marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  USR Arad insistă: „Fără blocuri între case!”

  de - | 9 februarie 2022, 8:22 AM | Comunicate contra cost

  0

  Motivul plimbărilor zilnice ale primarului Bibarț prin oraș începe să capete contur. El, de fapt, nu se plimbă, ci se uită după terenuri unde se mai pot construi niște blocuri.

  De data asta a găsit un loc bun, în Micălaca, pe strada Podgoriei, și nu pierde ocazia de a băga oamenii în sperieți cu un nou complex de apartamente construite (unde altundeva?) decât între casele oamenilor. Fiecare decizie a administrației PSD&PNL este, se pare, special gândită ca să creeze un nou calvar locuitorilor Aradului.

  Chiar dacă a existat o dezbatere publică pe tema construirii acestor blocuri, chiar dacă locuitorii din zonă, împreună cu consilierii municipali ai USR, se opun, chiar dacă există toate motivele arhitecturale și urbanistice ca aceste blocuri să nu fie construite, PSD&PNL îi dau “înainte cu tupeu”, vorba unui cântec vechi ca ideile urbanistice ale primarului Bibarț.

  Blocurile între case crează, garantat, câteva “avantaje” majore pentru locuitorii din zonă: aglomerație mai mare în trafic, poluare crescută pentru cei care stau la casă exact din motivul contrar, disconfort urbanistic, rețele de utilități încărcate, suprapopulare, scăderea valorii terenurilor și clădirilor celor care stau la case. Și putem continua.

  „Dacă mergem in particular în acest caz, densitatea existentă este una de cartier de locuințe individuale și noi am dori să păstrăm acest caracter al zonei. Prin construcția celor 700 de apartamente, densitatea populației va fi de 10-15 ori mai mare față de cea existentă, ceea ce înseamnă o supraaglomerare a zonei. Adevărul este că de când e Călin Bibarț primar în acte, oricine se poate trezi cu un bloc deasupra casei în care locuiește. Mai mult, trama stradală existentă în zonă, care face legătura între Calea Radnei și viitorul complex, nu poate prelua o încărcătură așa de mare de trafic. Administrația PNL-PSD va crea astfel mai multe ambuteiaje și va dăuna negativ mediul înconjurător”, declară Dorian Curcanu, consilier local municipal.

  „În primul rând, mă gândesc la disconfortul resimţit de cei care au ghinionul de a locui în această zonă, de a se învecina cu aceste terenuri. Dar mă gândesc şi la viitorii proprietari de apartamente, pe care îi văd captivi în supra-aglomerarea care va fi în această zonă în care, din punctul meu de vedere, nu sunt respectate regulile de urbanism. În al doilea rând, orice investitor este mai mult decat bine venit in Arad, dorim construcții noi, nu ne impotrivim dreptului de a construi, dar fără să sacrificăm calitatea vieții în cartierul Micălaca.”, a punctat în dezbatere publică reprezentanta USR în Consiliul Local Municipal, Daniela Săbău.

  Dar oare poți aștepta altceva decât haos urbanistic de la două partide care fac sau acoperă ilegalități? Este arhicunoscut faptul că fostul președinte de filială al PSD, Dorel Căprar, a ridicat ilegal o clădire de birouri la Pădurice, ajutat fiind de PNL să își acopere ilegalitățile.

  USR Arad, alături de arădeni, se va opune cu toate puterile unor astfel de practici. Susținem și promovăm scrisoarea deschisă lansată de locuitorii din Micălaca. Vom continua campania „Fără Blocuri Între Case” atâta timp cât administrația PSD&PNL va continua propria lor campanie, “Nici o casă fără blocul ei!”.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.