marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ungaria află în curând cine va fi adversarul premierului Viktor Orbán la alegerile din 2022

  de - | 17 octombrie 2021, 7:33 PM | Internaţional

  0

  (foto: mandiner.hu / captură RTL Klub)

  Cetăţenii Ungariei vor afla în această seară de duminică cine va fi adversarul premierului Viktor Orbán în alegerile din 2022. Rezultatele alegerilor preliminare vor dezvălui dacă alegătorii au ales-o pe Klára Dobrev sau pe Péter Márki-Zay. Potrivit index.hu, la această oră Márki-Zay conduce detașat.

  Ambii candidaţi ai opoziţiei sunt de acord cu necesitatea introducerii monedei euro în Ungaria şi redresarea echilibrului legat de puterea guvernului, care a fost deteriorat în ultimii 11 ani de Partidul Fidesz, aflat la guvernare. Au existat însă şi diferenţe importante între cei doi candidați. Péter Márki-Zay este un conservator independent, care consideră că el singur ar putea convinge foştii susţinători ai partidului Fidesz să susţină opoziţia unită la alegerile din 2022. Klára Dobrev este o social-democrată care a pus egalitatea socială la baza campaniei sale, potrivit Radio România Actualități.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.