joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Egal cu atitudine! UTA a obținut un punct greu în jocul cu cei de la Hermannstadt (Foto)

  de Lucian Dănilă | 12 martie 2018, 2:08 PM | Sport

  0

  „Noi suntem Hermannstadt”, „dar aici este UTA”, sunt mesajele după care funcționează cele două grupări fotbalistice din liga secundă. Îmi amintesc că la jocul din toamnă, de la Sibiu, UTA pornea ca mare favorită, fiind echipa pe care toți adversarii o vedeau ca promovată, în timp ce formația din Sibiu avea pe atunci statutul de nou-promovată.

  Hermannstadt a învins atunci cu 2-0, după un meci în care a fost mult peste UTA, mai ales că a jucat mai bine de 45 de minute în inferioritate. Ieri, la Șiria, lucrurile s-au schimbat radical. Din toamnă și până acum, UTA a ajuns doar o echipă care încearcă din răsputeri să se salveze de la retrogradare, iar Hermannstadt a devenit principala favorită la promovare, mai ales că a făcut ravagii și prin Cupa României, competiție în care a trecut cu scorul de 3-0 de FCSB.

  Chiar înainte de acest joc, UTA a schimbat ceva: l-a adus în funcția de director tenic pe Ionuț Popa, o numire și o reacție despre care voi scrie într-un articol separat, tot astăzi. Mâna lui Popa s-a văzut la nivelul echipei, mai ales în ceea ce privește atitudinea și organizarea pe jocul defensiv. După o ocazie bună a celor de la Sibiu, UTA a deschis scorul în minutul 7, atunci când Curtuiuș a reluat cu capul în plasă mingea centrată din corner de Buia. Sibienii au acuzat un henț la „căpitanul” arădenilor, dar arbitrul a arătat centrul terenului. Era 1-0…

  Hermannstadt a condus tot timpul ostilitățile din teren mai ales din punct de vedere al posesiei. Nu a trecut prea mult timp și sibienii au egalat. Era minutul 24, Stoica l-a găsit cu o pasă filtrantă pe Herghelegiu în spatele lui Polgar, acesta a ajuns mingea chiar pe linie, a centrat în fața porții acolo unde Roșca și Dinculescu nu l-au putut „închide” pe Bogdan Rusu și scorul s-a făcut 1-1, după ce atacantul sibienilor a avut de îndeplinit simpla formalitate de a trimite cu latul în poartă.

  UTA s-a apărat bine după golul primit, Manea și Roșca arătând că sunt un cuplu decent pentru acest nivel. Problemele apăreau pe flancuri, dar Polgar și Dinculescu s-au străduit să închidă culoarele spre careul porții apărate de Bodea. După câteva situații irosite de cei de la Hermannstadt, UTA putea da lovitura în ultimul minut al primei părți, dar mingea expedită din lovitură liberă de la 22 de metri de Buia s-a oprit în brațele lui Căbuz.

  După pauză am avut parte de un joc închis. Hermannstadt încerca să se apropie de poarta lui Bodea, dar cuplu Popa-Todea a așezat echipa într-un sistem 4-5-1 în care de multe ori cei care respingeau din careu erau chiar Curtuiuș sau Buia. Sibienii puteau marca la cea mai simplă fază posibilă. Portarul Căbuz a degajat până dincolo de linia fundașilor arădeni, Blănaru a scăpat singur cu Bodea, a tras în acesta, iar mingea a ajuns la Rusu care a tras de la 16 metri peste poartă.

  După două minute, Buia a scăpat singur în careul sibienilor, a intrat în unghi, iar șutul său a fost respins cu piciorul de Căbuz. Hermanstadt putea pleca cu toate cele trei puncte, dar Târnovan, în minutul 85, a reluat cu latul pe lângă poartă din poziție centrală și jocul s-a încheiat cu scorul de 1-1.

  Un punct prețios obținut de UTA în lupta sa pentru evitarea retrogradării, dar adevărata luptă se va da cu adversarele directe la retrogradare. Primul astfel de meci va avea loc chiar în etapa care urmează, la Balotești.

  Meciul cu Hermannstadt ne-a arătat că UTA are potențial, că dacă există atitudine orice meci poate să le aducă punct sau puncte.

  IMG 0829 1

  „E un punct foarte important. Aş vrea să felicit jucătorii pentru determinarea de care au dat dovadă astăzi, de implicarea pe care au avut-o în obţinerea acestui punct foarte important. În situaţia complicată în care suntem acum, va conta fiecare punct, iar la final vom contabiliza totul. Bineînţeles, un merit important l-a avut şi nea’ Popică (n.r. – Ionuţ Popa). A venit cu elan, ne-a dat sfaturi şi trebuie să-i recunoaştem aportul la acest rezultat pozitiv. Chiar am vorbit cu băieţii înainte meci despre rezultatele de ieri, trebuia să scoatem şi noi ceva din acest meci. Probabil, a contat şi acest lucru, ne-am mobilizat mai mult ştiind că echipele de sub noi au făcut puncte importante. Poate doar Brăila e puţin penalizată după această etapă, deşi, pe de altă parte, nu e tocmai bine că Ripensia s-a distanţat de zona periculoasă. Pentru noi cele mai importante meciuri vor fi cu echipele din vecinătatea noastră, cum este Baloteştiul, pe care o întâlnim etapa viitoare. Acolo trebuie noi să scoatem maxim, deşi orice punct este important de oricunde îl putem obţine” (Cristi Todea – antrenor UTA)

  „Regretăm că nu am câștigat, ne-am gândit doar la victorie, modul de joc și schimbările au fost făcute în acest scop. A ieșit un joc disputat, plăcut ochiului, deschis oricărui rezultat, cu încercări de construcție din partea UTA-ei și cu posesie din partea noastră, construcție și finalizare. Am avut situații și noi și ei, ocaziile lui Blănaru, Târnovan și Dâlbea chiar au fost uriașe. Până la urmă, e un punct în deplasare și îmi felicit jucătorii pentru că au încercat să desfacă jocul UTA-ei. Au reușit în mare parte, dar au greșit la finalizare, nu au pus punctul pe i. Felicit UTA, își face treaba, încearcă să bată pe toată lumea, toate echipele care vor veni aici vor avea viață grea. UTA joacă fiecare meci, este un nume, are un blazon de apărat, poate să facă puncte și la Călărași… E cea mai titrată echipă din Provincie, deși nu-mi prea place acest nume. Dar, este des folosit și atunci mă exprim și eu așa. UTA s-a apărat eroic, de asta mi-era teamă, și anume de spiritul acestui club, care indiferent de componenții echipei luptă până la capăt. Este ceva special aici la UTA, poate și de asta nu am câștigat, deși ne-am propus acest lucru” (Alexandru Pelici – antrenor Hermannstadt)

  liga 21

  liga 22

  UTA ARAD – FC HERMANNSTADT 1-1
  Stadion: ”Otto Greffner” (Şiria – Arad);
  Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenţi: Ionuţ Marius Bobe (Videle) şi Ferencz Tunyogi (Zalău).

  ►UTA: Bodea – Polgar, Al. Manea, Roşca, Dinculescu – Hlistei (A. Iuga 90+2′), I. Tănase, Petra (Jorza 74′), Buia – D. Popa (Stahl 7′), Curtuiuş (cpt.)
  Rezerve neutilizate: Barna – R. Iuga, Prună, D. Toma
  Director tehnic: Ionuţ Popa

  ►Hermannstadt: Căbuz – Mih. Stancu, Ct. Pîrvulescu, I. Stoica, Pamfile – Dâlbea (cpt.)(Târnovan 82′), Danci – D. Tătar, Bg. Rusu, Hergheligiu (P. Petrescu 78′) – Şt. Blănaru (C. Neagu 67′)
  Rezerve neutilizate: Niga – Dumitriu, Surugiu, Cristiu
  Antrenor: Alexandru Pelici

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.