joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vânzările de smartphone-uri au scăzut mai mult ca niciodată la sfârșitul anului 2017

  de Special Arad | 5 februarie 2018, 10:59 AM | IT

  0

  Vânzările globale de smartphone-uri au scăzut cu 9% în al patrulea trimestru al anului 2017 față de aceeași perioadă a anului trecut. Acesta este cel mai mare declin înregistrat vreodată pe piață de la lansarea primelor smartphone-uri în 2007.

  Acest declin se datorează în principal scăderii vânzărilor pe piața chineză. Utilizatorii de dispozitive mobile sunt din ce în ce mai puțin motivați să-și schimbe smartphone-urile. Cel puțin, ei par a fi hotărâți să își păstreze telefoanele perioade tot mai lungi, fără să se preocupe de posibilele inovații introduse de producători.

  Toți constructorii Android sunt îngrijorați, iar vânzările iPhone chiar au scăzut cu mai bine de 1% (cu aproximativ 5 milioane de dispozitive au fost vândute mai puțin). Situația este, totuși, mai puțin problematică pentru Apple, care a reușit să compenseze această scădere a volumului vânzărilor prin creșterea prețurilor la telefoanele sale emblematice. Vă amintim că Apple iPhone X este oferit între 1129 și 1359 de euro.

  De cealaltă parte Samsung a reușit un parcurs extraordinar în trimestrul patru din 2017 și a anunțat profituri operaționale record de 14,24 miliarde dolari. În timp ce telefoanele sale de vârf, cum ar fi Samsung Galaxy S8 și Galaxy Note 8, au avut un succes incredibil în 2017, fiind în topul performanțelor și vânzărilor, compania a avut o concurență serioasă pe piața mid-range, în special din partea mărcile chinezești.

  Conform Strategy Analytics, de la 438,7 milioane de unități vândute în trimestrul patru 2016, s-a ajuns la 400,2 milioane în trimestrul patru 2017. A fost cea mai mare scădere anuală din istoria vânzărilor de smartphone-uri. Directorul Strategy Analytics, Linda Sui, consideră că scăderea vânzărilor de smartphone-uri la nivel mondial a fost cauzată de un colaps pe imensa piață din China. Acolo cererea a scăzut cu 16% din cauza ratelor mai mari de înlocuire a smartphone-urilor de către utilizatori, a subvențiilor mai mici și a lipsei modelelor „wow”.

  Piața din China este cea mai mare piață de telefonie mobilă din lume. Prin urmare, acest declin a fost, în mod inevitabil, transferat pe piața mondială. Declinul vânzărilor, în China, ca și în restul lumii, este în principal legat de lipsa unor inovații cu adevărat atractive pentru publicul larg. De exemplu, camerele smartphone au atins o calitate atât de mare încât creșterile în megapixeli nu mai pot fi remarcabile, iar performanța generală pare să fi atins de asemenea o piatră de hotar. În zilele noastre, inteligența artificială este prioritatea producătorilor importanți, însă consumatorii nu percep încă importanța reală a acestei tehnologii.

  Potrivit Strategy Analytics, scăderea vânzărilor de smartphone-uri ar putea avea avantajul de a reduce prețurile pentru viitoarele super-telefoane. În ciuda acestui declin în trimestrul al patrulea, vânzările de smartphone-uri pentru anul 2017 ca întreg au crescut cu 1,3%, ajungând la peste 1,5 miliarde de dispozitive vândute. Cu toate acestea, această creștere este mică în comparație cu creșterea record de 12,3% înregistrată în 2015.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.