duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  UTA a ținut-o în corzi pe Poli, dar partida s-a încheiat fără goluri (GALERIE)

  de Lucian Dănilă | 4 februarie 2015, 3:30 PM | Sport

  0

  UTA și Poli, altădată un mare derby pe prima scenă, s-au întâlnit într-un joc amical pregătitor pentru atingerea obiectivelor celor două echipe. Arădenii luptă pentru promovarea în liga secundă, în timp ce timișorenii antrenați de „chirurgul” Alexa sunt lideri în liga secundă.

  S-a jucat la Șiria, acolo unde își dispută meciurile echipa a doua a grupării arădene. A fost frig, chiar a și plouat, dar terenul a rezistat. Am asistat la două reprize distincte. Prima în care UTA a dominat jocul și doar ghinionul a făcut ca la pauză trupa lui Roli Nagy să nu conducă. Strătilă a fost primul care a dat tonul la acțiunile periculoase, dar în minutul 8 Poli a ripostat prin Keita, fostul jucător al Bistriței trimițând din foarfecă peste poarta lui Bodea.

  UTA putea marca în trei rânduri la mijlocul primei părți. Hlistei, cel care l-a înlocuit pe Piț – ieșit din cauza unei întinderi la gambă – a pătruns în careul advers, a fost agățat de Motreanu iar „centralul” Mircea Ardelean a dictat penalty. A executat Voicu – cel care execută și în jocurile oficiale -, Pap a plonjat în partea stângă, dar mingea s-a scurs pe lângă stâlpul porții din dreapta acestuia. Imediat după aceea, Tudor a trimis un șut de la 20 de metri, mingea a lovit transversala, a revenit în teren dar Ousmane a trimis cu capul alături de poartă.

  Hlistei putea marca el în minutul 39, dar mingea șutată de acesta de la 25 de metri a lovit transversala porții lui Pap. Ultima situație de gol i-a aparținut lui Strătilă, care, după ce a croșetat câțiva fundași bănățeni a trimis cu stângul peste vinclul porții timișorene.

  Am remarcat în această primă parte șarjele lui Strătilă, siguranța în joc a lui Tudor, capacitatea de efort și recuperările lui Chindriș și evoluția lui Hlistei, deși nu a prins în teren decât o jumătate de repriză.

  În repriza secundă, Alexa a trimis în teren jucătorii cu experiență. I-am văzut pe Cânu, Bălace, Ovidiu Petre, Doman, jucători care, însumat, au sute de meciuri pe prima scenă și câteva zeci chiar în cupele europene. L-am revăzut și pe Ovidiu Popescu, cel care a fost cel mai bun jucător al echipei FC UTA în campionatul trecut din liga secundă.

  Roli Nagy a schimbat și el. Mitrea, Copil, Varga, Silaghi și Suslak au luat locul colegilor din prima parte, pe parcurs intrând și mai tinerii Bulza, Gheorghiță și Dobrean, revenind și Adrian Popa după o lungă perioadă de indisponibilitate. Nu au putut evolua Blănaru și Leucuța, ambii accidentați.

  Poli a controlat mai mult jocul și ocaziile au fost, în această parte, mai multe la poarta lui Mitrea. Chipirliu, Doman, Belu și Boldea au fost aproape de a înscrie, dar de fiecare dată s-a opus Mitrea, cu excepția fazei în care mingea trimisă cu capul de Belu a trecut milimetric peste transversală.

  S-a încheiat 0-0, fapt care l-a mulțumit pe Roli Nagy. „Am întâlnit un adversar valoros, o echipă care este cu un picior pe prima scenă. A fost un antrenament bun”, spune antrenorul Bătrânei Doamne. Pentru Poli este cea de-a treia remiză albă consecutivă în primele trei amicale ale anului.

  UTA joacă sâmbătă de la ora 11 un amical cu FC Bihor, partidă care se va disputa la Oradea.

  UTA Arad – ACS Poli Timișoara 0-0

  UTA: Bodea – Voicu, Botiș, Filaret, Burlă – Strătilă, Chindriș, Tudor, Piț – Rus, Ousmane. Repriza a doua: Mitrea – Voicu (A. Popa), Botiș, Filaret, Suslak (Cotoc) – Strătilă (Gheorghiță), Varga, Copil, Hlistei (Dobrean) – Silaghi, Ousmane (Bulza).

  ACS Poli: Pap – Motreanu, Melinte, Scutaru, Neagu – Keita, Dragomir, Trandu, Nanu – Bărbuț, Rody. Repriza a doua: Smaranda – Belu, Cînu, Bocșan, Bălace – Doman, Popescu, Ov. Petre, Boldea – Popovici, Chipirliu.

  Arbitri: Mircea Ardelean – Emil Arsa, Remus Naghi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.