miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  În toiul nopții, consilierul personal al primarului Aradului dirijează un „desant” de polițiști locali, pentru ridicarea mașinilor din parcări

  de Valer Mărginean | 20 aprilie 2023, 7:49 AM | Știri Arad | Topic special

  14

  Polițiștii locali, ghidați și supravegheați de consilierul primarului, Adrian Barbeș

  În toiul nopții, ca să nu repetăm cunoscuta sintagmă, noaptea ca… Așa se acționează în Arad. în jurul orei 22 a nopții de 30 spre 31 martie, Poliția locală a desfășurat un adevărat „desant” în cartierul Micălaca, în spatele blocului 310 de pe strada Elena Drăgoi (zona cuprinsă între Clinica Genesys și Universitatea Aurel Vlaicu). Nu au avut misiunea de a prinde cine știe ce răufăcător și nici nu făceau muncă de prevenție cum au crezut inițial locuitorii alertați de „acțiunea organelor”.

  „Tanti Rodica”, așa cum este cunoscută mașina de ridicat autovehicule, a devoalat, odată cu apariția ei, scopul real al misiunii polițiștilor locali: ridicarea unor mașini care-i deranjau. De fapt, deranja doar pe un civil care conducea întreaga operațiune. „Pe aia ridicați-o acum, apoi pe aia” s-a auzit în toate blocurile ce înconjurau parcarea, iar polițiștii locali și cei ce deserveau pe „Tanti Rodica” se conformau de parcă ordinul ar fi venit direct de la primul ministru sau măcar de la ministrul de Interne.

  Aveam să aflăm că nu era nici măcar un șef de Serviciu din Poliția locală, cu atât mai puțin directorul Adrian Toma care pe-atunci avea alte chestiuni de rezolvat.

  Era totuși un personaj destul de important în Arad, pe nume Adrian Barbeș, consilier personal al primarului Călin Bibarț (plătit din bani publici, nu din cei ai primarului, să fie clar). Așadar, în această calitate dădea el ordine, de „fantomă” a primarului.

  Evident, Barbeș nu are în fișa postului o astfel de atribuție și, legal, nici nu are dreptul să coordoneze în vreun fel activitatea pe teren a polițiștilor locali. Nici dacă ar fi întruparea primarului, nu consilierul său personal. Mai mult, nu avea dreptul să asiste „din ingerior” la o intervenție a polițiștilor locali, așa cum nu are la o intervenție chirurgicală sau la deliberarea completului de judecată.

  A fost trimis acolo de primar? Cu știința și aprobarea directorului Toma? Sunt întrebări la care nu avem un răspuns cert. Dar avem informații despre o misiune de hărțuire și intimidare a locuitorilor din zonă, pentru a-i convinge astfel să închirieze locurile de parcare. Cel puțin așa susțin locuitorii din zonă. Însă, poate nu știu bine cei ce vorbesc…

  De asemenea, poate Poliția locală a primit vreo sesizare despre ocuparea fără drept a unor locuri de parcare contractate. Ciudat lucru, însă, polițiștii locali nu știau despre așa ceva. Mai mult, locurile de parcare nu sunt dotate cu sisteme de blocare a accesului, fără de care nu se poate lua nicio măsură de sancționare a celor care parchează pe respectivele locuri.

  Nici indicatoare rutiere nu sunt amplasate sau, poate, nu le-am văzut noi.

  În consecință, lansăm public câteva întrebări:

  Cine și pentru ce motiv a dispus acțiunea de ridicare, în toiul nopții, a autovehiculelor?

  Ce căuta Barbeș, consilierul personal al primarului, la acțiunea poliției locale din noaptea de 30/31 martie?

  Cine i-a acordat împuternicirea de a dispune polițiștilor locali ridicarea unoe mașini?

  Probabil nu vom primi răspunsuri nici de la primar, nici de la directorul Toma. Pentru că nu au obiceiul de a răspunde unor întrebări în probleme care interesează cu adevărat cetățenii Aradului.

  Citiți și: Poliția locală a ridicat o mașină cu o fetiță de șase ani în interior. Au aflat după o jumătate de oră ce-au făcut

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Acest „consilier” este „angajat” in primarie de multi ani. Desi am cautat de nenumarate ori informatii despre CV-ul acestuia nu este public nicaieri. In Vlaicu, pe vremea marii „regenerari urbane” la fel proceda: el dirija ce trebuie facut, ce nu se face, cand si cum se face, etc. ( chiar si in locuri care nu erau prevazute in proiect). Am „interactionat” de multe ori cu acest personaj si vesnic EL este cel care are dreptate iar cetatenii sunt niste prosti, inculti, nu stiu legile, nu stiu cu ce se mananca „administratia locala” uitand ca tocmai din banii acestora este platit! Pe cand se vor face publice listele cu acesti „consilieri personali” ( in special cei mosteniti de la un primar la altul) si pe cand vor face public si acestia CV-urile, declaratii de avere si declaratii interese – acte obligatorii!

   +20 voturi
   +1
   -1
  2. Un dosar penal pentru abuz in serviciu se face? Daca era oricine altcineva, se rezolva rapid. Acest individ nedem de pozitia pe care o ocupa, este in fapt prelungirea caracterului primarului Bibart. Iese Bibart acum sa se dezica de un tip care face abuz de putere? Dar faptul ca abuzeaza de politisti nu se numeste oare infractiune?????

   +18 voturi
   +1
   -1
  3. ca un angajat de la primarie/consilier personal/sfetnic de taina sau ce o fi se ocupa de asta nu e in regula. Dar nici ca RECONS nu-si face treaba nu e in regula. Unii suntem mai tampiti (de felul nostru) si platim la Recons o gramada de bani pt. locul de parcare, in timp ce unii sunt mai destepti si parcheaza pe bretelele de acces (ingreunand circulatia) sau pe trotuarele dintre blocuri, fara sa-i coste nimic.

   +4 voturi
   +1
   -1
  4. Da, cu toate că nu are atribuțiuni in domeniu, el este ,,șăf” din primărie, un personaj care face parte din marea ,,famiglie” arădeană a politrucilor și celorlați cu interese strict personale, ca in cazul din articol.
   Toți ăștia se consideră deasupra legii pt. că toti fac parte din același lanț de coruptie generalizat caruia nu-i pasă de lege, exact ca specimena care s-a urcat pe capota unui Mercedes incercand să oprească mașina in trafic diarbpt. că-i ocupase un loc de parcare moștenit de la Burebista.

   +7 voturi
   +1
   -1
  5. in zona respectiva s-au montat pe toate strazile indicatoare cu oprirea interzisa,oare sunt avizate de politia rutiera?
   in parcarea facultatii este restrictionat accesul pt studenti cu o bariera ,deci acestia sunt nevoiti sa parcheze undeva.
   nu exista afisat un regulament al acestor parcari,ce e voie si ce nu e voie(nu toata lumea are timp sa caute pe google HCLM nr….)
   sunt zone in cadru acestor parcari unde nu se incomodeaza circulatia celorlati si nici sunt zone interzise opririi si totusi s-au dat amenzi si s-au ridicat masini
   Pe principiul invocat de catre acesti consilieri se pot ridica masini din fata primariei ,unde este acces interzis,in fata prefecturii -unde exista indicatoare de oprirea interzisa fara semn aditional cu exceptia MAI,in proximitatea trecerilor de pietoni de pe intreg bulevardul

   +9 voturi
   +1
   -1
  6. Iară se bagă-n seamă domnul Barbeș? A mai încercat o asrmenea figiră pe când era în consiliul de administrație de la CTP, adică să se dea mare și tare, dar în scurt timp de acolo a ieșit pe ușa din dos. Se pare că-i cam place ” cu băgatu’ pe din dos „. Tare mi că în CURând iar, vreun an, nu mai auzim/citim nimic de el.

   +8 voturi
   +1
   -1
  7. Datorita unei atitudini jignitoare pe care a avut-o acest individ fata de mine am solicitat in baza legii 544/2001 informatii despre aceasta persoana. Conform actului 97160/16.12.2022 acest Adrian Barbes indeplinea la acea data functia de referent in cadrul Primariei Municipiului Arad. Conform presei locale acest individ obraznic (pot pune la dispozitie capturile de ecran) a ocupat functia de consilier al lui Falca , a fost membru al comisiei de Urbanism in cadrul Primariei Municipiului Arad , acum aflam ca dupa ce in decembrie a fost referent acum este consilier al lui Bibart. Nu stiu daca acest individ are studii/ calificare necesara pentru a ocupa functiile enumerate anterior , conform presei calficarea sa este de tehnician dentar. Probabil a fost in comisia de Urbanism pentru a da sfaturi cu privire la plombarea drumurilor, iar Falca l-a luat de consilier pentru a-si aranja dantura .

   +9 voturi
   +1
   -1
  8. Pentru “Cetatean”, dupa episodul cu Adrian Barbes am cerut si eu date cu privire la numarul auditorilor, referentilor si consilierilor consilierilor care activeaza in Primaria Municipiului Arad precum si date privind CV-ul acestora, iata si un rezumat din raspunsul care mi-a fost remis de Primaria Municipiului Arad cu nr.19607/13.03.2023 :
   1) Auditori :
   -superiori, 3 posturi.
   -asistent, 2 posturi.
   2) Referenti:
   – de specialitate superior, 4 posturi.
   – superiori, 21 posturi.
   3) Consilieri:
   – superior, 236 posturi.
   – principal, 41 posturi.
   -consilier asistent, 39 posturi.
   – debutant, 11 posturi.
   4) Consilieri juridici:
   -superior, 25 posturi.
   -principal 10 posturi.
   -asistent, 7 posturi.
   -debutant, 1 post
   5) Consilieri Achizitii Publice:
   -superior, 6 posturi.
   -principal, 3 posturi.
   -asistent, 2 posturi
   Va las pe dumneavoastra sa faceti totalul.
   Referitor la CV-ul celor care ocupa aceste functii iata raspunsul Primariei Municipiului Arad citez din actul semnat de domnul primar al Municipiului Arad Bibart Calin : „Celelalte informații solicitate sunt exceptate de la accesul liber al cetățenilor, în conformitate cu
   prevederile art. 12 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public,
   cu modificările și completările ulterioare. Precizăm că accesul la informațiile conținute în dosarele profesionale
   ale funcționarilor publici se face doar în condițiile Hotărârii Guvernului nr. 432/2004, cu modificările și
   completările ulterioare.
   Deci nu este cazul sa stim noi oamenii de rand daca tehnicieni dentari ocupa functii in cadrul Primariei Municipiului Arad, functii platite din banii publici .

   Poate ne ajuta domnul Valer Marginean cel care a scris acest articol sa aflam date cu privire la CV-ul acestora.

   +11 voturi
   +1
   -1
  9. Hai sa fac un rezumat:
   – noi „lătram” ca si câinii la lună:
   – ei, Gașca din Administrație , ȘTIU (și se comportă ca atare…) că Aradul ” E MOȘIA LOR”, și „li se rupe” de „lătratul” nostru !
   – „turma” va merge și le va din nou votul, că doar „sunt de-ai noștri”, adică fie de aceleași confesiuni, fie din catergoria: „ce dacă au mai furat, dacă au si facut ceva (faptul că ACEL „CEVA” e ȘI PUȚIN și PROST FĂCUT, nu mai are nici o importanță!) ?!
   .
   Și uite așa, dacă nu reușim să conștientizăm „turma” din jurul nostru, SĂ SE MAI TREZEASCĂ NAIBII, vom fi tratați îm continuare, de această camarilă (care căpușează Aradul de prste 20 de ani), ca „sclavii pe plantațiile PE CARE EI SUNT STĂPÂNI…
   Si după cum ne-o demonstreză, chiar sunt…! 😣

   +5 voturi
   +1
   -1
  10. Pentru alexandrion: si eu am niste smecheri pe strada, care folosesc politia locala pe post de lachei ca sa isi faca loc pe strada, nu e vorba de parcare parazitara, ci pur si simplu de haituit localnicii de pe parcare regulamentara, ca sa faca loc pentru musafiri. Daca esti interesat de cooperare in problema parcarilor abuzive si a urbanismului (acaparare ilegala de spatii publice), ma poti contacta pe discord https://discord.gg/AQuk9cPw momentan suntem doua persoane care facem demersuri.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.