marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Un nou val de aer polar lovește România în weekend

  de - | 22 noiembrie 2023, 1:50 PM | Naţional

  0

  Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a spus cum va fi vremea în următoarele zile anunțând un val de aer polar care va atinge și România în acest weekend. Se anunță un nou episod de vreme rea în țara noastră.

  Vineri vom avea din nou o ușoară creștere a temperaturilor, până la 15…16 grade, pentru ca sâmbătă și duminică din nou să consemnăm o scădere semnificativă, o răcire semnificativă cu doar 2 până la 9 grade Celsius la nivelul maximelor, iar duminică chiar maxime mai coborâte, de -5 până la 5 grade Celsius.

  Valori ale cantităților de precipitații sub formă de ploaie în zonele joase de relief, 15…20 de litri, în timp ce la munte vorbim de ninsori predominante asociate și cu intensificări ale vântului și cu rafale de 80-90 km/h”, a explicat directorul ANM.

  De asemenea, specialistul a avertizat că în weekend este posibil să predomine, în cea mai mare parte a țării, precipitațiile și să se înregistreze din nou lapoviță și ninsoare nu numai în zona montană înaltă, ci și în zonele mai joase de relief.

  Începând de vineri, o zonă de presiune atmosferică scăzută va acoperi toată jumătatea estică a Europei. Inițial sunt așteptate doar ploi locale și ninsori la munte, dar ulterior se va forma unui ciclon mediteranean puternic, care se va deplasa spre est.

  Această depresiune atmosferică ar putea afecta și România, aducând precipitații abundente și vânt puternic. Deoarece la nord de țara noastră se va afla o masă de aer rece, fulgii de nea ar putea să coboare până în zonele joase, scrie meteoradar.ro.

  Miercuri, 22 noiembrie, valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult noros ziua, dar noaptea va deveni variabil în vestul şi nord-vestul ţării. Va ploua în sud-vest, sud şi est şi local în centru şi vest, iar în Banat şi Oltenia cantităţile de apă vor depăşi izolat 15 l/mp.

  La munte, precum şi în zona deluroasă din Moldova, vor fi precipitaţii mixte. Izolat se va forma polei sau gheţuş. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în vest şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 şi 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 6 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţă.

  Citește și: Târgul de Crăciun de la Arad. Noutatea din 2023 va fi o roată înaltă de 30 metri, amplasată în Piața Avram Iancu

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.