UVVG, implicată în proiectul: „Maraton de vaccinare”

  de - | 10 mai 2021, 3:28 PM | Știri Arad

  0

  Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad rămâne un partener de nădejde al comunităţii

  Pentru a putea reveni la o viață normală şi a ne putea redobândi întâlnirile familiale alături de cei dragi sufletului nostru, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a ales să se implice în proiectul: „Maraton de vaccinare”, organizat în perioada 7-9 mai în holul Palatului Administrativ. La fel cum a făcut-o de la începutul pandemiei, multe din acţiunile administraţiei locale fiind susţinute şi sprijinite de familia academică UVVG.

  În cadrul acestui „Maraton de vaccinare”, sute de arădeni, dar şi cetăţeni din alte judeţe şi chiar străini, au avut posibilitatea să se vaccineze (primul vaccin și rapel), fără a avea nevoie de programare, identificarea fiind făcută pe baza actului de identitate sau a paşaportului.

  În cele trei zile ale maratonului de vaccinare, 20 de studenţi ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, coordonaţi de Arnold Marchiş, au participat activ ca voluntari în acest proiect. Aceştia au efectuat triajul, au răspuns întrebărilor adresate de cei dornici a se vaccina, au măsurat tensiunea arterială pre și post vaccinare şi au supravegheat pacienții timp de 15 minute, comunicând permanent cu personalul medical.

  Mă bucur că am fost parteneri ai acestui proiect, la iniţiativa dnei Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prin studenţii şi rezidenţii Facultăţii de Medicină. Ne-am propus să fim alături de arădenii dornici de a se vaccina pentru a reveni cât mai repede la normalitate. Universitatea noastră a fost şi va rămâne un partener al comunităţii locale, atent şi receptiv la nevoile arădenilor” – a spus conf. univ. dr. Casiana Boru, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UVVG, care, împreună cu dr. Ligia Piroş, prodecanul Facultăţii de Medicină, au răspuns de reuşita acestei acţiuni.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.