miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  UTA, punctul de start! Sleiți de puteri, arădenii au salvat un punct în ultimele minute

  de Tudor Bogdan | 7 august 2016, 1:55 PM | Sport

  1

  UTA a debutat în noul sezon pe o căldură sufocantă în fața echipei antrenate de Jerry Gane, CSM Râmnicu Vâlcea. Anul trecut,în aceeași perioadă, în prima etapă a sezonului UTA pierdea primul meci pe propriul teren cu scorul de 1-2 în fața grupării Gaz Metan Mediaș.

  Acum au fost unele coinicidențe. Florin Mazilu a arbitrat și meciul de debut din stagiunea trecută. UTA a încasat tot două goluri,la fel ca și ieri, cu Vâlcea. Doar că de data aceasta au marcat și arădenii de două ori, prin Dennis Man în minutul 2 și prin Curtuiuș în minutul 87. Vâlcea a egalat la 1 prin Geantă în minutul 20, iar Cârstea a marcat pentru 1-2 în minutul 73.

  „Să nu dramatizăm. Anul trecut am pierdut primul meci, acum am făcut egal. Cu acest punct, anul trecut am fi promovat, deci cred că putem lua și partea bună din acest joc”, spune unul dintre jucătorii  Bătrânei Doamne. La unison, însă, jucătorii scot la iveală gafa conducerii care a ales să organizeze acest turneu în Italia. „Ne-am întors rupți, sleiți. Am ajuns vineri seara, ne-am cazat la hotel, iar dimineața hai la meci. S-a acumulat multă oboseală”, spun aceștia.

  UTA a jucat slab, cu frâna de mână trasă. În lipsă prospețimii, au cedat și nervii. Copil a ratat un penalty în ultimeleminute ale primei părți, penalty pe care ar fi dorit să-l execute Chindriș. Supărat că nu a fost lăsat, dar și pe faptul că Dumitru Copil a ratat, Chindriș a făcut un gest incredibil: s-a cerut afară, a cerut să fie înlocuit!

  Prea multe nu sunt de spus. A fost un 2-2 între două echipe cu mari carențe, două echipe care pot avea un cuvânt de spus în acest campionat. Este un campionat care arată situația în care a ajuns fotbalul românesc. Este un debut de campionat rușinos, unul în care Pâncota s-a făcut de râs la Afumațipierzând cu 0-16, după un meci în care a trimis doar copii, iar pe bancă nu a fost nimeni! Este un amatorism total în liga secundă. Echipele nu au bani pentru competiție, Baia Mare s-a retras cu o zi înaintea startului, iar acum nu se știe dacă nu urmează o nouămodificare de program…

  UTA – CSM Rm. Vâlcea 2-2 (1-1)

  Spectatori 600

  Man 2, Curtuiuş 87 / B. Geantă 20, Cârstea 73

  UTA: Miron – Costin, Manea, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș (Jorza), Copil (Andor), Man – C. Rus (Ad. Petre), Curtuiuș.

  Vâlcea: Muțiu – Samson, Pârvulescu, Neag, Dumitrașcu – O. Vasile, Drăghici, Cârstea, Stana (Georgescu) – Ceapă (Munteanu), B. Geantă (Mihai).

  Arbitri: Fl. Mazilu (Satu Mare) – M. Marica (Bistrița) – D. Lucaciu (Cluj)

  Obs. FRF: D. Monea (Cluj) – M. Sârbu (Hunedoara)

  curtuius 1

  Roland Nagy: „Nu eu am făcut programul, iar acum s-a văzut rezultatul”

  „Având în vedere prin ce am trecut în ultimele zile, cred că băieţii şi-au făcut datoria, au dat tot ce au avut mai bun din ei. Nu vreau să intru în amănunte, doar spun că sunt nemulţumit, aşa că nu vreau să răbufnesc. Sunt prea multe care s-au adunat, dar nu eu am făcut programul, iar acum s-a văzut rezultatul. Am scos un punct dintr-un meci ce părea pierdut, puteam mai mult dacă la unele faze marcam, cum a fost, de exemplu, acel 11 metri. Copil a avut atitudine, a luat mingea şi s-a dus să bată, aşa că nu puteam să-l întorc din drum, după ce şi-a pus mingea la punctul cu var. El şi Chindriş au fost desemnaţi, acesta era nemulţumit, dar dacă se marca cred toată lumea era mulţumită. Oricum, vă spun să nu visăm că vom repeta sezonul trecut. Ar fi o greşeală, ne facem doar ne facem rău dacă visăm cu ochii deschişi la aşa ceva”, spune Roland Nagy.

  Gane: „Sunt puțin dezamăgit”

  „Sunt mulţumit de rezultat, dar sunt puţin dezamăgit că nu am câştigat meciul. Reproşurile la adresa arbitrului sunt şi pentru că am sânge de oltean şi ripostez imediat. Nu-mi place să pierd, iar protestele ce le-aţi văzut au fost la cald, nu pot spune că arbitrul ne-a mâncat meciul. Ştiam unde venim, peste ce echipă dăm şi sunt uşor dezamăgit că nu am ştiut gestiona finalul de meci, rămânând în inferiorate numerică, UTA taxându-ne chiar atunci”.

  FOTO: uta-arad.ro

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cu acest 2-2 obtinut in extremis acasa la Arad,UTA a ajuns deja la -2 la adevar !Mai lasa Nagy turneele in Austria si Italia,ca apararea noastra e varza in fiecare meci si incaseaza goluri..!Du echipa la Moneasa,dar cu antrenamente tari,nu sa mancati timpul degeaba…. Nagy sa scoti pe greoii din aparare,ca acolo e buba,fiind necesari 3 fundasi cu talie,tineri si cu viteza…ca poate ai uitat ce am patit la Medias ce ne-a tras 4 bobite !Pancotani retrageti echipa lui Piros ca va rad si curcile de acest 16 -0 !

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.