marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 4Atac în Germania! Un camion a intrat în mulțime la Berlin, în Piața de Crăciun. 12 morți și 48 de răniți. Șoferul polonez a fost o victimă (Video)

  de Special Arad | 19 decembrie 2016, 10:02 PM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Procurorii germani iau în calcul că ar fi vorba de un atac, scrie Berliner Morgenpost. Un camion a intrat în plin în Piaţa de Crăciun din Berlin. Presa scrie că sunt mai mulţi morţi şi răniţi. Se vorbeşte despre 10 răniţi , dar cifra nu este confirmată oficial. Poliţia a anunţat că un om a murit.

  Este încă neclar dacă este vorba despre un accident – şoferul să fi pierdut controlul camionului – sau despre un atac, scrie presa germană. Martorii susţin că s-a auzit un zgomot puternic, care ar fi putut fi o explozie.
  Die Welt scrie că de mai multe zile există informaţii privind iminenţa unui atac terorist la Berlin. Forţele speciale au fost alertate.

  Sursa foto – imagine principală: The New York Times / Tobias Schwarz/Agence France-Presse — Getty Images

   

  UPDATE

  Informaţiile despre numărul de victime sunt contradictorii. În timp ce poliţia a confirmat moartea unei singure persoane, pompierii vorbesc despre mai mulţi morţi şi cel puţin 50 de răniţi. Conform presei, unii dintre cei răniţi au fost duşi într-o biserică din apropiere. Atacatorul – şoferul camionului, cu număr de Polonia – a fugit şi este căutat de forţele speciale.

  Martorii susţin că s-a auzit un zgomot puternic, care ar fi putut fi o explozie.

  UPDATE 2

  Un purtător de cuvânt al Poliţiei a anunţat că se confruntă cu „o situaţie teroristă”. Camion de 7,5 tone are număr de înmatriculare din Polonia.

  Şoferul a fost prins şi pasagerul este mort.

  Poliţia a confirmat că 9 oameni au murit, în timp ce pompierii vorbesc despre cel puţin 50 de răniţi, potrivit Digi24.

  UPDATE 3

  Un nou bilanț anunțat de poliție indică 12 morți și 48 de răniți. Unii dintre răniți se află în stare gravă.

  Organizaţia teroristă Statul Islamic ar fi revendicat pe Twitter atacul, relatează The Washington Times, citând o organizație irakiană care monitorizează, cu ajutorul unei tehnologii de decriptare, conturi ale jihadiştilor.

  De altfel, incidentul amintește de atentatul de la Nisa, din vara acestui an, când un camion condus de un tunisian a intrat în mulțimea care se strânsese pe promenadă pentru a urmări focurile de artificii de ziua națională a Franței. 86 de oameni au murit atunci, iar atacul a fost revendicat de Statul Islamic.

  Poliția din Berlin a informat asupra arestării unei „persoane suspecte” în apropierea evenimentului și cercetează dacă este vorba de șoferul camionului care a pătruns în zona pietonală lovind vizitatorii târgului, potrivit Agerpres.

  „Motivaţia incidentului este încă neclară. A fost arestat un individ suspect; autorităţile încearcă să afle dacă este şoferul”, a precizat LKA.

  Un bărbat aflat în cabina camionului care a comis atacul de la Berlin a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, dar şoferul a reuşit să fugă, fiind arestat ulterior.

  Camionul aparţine unei companii de transport din oraşul polonez Gdansk. Proprietarul companiei, Ariel Z, a transmis că vărul său, un şofer profesionist de 15 ani, urma să se deplaseze cu TIR-ul la Berlin, relatează Mediafax.

  polizeiabsperrung-und

  Sursa foto: AFP / Frankfurter Allgemeine Zeitung

   

  UPDATE 4

  Una dintre persoanele decedate a murit împușcată.

  Una dintre cele 12 persoane care au murit după ce un camion a intrat, luni seara, într-un târg de Crăciun amenajat la Berlin a fost împușcată, informează site-ul revistei Focus, care îl citează pe ministrul de interne din Brandenburg.

  Cel mai probabil este vorba despre șoferul polonez al camionului, a spus ministrul Karl-Heinz Schroeter. El a precizat că șoferul polonez a fost o victimă, nu a participat la atac.

  Sursa foto: The New York Times

  Cu roșu: Piața de Crăciun din Berlin. Săgețile indică direcția camionului și cercul, locul în care s-a oprit.
  Sursa foto: The New York Times

   


  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.