vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Scandalul Goombay Dance Band: Primăria susține că solistul Oliver Bendt s-a retras definitiv în 2016, noi însă vi-l arătăm cântând în 2018…

  de Raluca Medeleanu | 2 ianuarie 2019, 11:48 AM | Administraţie | Dezvăluiri

  19

  Daniela Pădurean (director CMC Arad) și Goombay Dance Band feat Ernest Clinton

  Ceea ce s-a întâmplat în noaptea dintre ani pe scena din fața Primăriei Arad a fost, să zicem, ca și cum ți-ai luat bilete la un concert Bon Jovi și când ajungi acolo vezi că pe scenă nu apare Jon Bon Jovi, ci un tip pe care nu l-ai văzut în viața ta… Reacția ta poate fi de mai multe feluri, dar cea mai firească ar fi o tură de nervi și dezamăgire. La fel s-a întâmplat și la spectacolul prin care arădenii și-au luat rămas bun de la 2018 și au urat „Bun venit!” anului 2019.

  Anunțat cu surle și trâmbițe, în toate comunicatele de presă trimise de Primăria Arad/CMC Arad înainte de 31 decembrie, concertul Goombay Dance Band a fost exact ceea la ce trebuia să ne așteptăm după experiența dobândită în decursul anilor: o mascaradă, căci din Goombay Dance Band a lipsit exact Goombay (n.red. porecla vocalistului Oliver Bendt), cel care a fondat trupa și care încă face parte din ea. Păi, și atunci? Ce au văzut arădenii în noaptea dintre ani?! Un surogat, evident. Un „featuring”, cu un oarecare Ernest Clinton care, ce-i drept, mai colaborează cu ceilalți membri ai formației.

  Untitled

  poza aradon
  (Foto: Iza Pal / Aradon)

  Care-i problema? – veți spune – Doar a fost un show gratuit, măcar ne-am distrat și alea, alea…

  Vedeți, tocmai asta e problema și, credem noi, elementul pe care se bazau și organizatorii din cadrul Centrului Municipal de Cultură Arad, această indiferență tipică în orășelul nostru, acest „bine-i și așa”. Dar nu e bine. În primul rând, să ne înțelegem. Nu au cântat gratuit. Chiar dacă nu ați scos direct bani din buzunare, ați făcut-o indirect, căci au fost plătiți din bugetul orașului, care se alcătuiește din taxele pe care le plătiți voi în fiecare an. Și nu a fost ieftin, ci cam 15.000 de euro. În al doilea rând, e vorba de partea de copyright. O chestie cu care noi, românii, nu prea suntem obișnuiți, dar care în străinătate e sfântă. Pur și simplu nu ai voie, legal, să trimiți comunicate și afișe cu formula originală și să bagi apoi pe gât cea de mâna a doua. E o chestie lipsită de profesionalism, ba chiar manipulare, de care trebuie să ne debarasăm să o tolerăm. Pentru că nu e tot aia!

  Să facem încă o analogie, ca să nu lăsăm nicio urmă de îndoială. Dacă mergeți într-un mall și cumpărați o pereche de încălțăminte Nike, ca apoi, când ajungeți acasă să constatați că scrie pe ea „Mike”, rămâneți la fel de neimpresionați? Dați din umeri și ziceți: „eh, tot aia e, ce mai contează?”.

  Am solicitat Centrului Municipal de Cultură Arad lămuriri cu privire la modul în care s-a omis scrierea în comunitate și pe afiș acel „featuring”, ca să înțelegem atât noi cât și dumneavoastră care este motivul. Vom reveni cu răspunsul oficial.

  UPDATE – Redăm integral răspunsul pe care l-am primit de la biroul de presă al Primăriei Arad

  „În atenţia redacţiei Special Arad,

  În urma cererii dumneavoastră prin care, conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, solicitaţi informaţii cu privire la bugetul alocat concertului organizat pe platoul din faţa Palatului Administrativ cu ocazia Revelionului şi clarificări cu privire la concertul Goombay Dance Band, mai exact cu privire la lipsa frontman-ului, Oliver Bendt, vă comunicăm următoarele:

  Aşa cum probabil ştiţi, fondatorul și solistul vocal Oliver Bendt s-a retras din trupă la sfârșitul anului 2016. După acest moment bunul său prieten Ernest Clinton l-a succedat pe scenă, astfel că în acest moment unica  formulă în care apare astăzi trupa Goombay Dance Band este cea care a fost de altfel prezentă şi la Arad sub denumirea Goombay Dance Band featuring ERNEST CLINTON.

  Ernest Clinton este cântăreț, animator și producător. În 1969, acesta s-a stabilit în Germania ca membru și solist vocal al grupului Soulful Dynamics. La sfârșitul anilor 70, grupul a avut mari succese cu piesele „Mademoiselle Ninette”, „Coconuts from Congoville” și „Saah saah kumba kumba”. În 1979, Ernest Clinton produce hit-ul „Sun of Jamaica” și pune bazele carierei trupei Goombay Dance Band.

  Prin urmare a fost firesc  ca, după retragerea lui Oliver Bendt, Ernest Clinton să rămână fidel colegilor din trupa Goombay Dance Band, să li se alăture, unind astfel mari hituri ale celor două trupe într-o singură voce, cea pe care arădenii au putut-o asculta cu ocazia concertului oganizat de Centrul Municipal de Cultură în seara zilei de 31 decembrie 2018.

  Pentru concertul susţinut la Arad, Trupa Goombay Dance Band featuring ERNEST CLINTON a încasat  suma de 74.000 lei, trupa Fantazia 1.500 de lei, iar Kamelia a încasat un onorariu în valoare de 14.000 lei.

  De asemenea Centrul Municipal de Cultură a suportat costurile de transport, cazare și masă pentru artiștii care au venit din țară și din străinătate.

  Precizăm de asemenea faptul că prin materialele de promovare a evenimentului,  Primăria Municipiului Arad nu a încercat niciun moment să inducă în eroare sau, mai grav, să manipuleze opinia publică. Intenţia noastră a fost de a le reaminti arădenilor cine a fost trupa Goombay Dance Band şi mai ales care au fost hiturile care i-au făcut celebri.

  Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad”

  n.red. menționăm doar că pe Wikipedia aflăm că formația mai cântă ocazional, iar numele de Ernest nu apare. De asememea, vă reproducem un video trimis de un cititor al Special Arad prin care vedem un concert din anul 2018 al trupei Goombay Dance Band, avându-l solist pe… Oliver.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cred ca exagerați putin cu cele doua comparații. Bon Jovi si Nike, sa păstram proporțiile aici. E chiar mai rău de atat, e Goombay F**king Dance Band, o formație ce nu a fost relevantă nici acum 30 de ani când au avut singurul hit al lor. E ca si cum ai merge la restaurant, ei iti zic ca au doar cremwursti si pâine, dar pana la urma te servesc cu un parizer uscat de 2 zile si pâine mucegăită. Asta e nivelul, nici măcar o formație de mâna 14-a nu au fost însoare sa aducă in formula “adevarata”.

   +31 voturi
   +1
   -1
  2. .. Si erau unii care făceau poze cu falca! Asta e nivelul în Arad! Slăbuț spectacolul, Kamelia a mai încercat ceva, dar e și ea din alta categorie, nu e o artista de top! De artificii nu spuneți nimic? A durat șapte (7) minute, nu zece cum se lăudau ei!
   Înainte sa merg în fata primariei am cautat pe YouTube formația și am văzut ca solistul e alb, când a urcat pe scena era negru! Falca ne minte, ne păcălește negru pe alb, pe față, fără rușine!

   +28 voturi
   +1
   -1
    • Falca e de vina pentru ca el e primarul acestui oraș, pentru ca el controlează tot ce mișcă în CMCA, nimic nu se aproba fără semnătura lui și, probabil, asa sunt învățați toți din primărie cum au văzut la falca, minciuna, demagogia. Nu cred ca falca a fost străin de teapa asta, „lasă că merge și așa”, câini latra, caravana trece… Cam pe asta se bazează falca când vine vorba de opinia publica din Arad. Angajații din primărie, care nu au fost străini de teapa asta, de la Tutankhamon au învățat meserie asta. Pestele de la cap se impute. Ei nu au văzut ca una e pe afiș și altceva coboară din avion? Sau nu au fost anunțați ca solistul trupei nu vine? Probabil vor sa un comunicat sec în care se spune ca a fost bolnav și era prea târziu sa găsească alta formație.

     +7 voturi
     +1
     -1
     • @Andrei:

      În Teleorman nu se organizează concerte, pulimea se strange în centrul oraşelor din judeţ – Alexandria, Zimnicea, Turnu Măgurele, Videle, Roşiorii de Vede – şi ciocnesc un pahar cu şampanie cu primarii. Nu e gluma!

      Eu zic sa ne obisnuim cu astea…viitorul suna bine si Falca oricum de la urm. alegeri este europarlamentar. Asa ca…bucura-te cat mai poti sa critici sistemu’ …the winter is coming! 🙂

      --5 voturi
      +1
      -1
  3. Pana la urma cine minte? Acum sa fim serioși, cine se astepta sa ridice mana cei din primărie și sa își facă un harakiri? E bine și așa, mai rău să nu fie! Îl puteți suna pe Oliver, sau trimite un e-mail, poate aflam dacă mai canta sau nu! Sau poate 15 mii de euro e prea puțin pentru el și l-a trimis pe Ernest Clinton sa încaseze banii. În videoclip cred ca sunt și alte domnișoare, înseamnă că la Arad a fost un fake 100%.

   +5 voturi
   +1
   -1
  4. @ Biroul de presă al primăriei

   Stimată doamnă, … ați dat o explicație ca pentru proștii pe care ne credeți că suntem. O nouă jignire /flegmă, după cea pe care de fapt încercați să o dregeți. Că a fost o ȚAPĂ, este clar și pentru un copil ce acum a învățat să citească. Nu trebuie să fi critic literar să înțelegi „printre rânduri” ce ziceam mai sus la alt comentariu despre alt Facke ce tot voi l-ați promovat cu același prilej, „… Din cauză că … Mincinoși!!! Aroganți!!! Nesimțiți!!!”. De care Facke vorbesc??? Ei știți voi … ăla cu Fantazia și Arthur.
   În consecință, în loc să ne cereți scuzele de rigoare, că să zicem, din nebăgare de seamă, ați „strecurat un neadevăr/neadevăruri” în promovarea evenimentului de Revelion, ne faceți din nou o demonstrație a disprețului cu care ne blagosloviți așa din când în gând. Să vă fie RUȘINE!!!!

   NICI DE DATA ASTA NU NE-AM LĂSAT DUȘI DE NAS … MINCINOȘILOR!!! HUOOOOOOOOOO!

   +13 voturi
   +1
   -1
  5. Un alt exemplu de hoţie marca Falcă şi compania lui de cleptomani, care meritau să fie taxaţi de arădeni prin neprezenţă la invitaţia de a petrece Revelionul în faţa primăriei Arad. Un IGNORE masiv din partea populaţiei este absolut necesar pentru ca gaşca asta falconistă să priceapă că nu mai au susţinere din partea nimănui ! Să-şi fi făcut ei singuri selfie-uri cu această trupă anonimă de cimpanzei (cine se adună, se aseamănă – zice un proverb).

   Nu cred că mai e cazul să amintim că aceste nulităţi ale istoriei acestui oraş merită de urgenţă alungaţi cu pietre, să meargă acasă la ei şi să ne lase în pace, deoarece nu-s în stare să facă nimic constructiv. Oricum nu au muncit nimic în viaţa lor de trântori pentru a justifica prăduiala zilnică din banii arădenilor harnici şi cinstiţi, care fac mari economii să poată să-şi plătească taxele şi impozitele locale, iar aceşti nesimţiţi să cheltuie fără măsură şi fără bun simţ.

   Un An Nou Fericit pentru toti arădenii şi să sperăm că din 2019 vom înţelege că nu se mai poate cu aceşti infractori la conducerea Aradului !!!

   +10 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.