Uraganul Florence a lovit din plin Coasta de Est a SUA. Puterea furtunii a scăzut, dar ar putea produce inundaţii catastrofale în Carolina de Nord şi Sud | Video

  de - | 14 septembrie 2018, 2:08 PM | Internaţional

  0

  (foto: NASA)

  Furtuna Florence, retrogradată la uragan de categoria 1, continuă să reprezinte o ameninţare majoră şi ar putea produce inundaţii „catastrofale” în unele zone de pe teritoriul statelor Carolina de Nord şi Sud, avertizează autorităţile americane, potrivit agenţiei The Associated Press, citat de Mediafax.

  Centrul Naţional pentru Uragane a transmis vineri dimineaţă că furtuna se apropie de coastele statului american Carolina de Nord, avertizând că sunt aşteptate rafale de vânt cu o intensitate specifică uraganelor, iar unele zone ar putea să fie inundate.

  Viteza vântului a scăzut în cursul nopţii de joi spre vineri, ajungând la aproximativ 140 de kilometri pe oră.

  Unele zone de coastă din Carolina de Nord au fost deja inundate în urma precipitaţiilor abundente aduse de uragan.

  Roy Cooper, guvernatorul Carolinei de Nord, a solicitat ajutor suplimentar din partea autorităţilor federale anticipând că uraganul ar putea produce “pagube record” pe teritoriul statului.

  Gospodării în care locuiesc cel puţin 200.000 de persoane din Carolina de Nord au rămas fără alimentare cu energie electrică, potrivit serviciului de gestionare a urgenţelor din acest stat. Presa locală estimează că numărul de persoane afectate de lipsa alimentării cu electricitate se apropie de 280.000, relatează BBC News online.

  Până la 1,7 milioane de persoane din statele americane Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Virginia au primit ordin de evacuare, însă nu este clar câte dintre acestea au şi făcut acest lucru.

  În unele zone de coastă din cele două Caroline sunt aşteptate precipitaţii record.

  În largul coastelor Carolinei au fost înregistrate valuri cu o înălţime de până la 9 metri, astfel că se estimează că unele zone de coastă vor fi acoperite de apele oceanului.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.