V. Leac se prezintă la Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol”

  de Special Arad | 3 februarie 2019, 1:36 PM | Cultură

  0

  Biblioteca Județenă „Alexandru D. Xenopol” Arad vă invită la o întâlnire cu poetul V. Leac, a cărui ultim volum de poezie, „M O N O I D E A L”, a apărut la sfârșitul anului trecut la editura Nemira.

  Evenimentul va avea loc în Sala „Astra” a Bibliotecii Județene vineri, 8 februarie, de la ora 15:00. Va fi o discuție liberă în care autorul va vorbi despre propria operă și va răspunde la întrebările publicului.

  Manifestarea este continuarea seriei de întâlniri autor-public, organizată de Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol” Arad în cadrul proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și finalizat în 2018.

  V. Leac trăiește și lucrează în Arad și București. A publicat mai multe cărţi de poezie:
  • Seymour: sonată pentru cornet de hârtie, Ed. Vinea (2005, 2006, 2013);
  • Dicționar de vise, Ed. Cartea Românească, 2006;
  • Lucian – un experiment – CDPL, 2009;
  • Toți sunt îngrijorați, Ed. TracusArte – colecția NEO – 2010, 2015;
  • Unchiul este încântat, Ed. Charmides, 2013;

  V. Leac este membru fondator al grupării literare Celebrul animal şi al revistei Ca şi Cum. În 2012, împreună cu Bianca Băilă, a înființat la Timișoara MOI; co-autor al evenimentelor „așteptarea are ceva în comun cu gulerul ridicat al hainei cu care mergi la întâlnire și al ce poți vedea pînă unde ajungi”.
  A participat în cadrul platformei Spații în așteptare – 2013 cu proiectul „Cuptorul din fabrica de zahăr”.
  A fost curatorul evenimentului W.A.D. Arad, 2014;
  Filme:
  • 2014 – The Village Drones (l);
  • 2015 – The Village Drones (ll);
  • 2016 – Trasee descriptive cu intrus;

  V. Leac este prezent pe aplicația web de e-book-uri a Bibliotecii arădene, realizată în cadrul proiectului, cu două volume de poezie în limba română („Lucian”) și engleză („everybody worries”) care pot fi citite gratuit pe https://ebook.bibliotecaarad.ro/author/37.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.