sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Unitatea de Primire Urgențe Arad, tot mai aproape de începerea lucrărilor de extindere

  de Special Arad | 24 iunie 2021, 3:56 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Consiliul Județean Arad se apropie cu pași repezi de finalizarea proiectului tehnic pentru Extinderea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, etapa a II-a, urmând ca, în perioada următoare, să înceapă procedura de selectare a constructorului. Consilierii județeni sunt chemați să voteze actualizarea hotărârii aprobate în anul 2018 referitoare la bugetul alocat deoarece, pe parcursul elaborării proiectului tehnic au apărut o serie de modificări tehnice cu privire la construcția propusă, determinate de detalierea soluțiilor constructive și abrogarea standardul de preț în septembrie 2018. Modificările propuse la faza Proiect Tehnic nu influențează criteriile de eligibilitate și selecție pentru care proiectul a primit finanțare.
  După ce s-a reabilitat și modernizat vechiul amplasament în suprafață de 615 mp și s-a realizat un spațiu nou în suprafață de 617 mp, secția U.P.U. a ajuns să dispună de un spațiu de 1.232 mp. Prin noul proiect de extindere se va construi un corp declădire de 501 mp și, totodată, se vor achiziționa echipamente dedicate investigațiilorimagistice. Astfel, se va înființa un compartiment care va asigura diagnosticarea promptă şi la orice oră apacienţilor care se prezintă cu urgenţe şi va degreva Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală alSpitalului de afluxul de pacienţi proveniţi de la UPU, laborator care în acest moment este suprasolicitat.
  „Extinderea Unităţii de Primire Urgenţe, etapa a II-a, va permite legături uşor accesibile între compartimentele U.P.U. Realizarea investiției va permite optimizarea funcţională, oferirea unor condiţii satisfăcătoare pentru pacienţi, oferirea unor servicii care să crească speranţa de viaţă a pacienţilor, calitatea vieţii acestora după externare, şi un mediu profesional performant şi competitiv care să stimuleze personalul medical şi să îl stabilizeze la locul de muncă”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
  În urma reaprobării indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții valoarea totală este de 7.854.952,08 lei, fără TVA.
  Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 8„Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național,regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități”, Prioritatea de investiții 8.2B ”Unități de Primiri Urgențe”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.