Un rapper arhicunoscut, condamnat la un an de închisoare pentru evaziune fiscală

  de - | 29 martie 2018, 12:29 PM | Internaţional | Monden

  0

  (foto: TMZ.com)

  Rapperul american DMX a fost condamnat la un an de închisoare cu executare, pentru evaziune fiscală, după ce a încheiat o înţelegere cu autorităţile care i-a permis evitarea unei pedepse mai dure, potrivit TMZ.com, citat de Gandul.info.

  Pentru cele 14 capete de acuzare – printre care se numără evaziune fiscală, nerespectarea normelor de redactare a declaraţiei fiscale individuale privind impozitul pe venit şi încercarea de a obstrucţiona aplicarea legilor fiscale -, DMX risca o pedeapsă de până la 44 de ani de închisoare.

  În cadrul unei înţelegeri încheiate cu autorităţile din New York, rapperul şi-a recunoscut vinovăţia în ceea ce priveşte evaziunea fiscală şi a primit doar un an de închisoare cu executare.

  Potrivit procuraturii din New York, Earl Simmons, artistul cunoscut sub numele de DMX, a câştigat milioane de dolari din drepturi de autor, spectacole şi apariţii la diverse televiziuni. Cu toate că a câştigat milioane de dolari, inclusiv cu hitul „X Gon’ Give it to Ya”, DMX nu a plătit niciun impozit pe venit. Rapperul în vârsta de 47 de ani a reuşit să evite plata taxelor efectuând tranzacţii în numerar.

  Rapperul american DMX şi-a câştigat celebritatea la sfârşitul anilor 1990. Numele de scenă provine de la Dark Man X, un nume pe care îl folosea în timpul concertelor de rap pe care le susţinea. Cel mai bun album al său a fost „And Then There Was X”, lansat în 1999, care inclus hitul „Party Up (Up in Here)”. DMX a vândut până în prezent peste 30 de milioane de albume pe plan mondial şi a apărut în câteva filme cu priză la public, precum „Să moară Romeo/ Romeo Must Die” (2000), „Parteneri neobişnuiţi/ Cradle 2 The Grave” (2003) şi „Ultima oră/ Last Hour” (2008).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.