miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    UTA nu se simte bine când joacă cu ultima clasată: egal chinuit cu Chindia

    de Lucian Dănilă | 3 septembrie 2022, 11:36 PM | Recomandările editorilor | Sport

    0

    În urmă cu o săptămână, UTA trecea de echipa lui Mititelu, FC U Craiova, un adversar de temut în acest debut de stagiune în Superliga, iar cele trei puncte au adus la Arad o stare de euforie, așa cum aduce practic orice victorie a echipei favorite.

    Imediat după acel joc, în rândurile fanilor au început calculele: 6 puncte în următoarele două jocuri. De ce? Pentru că UTA urma să joace cu ultimele clasate, echipele cu cele mai puține puncte dar și cu cele mai slabe prestații până în acel moment.

    Calculele, însă, nu aveau să se adeverească. UTA a obținut o remiză norocoasă la Mioveni, după un meci în care gazdele au avut ocaziile mai mari dar au și ratat un penalty în minutul 89. Este adevărat că meciul putea avea un alt deznodământ dacă arbitrul Barbu ar fi dictat un penalty pentru UTA sau dacă l-ar fi eliminat pe Garutti. Dar ca prestație, UTA a practicat un fotbal sărac.

    Speram că prestația slabă de la Mioveni va fi ștearsă la partida de pe teren propriu cu Chindia. Cu aproape 7.000 de fani în tribune, UTA întâlnea din nou echipa clasată pe ultima poziție a clasamentului. Din păcate, nici susținerea fanilor nu a mai fost de ajuns și UTA a arătat același fotbal lent, fără idei, elevii lui Poenaru nereușind să se apropie periculos de poarta lui Moldovan.

    UTA nu a trimis niciun șut pe poartă în prima repriză, iar la ocazia mare a lui Postolachi din minutul 45 a fost offside. Nici Chindia nu a produs mai mult decât UTA, dar a trimis totuși două șuturi pe poartă din care unul a fost concretizat. După lovitura de cap a lui Celea parată de Balauru, în minutul 44, în urma unui corner, mingea a ajuns la Akhmatov, acesta a șutat de la 30 de metri, Balauru s-a culcat să prindă mingea, aceasta a trecut pe sub el, a lovit bara, l-a lovit apoi pe portar în ceafă și a intrat în poartă: 0-1!

    Imediat după fluierul de final al primei părți, mai ales de la tribuna a doua s-au auzit huiduieli la adresa jucătorilor și a lui Ilie Poenaru.

    Antrenorul Bătrânei Doamne a mutat la pauză, o schimbare dorită și de fani, mulți fiind nemulțumiți că Poenaru a început meciul cu Isac – Batha – Cascini la mijloc, într-un meci cu o echipă care s-a apărat grupat și era nevoie de un jucător cu veleități de număr 10 pentru a desface apărarea aglomerată a oaspeților. Keșeru a intrat în locul lui Batha, iar echipa evolua acum într-o formulă cu doi atacanți: Keșeru și Postolachi.

    Chindia nu a mai căutat deloc să-și mărească avantajul și s-a mulțumit să apere avantajul fragil de pe tabelă. În aceste condiții, UTA a făcut mai mulți pași înainte și a pus o presiune permanentă pe careul lui Moldovan. Keșeru chiar a avut o bună ocazie, dar șutul său de la 16 metri a trecut puțin peste poartă. În benzi, Jobello și Hoxhallari pe tânga, dar și Otele cu Vukcevic pe dreapta, duceau des mingile în preajma careului, dar toate centrările acestora au fost o pradă ușoară pentru fundașii Chindiei.

    Poenaru a fosrțat și mai mult și a renunțat și la Cascini pentru a-l introduce pe Ubbink. În aceste condiții, Isac a rămas punct fix în linia mediană, el fiind responsabil cu recuperarea. A intrat și Stahl în locul lui Otele iar impactul s-a văzut imediat, arădeanul având câteva curse periculoase pe dreapta, dar careul Chindiei era greu de cucerit în condițiile în care era masată cu opt oameni în acea zonă.

    Tot Keșeru a fost aproape de gol, dar șutul său violent din careu a nimerit transversala. Minutele treceau, presiunea echipei arădene creștea, dar golul egalizator întârzia să apară.

    UTA a salvat un punct în cele din urmă prin Benga, care a urcat la un corner executat de Ubbink și a marcat cu un voleu de pe punctul de 11 metri. Tribunele erau în aer, atmosfera era extraordinară pe stadion și se spera ca în următoarele 9 minute care au mai rămas până la fluierul final să vină golul izbăvitor, asta cu tot cu cele 5 minute de prelungiri dictate de arbitru.

    Chindriș a avut o bună oportunitate în minutul 4 al prelungirilor, dar rezultatul avea să rămână egal.

    Astfel, din cele șase puncte la care visau fanii Bătrânei Doamne, UTA a obținut doar două. Este clar că arădenilor nu le plac jocurile cu ultimele clasate, echipe care se organizează bine din punct de vedere defensiv, așa cum a făcut-o și Mioveni și Chindia. Încă de la momentul promovării, UTA a avut mereu probleme în astfel de jocuri pentru că a suferit mereu pe atacurile poziționale.

    Urmează o deplasare foarte dificilă la Botoșani, după care la Arad vine una dintre cele mai în formă echipe ale Superligii, Hermannstadt, echipă neînvinsă până în acest moment.

    UTA Arad – Chindia Târgoviște 1-1 (0-1)

    Benga 86 / Balauru – 44 autogol

    UTA: Balauru – Vukcevic, Benga (cpt), Chindriș, Hoxhallari (80 Ali Abeid) – Cascini (67 Ubbink), Batha (46 Keseru) – Otele (66 Stahl), Isac, Jobello – Postolachi (66 Ademi). Rezerve: Iacob – Aly Abeid, Matei, Stahl, Pop, Negoescu, Ubbink, Keseru, Ademi. Antrenor: Ilie Poenaru

    Chindia: Moldovan – Orozco, Celea, Boldor Ioniță (81 Atanase) – Neguț (cpt), Vorbjovas, Akhmatov, Popadiuc (71 Dumitrașcu) – Popa, Cooper (62 Căpușă). Rezerve: Căbuz – Căpușă, Dima, Dinu, Atanase, Passaglia, Dumitrașcu, Șerban, Cherchez. Antrenor: Adrian Mihalcea

    Arbitri: Central: Kovacs Szabolcs (Carei) / Asistenți: Valentin Avram (București), Romică Bârdeș (Pitești) / Rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureș) / VAR: Rareș Vidican (Satu Mare), George Neacșu (Câmpulung-Muscel)

    Observatori: Arbitri (FRF): Teodora Albon (Cluj) / Joc (LPF): Ioan Bogdan (Arad)

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    5 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.