joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Unity of Opposites sună din ce în ce mai bine. De acum, într-o nouă formulă! | Video

  de Tomck@t | 24 iulie 2021, 5:12 PM | Cultură | Muzică | Recomandările editorilor

  0

  Avem puține trupe în Arad cu compoziții proprii. Majoritatea activează în sfera rock sau pop-rock și le-am putea număra chiar pe două mâini: B.Ton, Sur Austru, Fabrica de Spirt, Corso, Groovernatores, Q-Band, Cei Trei și Clipa fiind primele care ne vin în minte, cu speranța că n-am uitat de nimeni. Nu, în niciun caz nu am uitat de Unity of Opposites. De fapt, chiar despre aceasta este vorba acum, deoarece, de curând, formația s-a prezentat publicului arădean într-o nouă formulă, cu Cătălin Galben ca solist principal.

  Noul frontman, Cătă Galben, s-a remarcat pe scena muzicală locală în urmă cu vreo zece ani și a trecut de atunci prin mai multe trupe arădene, precum Corso, ReChords și Things to Come. S-a implicat în organizarea primei ediții a festivalului Particles, a lucrat și la editarea sonoră a scurtmetrajului documentar realizat de Titus Muntean („Arad. Istorii mici și mijlocii – ZBORUL”) și, de-a lungul anilor, și-a creat o voce și în sfera civică, fiind de nelipsit de la protestele anti-RMGC „Salvați Roșia Montană” sau „Corupția Ucide”. El vine în formația Unity of Opposites în locul fostului solist, Paul Lung „Frenț”, care și-a ales o carieră solo și o schimbare de stil sub pseudonimul French.

  Nu este singurul nou venit în grup, de altfel.

  Unity of Opposites are de acum cinci membri, iar cea de-a doua voce (de tip „growl”) + chitara ritmică este asigurată de Bogdan Mureșan, cel care a făcut senzație, anul trecut, la concursul X-Factor. Este cel mai tânăr membru al trupei (24 de ani) și studiază designul. În liceu, el a pus bazele unei trupe de cover-uri, apoi a format o nouă trupă intitulată Diluvian Collapse.

  Membru nou (de mai bine de un an) este și Radu Sîrbuț la chitară bas. El a mai cântat și în trupe precum B.Ton, iBand și în formația instrumentală a solistului Chriss Grey.

  concert Unity of Opposites 9

  Trupa rămâne fidelă denumirii alese încă din 2014, fiind în continuare o mixtură, o „alianță” a unor muzicieni cu personalități diferite, dar unificați prin pasiunea și dedicarea pentru muzică. Este de remarcat și maturizarea muzicală a formației de progressive metal, un aspect de care arădenii s-au putut convinge la concertul de ieri (vineri) seara, la Terasa Flex, chiar și în condiția în care sonorizarea a cam avut de suferit. Evoluția trupei se observă în primul rând pe partea instrumentală – Sebastian Pășcuț la chitară, Paul Marcu la tobe (singurii din componența inițială) și Radu Sîrbuț la chitară bas –, însă nu e de neglijat deloc nici partea vocală, care îi conferă noului sound al trupei o particularitate aparte.

  Unity of Opposites merită, așadar, toată atenția noastră, în mod special pentru că, în acest an, băieții pregătesc un album discografic – primul album al trupei, de fapt.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.