Capul rețelei care regiza accidente în județul vecin a fost arestat, iar 10 mașini de lux sunt sub sechestru

  de - | 4 January 2023, 6:01 PM | Recomandările editorilor | Regional

  0

  Judecătoria Oradea

  Judecătoria Oradea a dispus, miercuri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a orădeanului în vârstă de 40 ani, considerat capul reţelei care a dat un tun de peste 650.000 de lei asiguratorilor din România, prin intermediul unor tamponări regizate, notează ebihoreanul.ro.

  Petre Panc, cunoscut samsar de maşini din Oradea, este singurul trimis după gratii. El a fost prezentat, miercuri după-amiaza, la Judecătoria Oradea alături de fratele său, Florin, ambii cu propunere de arestare preventivă, însă în cazul celui din urmă judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins cererea şi a dispus să fie plasat sub control judiciar pentru 60 zile.

  Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, aceeaşi măsură a fost luată, tot miercuri, faţă de încă 12 persoane, între care şi ceilalţi 11 bihoreni reţinuţi cu o zi mai devreme, în finalul percheziţiilor domiciliare desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor. „De asemenea, a fost dispus și aplicat sechestru asigurător pe 10 autovehicule aflate în posesia persoanelor respective, în valoare totală de 604.239 de lei”, a declarat comisarul şef Alina Fărcuţa.

  Concret, orădeanul cumpăra maşini de lux care erau asigurate Casco sau RCA şi erau apoi tamponate intenţionat de autoturisme vechi, cu valoare scăzută de achiziție, asigurate RCA, conduse de persoane aflate în situaţii vulnerabile, cărora li se ofereau sume între 100 sau 200 euro ori „rabla” lovită.

  Maşinile erau duse, apoi, la service-uri agreate, unde piesele avariate erau înlocuite cu altele second-hand, mult mai ieftine decât piesele noi, originale. În documente, însă, asiguratorul stabilea valoarea despăgubirii în funcție de prețurile pentru piese, materiale și manoperă necesare reparației, prevăzute în sistemele pentru evaluarea daunelor auto și cataloagele pentru piese de schimb.

  Sursa: ebihoreanul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.