duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  „Undercoverul” Isfan Manuel lovește din nou. A fraierit ofițeri din IPJ Arad și Jandarmerie, dar nu și pe un simplu cetățean din Alba Iulia

  de Mihai Todoca | 1 februarie 2024, 8:28 PM | Recomandările editorilor | Regional | Știri Arad

  4

  Isfan Manuel, la momentul prinderii lui de polițiști

  Isfan Manuel Teodor a ajuns  în atenția presei arădene în urmă cu trei ani, după ce a reușit (la doar 22 de ani) să păcălească un ofițer de Poliție pensionar, un agent activ de la Serviciul de Criminalistă al IPJ Arad, un ofițer activ de la Jandarmeria Arad, plus doi subofițeri activi tot de la Jandarmerie. Ulterior i-a  și racolat într-o unitate „inventată” de acesta pentru verificarea autocarelor de la frontiera de vest a țării.

  er

  Mic istoric

  Nimeni din IPJ Arad nu s-a gândit să-i verifice afirmațiile, acesta susținând că face parte din structura MAE deținând și o legitimație în acest sens. Situația a fost una hilară, când polițiștii de la Frontieră au făcut descoperirea și „l-au dat în gât” pe ofițerul undercover, despre care a ieșit la iveală că a avut aventuri similare și în Spania, unde a încercat să intre în Consulatul din Bilbao. O tentativă eșuată, deoarece autoritățile de-acolo au făcut un lucru simplu: l-au verificat și i-au refuzat accesul. Acest lucru nu l-a oprit însă, așa că, reîntors în țară, a dat o tură până la Primăria din Fântânele și s-a prezentat ca fiind Consulul României din Bilbao.

  • Citește și: Poliția paralelă „Măslinul” dinamitează IPJ și Jandarmeria Arad! Ofițeri și subofițeri activi din ambele structuri au fost atrași într-o acțiune diabolică cu spioni din SRI și SIE

  Primarul din Fântânele a fost mai mult decât bucuros că un detașat al MAE în Spania, la același Consulat din Bilbao unde a încercat să intre anterior, le vizitează instituția și i-au făcut o poză pe care au și pus-o pe Facebook (foto, sus).

  Înainte cu un an de a-și „încerca” funcția de consul, Isfan Manuel Teodor era trecut în calitatea de observator din partea PNL la alegerile prezidențiale.

  Peste toate acestea, Isfan Manuel Teodor și-a înființat și un centru religios, punându-i numele Smochinul Roditor. Centrul apare ca un ONG, înființată în 7 mai 2021 și inactivă din noiembrie 2022, avându-l președinte pe același Isfan.

  Revenind în anul 2021, după apariția în presă a mai multor articole, judecătorul de drepturi și libertăți a luat măsura arestării preventive pentru Isfan Manuel Teodor. Dosarul s-a făcut uitat, vehiculându-se informația că dosarul e „greu”, deoarece activitatea falsului ofițer ar fi fost coordonată de un fost polițist din IPJ Arad.

  Depistat în Alba, după ce unui șofer i-a părut ciudată interacțiunea cu Isfan

  Dovada că „ofițerul undercover” a revenit la vechile metehne stă în faptul că acesta a fost prins de polițiștii din Alba dându-se polițist. Mai exact, conform colegilor de la Alba24.ro, în 27 decembrie 2023, Isfan Manuel Teodor a oprit o mașină în trafic și i-a comunicat șoferului că a încălcat legislația rutieră. Șoferul și-a dat seama că ceva nu este în regulă, așa că a luat legătura cu adevărații polițiști care, după verificări care au durat aproximativ o lună, au demarat nu mai puțin de patru percheziții domiciliare.

  „În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicat în vederea indisponibilizării stații de emisie-recepție, veste antiglonț, arme de tip airsoft nesupuse autorizării, legitimații, precum și alte documente care au legătură cu activitatea infracțională”, se arată în comunicatul remis de IPJ Alba.

  WhatsApp Image 2024 02 01 at 12.59.04 1 1024x576 1

  Comunicatul mai menționează că „față de tânărul de 25 de ani, din municipiul Arad, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, astăzi, 1 februarie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

  Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale Arad și de cel al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Arad.”

  Nota bene.

  Scăpat de închisoare, în 2022 Isfan Manuel Teodor a renunțat la „Isfan” și se recomanda doar Manuel Isfan. Astfel, cumva (nu înțelegem cum), a ajuns să coordoneze transporturile de refugiați care veneau din Ucraina.

  Sunt mai multe întrebări care decurg din toată această poveste, iar noi ne vom rezuma doar la câteva mai aproape de „casă”, mai exact de IPJ Arad. Pentru că nouă, cetățenilor, ni se cere să avem încredere în polițiștii arădeni. Și nu putem. Și cum am putea, din moment ce un băietan de doar 22 de ani, la timpul petrecerii evenimentelor, a reușit să prostească o mulțime de polițiști? Scenariul merită un film.

  Cum se face că la nivelul unei asemenea instituții, oricine cu o imprimantă acasă și un pic de talent în Photoshop, poate intra în sediul IPJ Arad, mânca la popotă, să primească uniforma de polițist, ba chiar să participe la unele acțiuni de control? Nu putem să nu subliniem cât este de îngrijorător faptul că un simplu cetățean din Alba, și nu polițiștii sau jandarmii arădeni, l-a depistat pe acest impostor și a făcut cel mai normal lucru: a apelat la autorități. La Arad însă…

  Mai mult decât atât, nu înțelegem cum de această persoană, cu un asemenea istoric, nu a fost pusă sub supraveghere, cum de a putut reveni la aceleași metehne. Cum de este liber?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.