duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Punct cu sacrificii! UTA a obținut o remiză grea pe terenul înfundat din Balotești

  de Lucian Dănilă | 17 martie 2018, 1:16 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Nu ne-am fi imaginat, mai ales la startul acestui campionat, că UTA va juca un meci „de șase puncte” tocmai la Balotești, un meci care să mențină UTA deasupra liniei de supraviețuire în acest eșalon după ce a plecat la drum cu gânduri clare de promovare.

  Arădenii au jucat la Balotești, pe un teren înfundat, plin de noroi, un meci pe care dacă l-ar fi pierdut ar fi coborât în clasament sub adversara de astăzi iar spectrul retrogradării devenea tot mai clar. Problemele au apărut încă de la început, cuplul Popa – Todea fiind nevoiți să improvizeze atât în apărare cât și în atac. În lipsa lui David Popa și, mai ales, a lui Dinculescu și Burlă, UTA a folosit pe partea dreaptă a defensivei un fundaș central, Rafael Iuga, iar în partea stângă a fost mutat Polgar, jucător de picior drept. În compartimentul ofensiv, Curtuiuș pornea ca titular dar și purtător de banderolă. S-a accidentat la încălzire și a fost înlocuit cu Jorza, UTA neavând pe banca de rezerve un atacant veritabil.

  Gazdele au deschis scorul în minutul 20, în urma unui penalty. Polgar l-a faultat în careu pe Claudiu Herea și jucătorul întors în această iarnă de la Sepsi l-a învins pe Bodea. Era 1-0 și UTA trebuia să alerge după egalare. În afară de câteva situații la cele două porți, fără mare pericol, până la pauză s-a menținut scorul stabilit în minutul 20.

  Repriza a doua a început alert. Ovidiu Herea, fostul jucător de la Rapid, a luftat în careu (49), pentru ca tot el să trimită din foarfecă razant cu bara (55). Între cele două ocazii, în minutul 51 Hlistei a încercat un lob de la mare distanță dar mingea a căzut pe plasa porții apărate de Eșanu. UTA a egalat în minutul 57 prin Mihai Roșca care a trimis cu capul în poartă mingea centrată dintr-o lovitură liberă de Darius Buia: 1-1.

  Rezultatul de egalitate avea să reziste doar opt minute. Frații Claudiu și Ovidiu Herea au colaborat excelent, primul l-a găsit pe cel mai mare în careul utist cu o pasă filtrantă, iar experimentatul jucător a marcat plasat pelângă Bodea: 2-1. Patru minute mai târziu, Baloteștiul se putea distanța la 3-1, dar mingea trimisă de Lucian Ion a trecut la puțin centimetri de poarta arădenilor.

  Ca și cum nu era de ajuns că UTAi-a pierdut pe atacanții Curtuiuș și David Popa, în minutul 72 a părăsit terenul și Darius Buia în urma unei accidentări.

  În minutul 82, Popa și Todea fac o schimbare inspirată. L-au trimis în teren pe Angelo Iuga în locul lui Ionuț Tănase, iar micuțul mijlocaș l-a găsit excelent cu o centrare în careu pe Hlistei, care a marcat cu o lovitură de cap de la nouă metri. Era minutul 82 și s-a făcut 2-2, un scor care o menține pe UTA deasupra liniei de supraviețuire, iar gruparea din Balotești rămâne și ea mai slab clasată decât formația arădeană.

  A fost o remiză cu sacrificii, cu jucători care au ieșit accidentați, un punct care nu o ridică dar nici nu o coboară pe UTA în clasamentul ligii secunde.

  CS BALOTEŞTI – UTA ARAD    2-2 (1-0)

  Stadion: Comunal (Baloteşti – Ilfov)

  Arbitru: Florin Costin Dan (Chirnogi); Asistenţi: Cristian Voicu (Focşani) şi Alexandra Theodora Apostu (Bacău).

  Baloteşti: Mih. Eşanu – C-tin. Dedu, Marciuc, Flămânzeanu, N. Filip – L. Ion (cpt. – 90 Bolozan), Cl. Herea, Ov. Herea, C. Mihai – M. Neagu (88 Valentin Andrei), C. Novac

  Rezerve: Fulga – Mirescu, Al. Gheorghe, Bolozan, Cl. Ioniţă, F. Paraschiv, Val. Andrei

  Antrenor: Augustin Călin

  UTA: Rob. Bodea – R. Iuga, Al. Manea (cpt.), Mih. Roşca, Polgar – Stahl (89 Prună), Jorza, I. Tănase (80 Angelo Iuga), Petra, Hlistei – D. Buia

  Rezerve: Barna – A. Iuga, D. Lazăr, D. Toma, Prună, Curtuiuş

  Director tehnic: Ionuţ Popa; Antrenor principal: Cristian Todea

  rezultate 1

  rezultate 2

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.