joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Vaccinul anti-COVID 19, Astra Zeneca, a fost omologat de urgență de OMS

  de Special Arad | 15 februarie 2021, 9:07 PM | Naţional

  0

  OMS a acordat omologarea de urgenţă vaccinului anti-Covid de la AstraZeneca

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat luni că a acordat omologarea pentru utilizarea în regim de urgenţă vaccinului anti-Covid AstraZeneca, care deschide calea distribuirii a sute de milioane de doze către ţările defavorizate private până acum de imunizare, scrie AFP.

  Această procedură ajută ţările care nu au mijloacele de a determina ele însele eficienţa şi inocuităţii unui medicament să aibă acces mai rapid la terapii şi să permită dispozitivului Covax să înceapă distribuirea.

  Vaccinul AstraZeneca reprezintă marea majoritate a 337,2 milioane de doze de vaccinuri pe care dispozitivul Covax, coordonat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Alianţa vaccinului (GAVI) şi Coaliţia pentru inovaţii în materie de pregătire a epidemiilor (CEPI), înţelege să le distribuie în primul semestru din acest an.

  Aceste doze destinate Covax sunt fabricate în Coreea de Sud şi în India de Serum Institute of India (SII). Omologarea a fost acordată în legătură cu aceste două versiuni, potrivit unui comunicat al agenţiei ONU.

  Săptămâna trecută, vaccinul a fost deja recomandat de comitetul de experţi în vaccinuri al OMS pentru toate persoanele de 18 ani şi peste, inclusiv în ţările unde circulă variantele mai contagioase. Totuşi, vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford (Marea Britanie) şi de gigantul farmaceutic a cunoscut contestări şi îndoieli privind eficienţa pentru persoanele de peste 65 de ani şi în faţa variantei virusului care provoacă Covid-19, iniţial depistată în Africa de Sud, dar astăzi prezentă în numeroase ţări.

  Citeste mai multe detalii despre vaccin pe adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.