Update Curtea Constituţională a decis: Alegeri locale într-un singur tur

  de - | 4 mai 2016, 8:22 AM | Naţional

  0

  UPDATE (12:20): Curtea Constituţională a decis astăzi ca alegerile locale să fie, în continuare, organizate într-un singur tur.


   

  CCR urmează să decidă dacă alegerile se vor organiza în două tururi de scrutin. Judecătorii dezbat astăzi contestaţia jurnalistului Liviu Avram.

  Dacă răspunsul este „Da”, Guvernul va trebui să apeleze la fondul de rezervă ca să organizeze al doilea tur.

  Sunt slabe şanse ca alegerile locale să fie organizate în două tururi, crede fostul președinte, Traian Băsescu.

  Deşi spune că Mişcarea Populară, partidul pe care îl conduce, ar avea de câştigat în acest caz, Traian Băsescu este de părere că judecătorii Curţii Constituţionale nu au argumente pentru o decizie care să ducă la schimbarea legii electorale. Declaraţiile au fost făcute în această seară, la un post de televiziune.

  „Mi se pare foarte greu de crezut că înainte cu o zi de începerea campaniei, Curtea Constituţională va schimba regula de desfăşurare a alegerilor. Mi-ar conveni să fie două tururi, dar până la urmă, sunt ţări în care alegerile locale sunt într-un tur, chiar şi prezidenţialele sunt într-un tur. Nu e un proces nedemocratic, nu cred că se va găsi în Constituţie resursa de neconstituţionalitate. Să modifici regula alegerilor cu o zi înainte de începerea campaniei electorale, nu ştiu (…) ne-am putea trezi prin Africa”, a spus fostul șef al statului.

  SURSA: DIGI24.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.