USR dorește un oraș sigur

  de - | 4 februarie 2019, 12:17 PM | Comunicate contra cost

  0

  USR Arad propune măsuri care pot fi implementate local pentru a crește securitatea cetățenilor. Uniunea a găzduit recent o dezbatere publică pe tema consecințelor legii recursului compensatoriu. Au fost prezentate experiențele personale ale participanților și s-au conturat soluții.

  Senatorul USR Adrian Wiener a prezentat parcursul legislativ al legii recursului compensatoriu, care în urma modificărilor aduse de coaliția PSD-ALDE-UDMR, a pus în libertate peste 14.000 de deținuți, față de cei 1.200 – 1.400 care ar fi fost eliberați conform variantei inițiale.

  Participanții au dezbătut asupra măsurilor care stau la îndemâna administrației locale, a căror implementare să reducă pericolul generat de prezența celor certați cu legea. Orașul are la îndemână resurse umane și materiale pentru a se proteja, în special prin Poliția Locală, iar activitatea acesteia trebuie restructurată și îmbunătățită.

  Flavius Dumitraș, USR Arad: ”Cea mai eficientă și la îndemână măsură o reprezintă prezența printre cetățeni a polițiștilor locali. Instituția are un număr semnificativ de angajați, către două sute, adică suficiente patrule care să descurajeze infractorii zi și noapte.

  USR își propune să restructureze această instituție, pentru ca majoritatea angajaților ei să fie efectiv prezenți pe stradă. Avem nevoie de un compartiment dedicat special transportului în comun. Avem nevoie de acțiuni susținute pentru controlul celor fără adăpost și a cerșetorilor.

  Pe lângă acțiunile poliției mai avem nevoie de informarea și educarea cetățenilor, de la mic la mare, pentru a ști cum să reacționeze. Avem nevoie de securizarea zonelor publice prin iluminat stradal și supraveghere video. Alegerile din 2020 vor aduce USR în administrația locală și atunci vom putea pune în practică toate aceste măsuri, împreună cu multe altele.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.