sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Victorie la ultima repetiție! UTA a trecut de Ripensia și așteaptă debutul de la Pitești

  de Lucian Dănilă | 9 iulie 2022, 4:08 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Este tensiune între suporteri și conducerea clubului UTA, iar această tensiune a făcut ca și evenimentele să decurgă altfel decât și-ar fi imaginat mulți dintre fanii Bătrânei Doamne. În locul unei prezentări a lotului cu fast, așa cum am avut parte și în anii trecuți, UTA în varianta 2022-2023 și-a arătat noutățile pe micuța arenă din Sânnicolau Mic într-un amical cu Ripensia Timișoara, o ultimă repetiție înainte de debutul cu FC Argeș de la Pitești.

  Mulți au venit în această dimineață la Sânnicolau Mic pentru a vedea cum se mișcă echipa, dar a fost și un bun contingent care a venit pentru că… „am crezut că va fi ceva scandal”. Nu a fost.

  Așa că, deocamdată rămânem exclusiv la fotbal. UTA a câștigat amicalul cu Ripensia, unul deja mai mult decât tradițional, gruparea timișoreană fiind partenera de jocuri de verificare a Bătrânei Doamne încă din vremea în care arădenii evolua în Liga a 4-a. Fanii au avut ocazia să-i vadă la lucru pe vechii jucători care au evoluat și în sezoanele sau doar în sezonul trecut, dar au putut să-i vadă și pe noii sosiți, cum ar fi Keșeru – cel mai titrat fotbalist din istoria clubului -, internaționalul albanez Hoxhallari, Stahl, Dobrescu, Maxim, Șteau sau ultimul sosit, atacantul sârb Luka Markovic.

  Echipa lui Poenaru a dominat meciul ca posesie, a încercat să exerseze cât mai mult traseele antrenate, dar ritmul a fost unul destul de scăzut, asta și din cauza faptului că jucătorii echipei arădene s-au prezentat la acest meci după două săptămâni grele în Slovenia și încă una la Arad în care antrenorii au „încărcat” foarte mult din punct de vedere fizic. Tocmai de aceea, UTA a suferit mult la dezvoltarea acțiunilor ofensive, acolo unde fie se întârzia la circularea mingii, fie jucătorii nu au găsit tempo-ul sau ritmul necesar pentru a desface defensiva bănățenilor.

  Ripensia a fost cea care a deschis scorul prin fostul jucător al Bătrânei Doamne, Tudor Călin. Tânărul mijlocaș a marcat din fața porții după un șut respins de Florin Iacob în față. UTA a revenit pe tabelă până la finalul primei reprize și a egalat prin lovitura de cap a lui Benga după o lovitură liberă executată de albanezul Idriz Batha. În penultimul minut al primei părți, Otele s-a distrat în banda stângă, a trecut prin procedeul „elastico” de adversarul direct, a pasat pe jos în mijlocul careului de unde David Miculescu nu a ratat și a marcat pentru 2-1. Avea să fie ultimul gol al acestui meci.

  În partea a doua, Poenaru a recurs la mai multe schimbări, iar UTA și-a continuat dominarea. Ripensia nu a mai pus probleme la poarta lui Iacob, sau mai apoi a lui Balauru. Echipa arădeană putea câștiga la un scor mai consistent, ratând două ocazii foarte mari prin Chindriș și nou sositul Luka Markovic. Chindriș a trimis cu capul dar mingea a lovit transversala, după care atacantul sârb, din poziție singur cu portarul, a trimis cu latul în piciorul acestuia.

  S-a încheiat 2-1, UTA a câștigat în fața propriilor fani și, important, a terminat cu toți jucătorii valizi. Acum, elevii lui Poenaru așteaptă debutul de la Pitești de la finalul săptămânii viitoare. Interesant este că Poenaru a respectat noua directivă venită de la ministrul Eduard Novak, și a trimis în teren un prim unsprezece în care erau cinci români: Iacob, Benga, Matei, Miculescu și Keșeru. Titularizarea lui Matei arată că, sub bagheta noului antrenor, acesta ar putea fi reabilitat după o primă jumătate de an destul de ștearsă în tricoul roș-alb.

  Ilie Poenaru: „A fost un ultim test bun din punctul meu de vedere. Mă bucur că am întâlnit o echipă bună, agresivă, care ne-a pus probleme. Având în vedere că debutăm în campionat în deplasare poate mi-aș fi dorit să jucăm acest ultim meci de pregătire tot în deplasare dar ținând cont de starea de oboseală acumulată am considerat că încă 1-2 ore petrecute în autocar ar fi amplificat această stare și n-am vrut să risc vreo accidentare. Noi practic săptămâna asta am terminat perioada de pregătire, cu trei zile foarte dure și știam că n-o să avem ritm și prospețime dar totuși vreau mai mult, vreau mai multă mișcare, să circule mingea mai repede, să fim mai reactivi atunci când pierdem posesia. Au fost și multe momente bune, poate că pentru public nu a fost foarte plăcut dar jucătorii au avut pentru astăzi niște teme și le-au pus în practică, ceea ce este îmbucurător. Este clar că săptămâna viitoare de la zi la zi vom arăta mult mai bine și sper ca la meciul cu Piteștiul să fim pregătiți.“

  UTA: Fl. Iacob (60 Balauru) – Vukcevic (87 Maxim), Erico (65 Chindriș), Benga (73 Dobrescu), Hoxhallari – Batha (87 Cibi), Fl. Matei (65 Isac) – Miculescu (60 Stahl), Ubbink (80 Negoescu), Otele (73 Șteau) – Keserü (65 Markovic)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.