sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  S-a crezut „artist”, lăsându-și creațiile pe vitrina unei clădiri de lângă teatru. Polițiștii locali au fost de altă părere

  de Special Arad | 7 iunie 2023, 2:18 PM | Știri Arad

  0

  Direcția Generală de Poliția Locală Arad informează că în noaptea dintre marți și miercuri, în jurul orei 02:49, polițiștii locali de la ordine publică au amendat un bărbat cu 3.000 lei, pentru că a mâzgălit cu un marker negru vitrina unei clădiri din apropierea teatrului, situată la intersecția dintre Bulevardul Revoluției și strada Lucian Blaga. Este vorba de imobilul care a găzduit pe vremuri magazinul Aradul, iar acum are la parter un supermarket.

  „În urma unei sesizări transmise de către un cetățean, prin apelarea Dispeceratului Poliției Locale, la numărul gratuit 0257/939, echipajul din teren l-a surprins pe C.C.T., în vârstă de 51 de ani, domiciliat în altă localitate din județ, în timp ce desena cu un marker negru pe vitrina unei instituții de pe Bulevardul Revoluției și pe autovehiculele parcate în zonă. Menționăm că individul a mai fost sancționat în ziua anterioară pentru consum de alcool pe domeniul public, în apropierea zonei „de lucru”, pe care, probabil, tot pe fondul consumului de alcool, s-a gândit ulterior să o degradeze.

  Pentru imprimarea, fără drept, în loc public, de înscrieri și desene pe clădire și mașini, cu încălcarea art. 2, pct. 14 din Legea nr. 61/1991, agenții constatatori au aplicat amenda prevăzută de lege, respectiv au dispus totodată sancțiunea complementară a obligării bărbatului de a proceda la înlăturarea înscrierilor și desenelor, cu redarea stării inițiale a pereților și bunurilor afectate.

  Aducem la cunoștința persoanelor “creative”, care planifică săvârșirea unor fapte similare celor menționate, că pe lângă amenda usturătoare, sancțiunea complementară a refacerii bunurilor deteriorate se execută în termen de cel mult 15 zile calendaristice de la data la care devine executorie, iar în situația neîndeplinirii acestei obligații, autoritatea administrației publice locale pe a cărei rază teritorială s-a săvârșit contravenția poate să reabiliteze din fonduri proprii bunurile afectate, având dreptul la acțiune în regres împotriva contravenientului”, informează Poliția Locală.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.