sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Drapelul legiunii lui Avram Iancu a fost vândut cu 105.000 de euro

  de Special Arad | 5 februarie 2016, 8:06 AM | Cultură

  0

  Drapelul legiunii lui Avram Iancu, obiect care a fost expus în cadrul unei expoziții dedicate Revoluției Pașoptiste la Colegiul Național „Moise Nicoară”, la sfârșitul lunii trecute, a fost pus la licitație. 

  Valeriu Sângeorzan, directorul de marketing și vânzări al casei de licitații Artmark ne-a spus în ianuarie că prețul de pornire urma să fie de 5000 de euro.

  Potrivit informațiilor oferite de Adevărul, drapelul s-a vândut la o sumă fabuloasă. În cadrul licitației organizate la București, un om de afaceri a achiziţionat cu 105.000 de euro drapelul Legiunii Auraria, conduse de Avram Iancu în anii 1848 – 1849, cei ai Revoluţiei din Transilvania. Timp de 150 de ani, până în 2001, drapelul a fost păstrat în ţinutul moţilor, însă apoi a ajuns în posesia politicianului Corneliu Vadim Tudor.

  drapel lupta avram iancu (1)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.