Drapelul legiunii lui Avram Iancu a fost vândut cu 105.000 de euro

  de Special Arad | 5 februarie 2016, 8:06 AM | Cultură

  0

  Drapelul legiunii lui Avram Iancu, obiect care a fost expus în cadrul unei expoziții dedicate Revoluției Pașoptiste la Colegiul Național „Moise Nicoară”, la sfârșitul lunii trecute, a fost pus la licitație. 

  Valeriu Sângeorzan, directorul de marketing și vânzări al casei de licitații Artmark ne-a spus în ianuarie că prețul de pornire urma să fie de 5000 de euro.

  Potrivit informațiilor oferite de Adevărul, drapelul s-a vândut la o sumă fabuloasă. În cadrul licitației organizate la București, un om de afaceri a achiziţionat cu 105.000 de euro drapelul Legiunii Auraria, conduse de Avram Iancu în anii 1848 – 1849, cei ai Revoluţiei din Transilvania. Timp de 150 de ani, până în 2001, drapelul a fost păstrat în ţinutul moţilor, însă apoi a ajuns în posesia politicianului Corneliu Vadim Tudor.

  drapel lupta avram iancu (1)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.