vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    UTA ar dori să lase măcar abonații pe stadion la meciul cu „U” Cluj, dar șansele să se întâmple acest lucru sunt minime

    de Lucian Dănilă | 9 martie 2020, 8:29 PM | Coronavirus | Recomandările editorilor | Sport

    3

    Coronavirusul ne închide aproape toate ușile. Guvernul României ia tot felul de măsuri, măsuri aliniate cu alte țări din Europa, astfel încât posibilitatea ca virusul COVID 19 să se răspândească să fie minimă.

    La început s-au închis spitalele pentru vizitatori, apoi s-au anulat evenimentele publice la care trebuiau să participe mai mult de o mie de persoane, s-au închis porțile stadioanelor și sălilor de sport și urmează închiderea școlilor.

    UTA este direct afectată de aceste măsuri. Cu siguranță, acest sezon, 2019-2020, nu va fi niciodată uitat de fanii arădeni. Fac parte dintr-o generație care nu a văzut niciodată pe UTA atât de distanțată în clasament, indiferent de competiția în care a evoluat. După 25 de etape, „Bătrâna Doamnă” ocupă locul întâi la o distanță de 11 puncte față de echipa clasată pe locul al doilea. Așa ceva nu s-a întâmplat nici atunci când UTA evolua în Liga a 4-a sau în Liga a 3-a… Dar nu vom uita acest sezon și prin prisma faptului că virusul COVID 19 închide, practic, porțile stadionului.

    Este meritul conducerii, meritul antrenorului Gyuszi Balint și a secunzilor săi, Cezar Zanfir, Gabriel Vasiliu și Alexandru Radu, meritul jucătorilor ca Iacob, Tomozei, Melinte, Ilie, Romario Moise, Bustea, Buhăcianu, Cipri Rus și ceilalți. Ei sunt cei care au reușit să readucă lumea la stadion după două sezoane triste, ei sunt cei care au dus UTA pe primul loc și au jucat majoritatea meciurilor de pe teren propriu cu tribunele pline. Acum, suporterii vor trebui să rămână acasă, să-și vadă favoriții doar la televizor… Totul din cauza acestui virus care se pare că a „cucerit” lumea…

    Cel mai probabil, UTA va evolua fără spectatori la meciul de sâmbătă, de la ora 15, în compania formației Universitatea Cluj-Napoca.

    „Noi am dori să ne încadrăm în cei sub o mie de spectatori. În această situație, am dori să-i lăsăm pe stadion măcar pe abonați. Faptul că nu vom avea spectatori ne afectează și din punct de veedere financiar și din punct de vedere sportiv. Altfel evoluează echipa atunci când este încurajată de câteva mii de suporteri… Această măsură nu depinde de noi, ci de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență”, spune Alexandru Meszar.

    Federația Română de Fotbal a postat pe contul de Facebook un comunicat despre această interdicţie dictată dinspre MAI: „În urma deciziei Guvernului României, conform căreia se interzic adunările a peste 1.000 de oameni la evenimente sociale, Federaţia Română de Fotbal a sistat organizarea de meciuri cu spectatori pentru toate competiţiile pe care le organizează. De asemenea, pentru partida România U21 – Danemarca U21, vânzarea biletelor a fost suspendată.”

    La Arad, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență va avea loc în aceste zile, când se va decide dacă UTA poate lăsa pe stadion spectatori, în limita numărului de 1.000, sau se va juca cu porțile închise. Din informațiile noastre, șansele ca UTA să joace cu spectatori sunt aproape nule…

    UTA are un număr de aproximativ 600 de abonați.

    Între timp, în Europa lucrurile se complică. Italia a sistat toate activitățile sportive. Se mai joacă doar meciurile internaționale, iar acelea se desfășoară fără spectatori. La Paris s-a luat decizia ca meciul din Champions League dintre PSG și Borussia Dortmund să se joace fără spectatori.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    8 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.