Vămile, la un pas să fie scoase de sub ANAF și să ajungă în subordinea directă a ministrului Finanţelor

  de Special Arad | 27 februarie 2019, 8:19 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  imagine cu scop ilustrativ

  Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, este tot mai aproape de a rupe Vama de la ANAF şi să o preia în subordine directă, potrivit Digi24.

  Legea privind desfiinţarea regionalelor, care prevede şi transferul Direcţiei Generale a Vămilor la Ministerul Finanţelor, a ajuns în Camera Deputaţilor, care este for decizional. Ca urmare a acestei măsuri, Vămile își vor desfășura activitatea pe cont propriu.

  Motivația acestui transfer pare să fie sistemul lent de import-export de care se plâng patronii unor companii importante, dar şi de sumele care se pierd la bugetul de stat din evaziunea care se face la vamă.

  Mai exact, administrarea vămilor urmează să fie preluată de o nouă instituție, Autoritatea Națională a Vămilor, de la actuala Direcție Generală a Vămilor, aflată în subordinea ANAF. Noua autoritate vamală va fi subordonată direct ministrului de Finanţe, potrivit căruia se doreşte modernizarea tuturor vămilor din ţară şi dotarea acestora cu sisteme de scanare.

  O astfel de măsură ar putea aduce la bugetul statului sume mari de bani, spune ministrul Finanţelor.

  Citește mai mult pe Digi24.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.