USR susține mobilitatea și activitatea pensionarilor

  de - | 6 martie 2019, 12:32 PM | Comunicate contra cost

  0

  USR Arad a susținut în cadrul dezbaterii publice de ieri reducerea la 65 de ani a vârstei de la care este subvenționat integral transportul în comun pentru pensionarii arădeni.

  Facilitarea transportului public al elevilor și pensionarilor, prin subvenționarea 100%,  a fost cerută încă de acum un an și jumătate de USR Arad. Aceasta urmărește reducerea abandonului școlar precum și creșterea mobilității și activității persoanelor în vârstă și totodată simplificarea sistemului de acordare a subvenției.

  Uniunea susține subvenționarea încă de la 65 de ani a transportului în comun pentru pensionari deoarece aceștia suferă o reducere semnificativă a veniturilor imediat după trecerea de la statutul de salariat la cel de pensionar. Statistica ne spune că această scădere este de aproximativ 40%, mai mult decât semnificativ.

  Flavius Dumitraș, USR Arad: „Acordarea acestor facilități este normală în condițiile în care vorbim de elevi și pensionari, adică acele categorii ale populației cu posibilități reduse comparativ cu ale salariaților.

  Pentru a menține cât mai activă categoria vârstnicilor, cu beneficii atât pentru aceștia cât și pentru societate, în condițiile deficitului de forță de muncă, facilitarea mobilității este o măsură pe care comunitatea trebuie să și-o asume.

  USR a primit numeroase mesaje, atât dinspre cei vârstnici cât și de la părinți, prin care a fost cerută o astfel de măsură. A mai rămas problema transportului pe rutele adiacente municipiului, în special al elevilor, pentru care vom solicita Consiliului Județean implementarea unor măsuri similare”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.