A ieșit la iveală ultimul mesaj al luptătorului executat în Iran, înregistrat în secret chiar înainte de a muri

  de - | 15 septembrie 2020, 10:01 AM | Internaţional

  0

  Luptătorul iranian Navid Afkari a fost executat sâmbătă, 12 septembrie, în ţara natală, după ce un tribunal de la Teheran a stabilit că ar fi ucis un funcţionar în timpul unei manifestaţii din 2018.

  Pe rețelele sociale, a apărut o ultimă înregistrare audio a sportivului, făcută în închisoarea Adelabad, din Shiraz, chiar înainte de a muri.

  „Acum sunt fericit, pentru că am învățat adevăratele aspirații ale umanității. Datorită vouă, a oamenilor extraordinari. Aspirații care sunt mult mai mari decât campionatele internaționale de lupte libere”, a spus Navid Afkari, potrivit Marca, citat de Digi Sport.

  În înregistrarea audio, luată în secret din închisoarea unde a fost reținut, luptătorul a recunoscut că a fost torturat și abuzat ca să mărturisească o crimă pe care nu a comis-o. El a vorbit despre o „mare injustiție” și despre cum toată viața a visat să-și facă mama fericită, participând la concursurile internaționale de lupte.

  Sursa: digisport.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.