Condamnat la moarte, luptătorul Navid Afkari a fost executat

  de Special Arad | 12 septembrie 2020, 7:17 PM | Internaţional | Sport

  2

  ​Iranul a anunţat sâmbătă execuţia luptătorului de greco-romane Navid Afkari, care a fost condamnat la moarte pentru înjunghierea unui agent de securitate în timpul protestelor antiguvernamentale din 2018, transmite presa internaţională citată de Agerpres.

  În conformitate cu legea talionului, Navid Afkari a fost executat sâmbătă dimineaţa într-o închisoare din oraşul Shiraz, a indicat la televiziunea de stat procurorul general al provinciei Fars, Kazem Mousavi. Pedeapsa capitală a fost aplicată “în urma insistenţei familiei victimei”, a adăugat el.

  Potrivit avocatului lui Afkari, Hassan Younessi, o întâlnire cu familia victimei ar fi trebuit să aibă loc duminică pentru “a cere iertare” şi a evita astfel aplicarea pedepsei capitale.

  Navid Afkari, care avea 27 de ani, a afirmat că a fost torturat pentru a da mărturie falsă, potrivit familiei sale şi activiştilor, iar avocatul său a spus că nu există vreo dovadă a vinei sale. Justiţia iraniană a negat acuzaţiile de tortură.

  ”Potrivit probelor clare, Afkari a înjunghiat mortal un om nevinovat. Tribunalul a emis condamnarea la moarte pe baza probelor solide, iar Curtea Supremă a menţinut sentinţa”, conform unui comunicat al autorităţilor judiciare, publicat săptămâna trecută de presa iraniană.

  Organizaţia pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International s-a arătat alarmată vineri de “execuţia secretă iminentă” a lui Afkari, afirmând că acesta şi cei doi fraţi ai săi, condamnaţi la pedepse grele cu închisoarea, sunt “ultimele victime ale sistemului judiciar iranian deficient”.

  Mai mulţi iranieni, inclusiv cunoscuţi luptători, au cerut revizuirea sentinţei pe reţelele de socializare. Săptămâna trecută, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut, pe Twitter, puterii de la Teheran să ”cruţe viaţa tânărului”.

  Sursă sport.hotnews.ro

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cu tot respectul cuvenit pentru felul în care gestionați știrile sportive de interes local, dar să nu scri un rând când un record mondial outdoor, vechi de 26 de ani al marelui Bubca, ce a vizitat cu cativa ani în urmă Aradul, a fost bătut în 17.09.2020 de un „puști” de doar 20 de ani ce la dus la 6,16m, este greu de digerat. https://www.diamondleague.com/home/ … FENOMENUL Armand „Mondo” Duplatis la săritura cu prăjina este o nouă istorie de succes în atletism. Deja au fost scrise kilometrii de articole în presa internațională și să nu atingi de loc subiectul este o lipsă de respect față de o performanță sportivă de excepție. Să nu mai vorbim că Mondo deja este Capion European de la 18 ani. Însă ne „informați” despre această crimă odioasă.
   .
   Nu spun că știrea asta nu este de interes, dar să omiți că recordul mondial la prăjină a lui Bubca (vechi de 26 de ani) este doborât, pare o neglijență inandmisibilă, dacă te consider un adevărat iubitor/ziarist de sport. Dar în același timp nu contenești să-i numești sportivi pe Gladiatorii Moderni, ce se bat cu pumnii pe bani. Este o chestiune de prioritate și mentalitate. Eroi și modele de urmat sunt doar cei ce varsă sânge în „spectacole” patetice pentru primitivi. Din nou o bilă neagră de la mine … și nu numai, că suntem foarte mulți.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.