luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  UTA cere măsuri ferme împotriva Rapidului! Argeș amenință chiar cu retragerea din play-off-ul L2

  de Lucian Dănilă | 26 mai 2020, 1:53 PM | Sport | Topic special

  0

  Lumea fotbalistică din România s-a scandalizat după ce în online au apărut mai multe fotografii de la un antrenament ale echipei Rapid, ședință de antrenament la care 18 persoane erau pe o jumătate de teren fără a fi respectat protocolul impus de FRF și Ministerul Sănătății sau Ministerul Sportului, care cere ca doar patru jucători să se antreneze simultan.

  Rapid pare din alt film în tot ceea ce înseamnă o competiție sportivă care se dorește a fi corectă. Gruparea din Giulești este principala beneficiară a măsurii luate de FRF prin care a înjumătățit punctele la Liga 2. Tot Rapid este cea care a încălcat prima dată măsurile luate în Starea de Urgență și a reluat pregătirile încă din 27 aprilie deși autoritățile statului nu au permis acest lucru decât din 15 mai. Acum, tot Rapid este cea care nu respectă protocolul impus echipelor din Liga 1 și Liga 2 în ceea ce privește ședințele de antrenament.

  Cluburile UTA, CS Mioveni și Campionii FC Argeș cer să fie luate măsuri împotriva grupării din Giulești.

  Am vorbit cu Alexandru Meszar, cel care de facto conduce clubul UTA, iar acesta spune că pe un grup închis a cerut să fie luate măsuri împotriva clubului Rapid, lucru pe care l-au mai făcut și cei de la FC Argeș, dar și cei de la Turris. „Se pare că în România nu mai există normalitate. Dacă respecți regulile, ești luat de prost”, a spus Meszar.

  Apoi, o poziție oficială din partea clubului a fost transmisă de Claudiu Drăgan, directorul sportiv al clubului arădean.

  Claudiu Drăgan: „Se poate merge până la excludere sau depunctare”

  „Așa înțelege echipa Rapid să lupte cu șanse egale în play-off, sfidându-și toate contracanditatele? Adică cinci echipe pot și fac toate eforturile să respecte un protocol dur și costisitor, iar una face ceea ce vrea și încă este a doua oară? Acesta este cazul de forță majoră de care vorbea domnul Burcă și pentru care solicita condiții speciale? Să înțeleg că antrenorul Rapidului a cerut antrenamente comune și în caz de forță majoră le-a și făcut. În condiții speciale, bineînțeles, cu tot lotul pe teren, pe când noi și celelalte cluburi și mai ales antrenorii noștri stau cu orele pe terenuri împărțite pentru a pregăti câte patru jucători odată. Unde e spiritul de fair-play, de colegialitate, chiar nu mai există nici măcar valori morale, dacă despre respectarea regulilor, iată, nu poate fi vorba? Eu am mai spus-o, respectăm istoria clubului Rapid, îi respectăm pe suporterii rapidiști și credem că nici ei nu sunt de acord cu ceea ce face conducerea și stafful tehnic în acest moment. Tot ceea ce a câștigat clubul din Giulești a fost pe teren, prin muncă cinstită, ceea ce se întâmplă acum nu prea mai are nimic în comun cu trecutul. La rândul nostru, solicităm măsuri ferme împotriva clubului Rapid, cu atât mai mult cu cât vorbim despre o recidivă privind încălcarea măsurilor impuse de autorități. Din punctul nostru de vedere, se poate merge până la excludere sau depunctare. Regulile sunt făcute pentru toți în aceeași măsură, cei care le driblează cu bunăștiință trebuie să plătească”, a punctat Claudiu Drăgan, directorul sportiv al clubului UTA.

  Dumitru Olteanu, președinte CS Mioveni: „Așteptăm reacția din partea FRF”

  ”Clubul Sportiv Mioveni condamnă lipsa de fair-play a echipei Rapid, după ce au apărut în mass-media imagini cu echipa Rapid antrenându-se cu un număr de 18 jucători, nerespectând Protocolul impus de Federaţia Română de Fotbal. Considerăm că această lipsă de respect faţă de celelalte echipe ce luptă pentru un loc în Liga 1 nu este benefică pentru nimeni şi nici pentru imaginea echipei Rapid Bucureşti. Aşteptăm o reacţie din partea Federaţiei Române de Fotbal, vis-a-vis de acest aspect, dar şi măsurile ce se impun. CS Mioveni s-a conformat vis-a-vis de Protocolul impus de FRF, deşi acesta este unul destul de dur şi susţinem ideea că şansele trebuiesc apărate numai pe teren, în condiţii de fair-play, iar regulile impuse să fie respectate de toată lumea!”, a transmis Dumitru Olteanu, președinte la CS Mioveni conform liga2.prosport.ro.

  Cristian Gentea, președinte CA FC Argeș: „Luăm în calcul retragerea din competiție”

  „Sunt total dezamăgit de ce am văzut azi că s-a întâmplat la un antrenament al echipei Rapid București. Îmi pare sincer rău că nu am insistat la ultima videoconferință ținută de FRF, să adoptăm niște măsuri pentru cluburile care nu respectă protocolul la care am aderat toții, fără excepție. Cred că ce am văzut astăzi pune și FRF într-o poziție inconfortabilă față de Ministerul Sănătății.

  Ne chinuim la Pitești să punem la dispoziție patru terenuri de antrenament, pe toată durata zilei, pentru a fi respectat protocolul, iar Rapid își bate joc de noi! Nu știu dacă vom promova, am fost cei care am spus imediat că soluția FRF îndeplinește principiul de a dezavantaja cât mai puține cluburi, dar este clar că UTA și Turris Turnu Măgurele au motive să fie “supărate”. Nici nu vom accepta ca unii să se considere deasupra celorlalți, sau chiar deasupra legii.

  Luăm în calcul chiar retragerea din competiție, dacă nu se iau măsuri!”, a spus Gentea conform liga2.prosport.ro.

   

   

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.