.gov.ro 

  Ionuţ Alexandru Gologan a fost arestat în iulie 2012 pe aeroportul din Kuala Lumpur. Avea în bagaje un kilogram şi jumătate de metamfetamină. Tânărul a spus că nu ştia de existenţa drogurilor, însă declaraţiile date poliţiştilor şi procurorilor i-au convins pe judecători că românul minte. Ca urmare, toate instanţele de la prima şi până la cea supremă au dat aceeaşi sentinţă – pedeapsa cu moartea.

  Ionuţ Alexandru Gologan nu este singurul român judecat în prezent pentru trafic de droguri în statul asiatic. Ştefan Coroi a fost şi el arestat pentru trafic pe droguri, tot pe aeroportul din Kuala Lumpur. A primit, însă, o pedeapsă mult mai blândă în comparaţie cu Ionut Gologan. În cazul său, instanţa a acceptat varianta apărării, şi anume că românul nu ştia de stupefiantele din bagaje. Chiar şi aşa, el a fost condamnat la 8 ani de închisoare şi la 10 lovituri de ratan. Sentinţa este definitivă.

  În total, sunt 4 români în Malaezia care sunt cercetați pentru trafic de droguri și care riscă pedeapsa capitală.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.