duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Poliția paralelă „Măslinul” dinamitează IPJ și Jandarmeria Arad! Ofițeri și subofițeri activi din ambele structuri au fost atrași într-o acțiune diabolică cu spioni din SRI și SIE

  de Alin Olteanu | 8 februarie 2021, 9:27 AM | Dezvăluiri | Topic special

  21

  Arad. Anul de grație 2020. Luna noiembrie. Comisarul șef Vasile Jurcă, șef al Serviciului Ordine Publică din Inspectoratul de Poliție Județean Arad se pregătește să iasă la pensie. Are vârsta de pensionare și nimic nu-l mai poate opri din drumul său spre liniște. Însă, din păcate pentru el, comisarul șef are alte planuri, mai  „mărețe”, mai șmechere, mai incitante. Doar nu o să stea liniștit la pensie, după ce atâta vreme a fost obișnuit cu gălăgia… În ultima vreme s-a lipit de un personaj mai aparte, un adevărat profesionist în acțiuni pe la „colțuri”, ascunse de ochii publicului, dar atât de benefice pentru statul român… Da, Isfan Manuel Teodor, un tânăr de 22 de ani, îmbrăcat așa cum scrie la carte pentru a da senzația unui adevărat ofițer undercover, cu o legitimație de reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe și cu un discurs de spion pe bune, l-a convins pe comisarul șef cu zeci de ani de experiență în spate că este încă util „poporului” și se poate dedica unei alte cauze, mult mai serioase și mai benefice pentru statul român decât banala Poliție din Arad, astfel încât să aleagă să părăsească rândurile instituției și să… Chiar se lăuda fostul șef de la „ordine Publică” că și-a găsit ceva de muncit… de „vis”!

  Să facă… În luna decembrie, cu surle și trâmbițe, Vasile Jurcă părăsește Poliția Arad și ajunge să facă ordine în lumea civilă, dar pe ascuns. Cum? Ei bine, bineînțeles undercover, altfel cum? Dar, la fel de bine, am putea spune ilegal.

  Relația lui Jurcă cu Isfan Manuel a început, cum spuneam, înainte de luna decembrie, luna pensionării comisarului șef. Tânărul de 22 de ani a mâncat la popota IPJ Arad dus de Jurcă, a fost prezentat, tot de Jurcă, unor ofițeri din structură, a pătruns și pe holurile Jandarmeriei și, încet-încet, s-a format gruparea. Știm că au ajuns în posesia unui Duster fiindcă l-au închiriat de la Verbiță, dar cum au rezolvat un girofar și stroboscoape ca să echipeze mașina nu știm. Cert e că au rezolvat problema. Nici cum a reușit „juniorul” de 22 de ani, deștept până la nebunie – susțin cei cu care a stat de vorbă, să capaciteze atâta personal ca și cel care urmează să fie amintit de noi, însă a făcut-o. Și a făcut-o într-un asemenea mod încât e demn de filmele cu spioni sau cu proști – la alegerea dumneavoastră.

  Ne-am sesizat vineri pentru că nu găseam povestea

  și pentru că, cunoscând PR-ul Inspectoratului Județean de Poliție Arad și anumite reacții parcă ieșite din context, ceva ne dădea cu virgulă. Nu o să vă mai povestim întreaga înșiruire de fapte care au condus la decizia noastră de a „săpa” mai adânc pentru a afla de ce un tânăr de 22 de ani a primit mandat de 30 de zile pentru că s-a dat ofițer și a prostit câțiva fraieri la Vama Nădlac, dar o să vă spunem ce am obținut pe „surse” ulterior.

  „Treaba e groasă rău” – ne-au servit propoziția mai mulți dintre ofițerii cu care am discutat. Cică, cei de la Frontieră, sătui ca alții să le „grebleze” autocarele și ei să rămână cu buzele umflate (chiar nu înțelegem ce vrea să spună, dar sună bine…) au anunțat Parchetul că un echipaj cam ciudățel, format din câțiva bărbați, aflați cu toții într-un Duster pe care îl declarau ca fiind de la SRI sau SIE, după caz, oprește autocarele în Vama Nădlac. Iar o dată oprite, autocarele sunt „purecate” de tânărul ofițer, ceilalți „confrați” ai săi rămânând în afara mașinii. Cică domnul Vasile Jurcă ar fi fost de destul ori chiar șofer al mașinii SRI, pardon, mașinii închiriate de la Verbiță. Ce făcea tânărul în autocar și cum îi „mulgea” el pe turiștii aflați în interior încât să reușească ulterior să le dea „subordonaților” câte 200 de euro pentru acțiune nu știm. Dar știm că toți erau cu uniforme pe ei, că aveau cel puțin un pistol cu aer comprimat la purtător încât dădeau ușor impresia unor acțiuni cât se poate de oficiale și legale.

  Citește și : Pe surse: în dosarul tânărului arădean „Garcea”, cel cu legitimația falsă de ofițer, se „vorbește” despre numele unui fost polițist | Video

  Până la urmă, că o spun cei de la „Frontieră”- interesați, că o spun alții, polițiștii din Arad, de la SIC, au cercetat speța și au ajuns destul de repede la ceva ce întrece orice închipuire, iar joi au trecut la măsuri, inclusiv la reținerea lui Isfan Manuel Teodor, care acum se află în arest, primind de la judecător mandat de 30 de zile. Și cică tot nu spune nimic… Încă.

  Drept pentru care o să lucrăm în continuare cu sursele noastre și o să vă povestim succint următoarele:

  Isfan Manuel Teodor, băiețel în vârstă de 22 de ani, a reușit să racoleze alături de el un ofițer de Poliție pensionar, pe Vasile Jurcă, un agent activ, de la Serviciul de Criminalistă al IPJ Arad – unul Mercea, un ofițer activ de la Jandarmeria Arad, plus doi subofițeri activi tot de la Jandarmerie – toți cei amintiți fiind membri ai unui cult neoprotestant uniți în Biserica Asociația Creștină „Măslinul Roditor”- să-i urce într-o mașină și să execute misiuni de betonare a statului de drept… Scuzați-ne ironia și pe alocuri zâmbetul dar nu ne putem abține. Cică Mercea ăsta ar fi ceva pastor la biserica amintită (Ați mai auzit așa ceva: pastor și ofițer activ? În ce lume trăim?) și s-ar fi lăudat nu o dată că lucrează în ceva acțiuni clandestine, dar girate de SRI și SIE și că e pe „val”… Toți ofițerii implicați în operațiunile lui Isfan aveau legitimații de MAE și contracte de colaborare, făcute de Isfan probabil pe undeva prin subsolurile casei sale, doar nu le scoteau fiindcă li se explicase faptul că sunt undercover. Doamne, câtă prostie! Sau câtă dorință de înavuțire! – nici nu știm de ce au făcut-o!…

  Ce nu știau ofițerii din IPJ și din Jandarmerie

  și nici nu le-a „puiat” prin cap să verifice (cât profesionalism!) cine e tânărul care-i duce în „război”. Adică, să verifice că Isfan Manuel Teodor a fost plecat în urmă cu un an în Spania, pe la Consulatul din Bilbao, acolo unde s-a folosit de legitimații false pentru a încerca să penetreze instituțiile, doar că s-au prins aceia și l-au ejectat. Nu le-a dat prin cap nici să îl verifice pe Isfan dacă e angajat al MAE – și ar fi aflat că nu e, decât în capul lor de tonți…

  Dosarul e la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad și, aflat în arestul Poliției, Isfan Teodor Manuel este presat să povestească ce a făcut și, mai ales, cum. Încă nu a „decartat” decât foarte puțin, aflăm pe surse, dar știm foarte concret că tipul e de o inteligență rară, dusă, cum spuneam, la extrem, încât, poți să spui despre el că nu este normal și este John Nash în același timp.

  Totuși, la cât e de gravă situația, „Dosarul Măslinul” nu e de competența Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. Mai repede e de DIICOT sau de Parchetele Militare, unde credem că vor ajunge în scurt timp.

  Revenim.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. 90% din articolul pe care l-ați publicat este știre falsă, denigrați persoane care la rândul lor au fost victime ale acestui șarlatan. Dacă nu aveți informații de la IPJ și doar din “surse” mai bine nu scrieți articolul, verificați și voi “sursa” dacă va spune adevarul, sau scrieți ca va place cum suna informația?

   --1 voturi
   +1
   -1
   • Complicele nu este victima, atata timp cât primesti bani pentru ceea ce faci, nu mai poti spune ca esti victima. Aici vorbim de foști lucratori si actuali din cadrul MAI ca trebuia sa știe cum se face o angajare, o recrutare de personal. Fiecare sa își primească dupa cum a facut, cand încasau banii de la ,, șarlatan,, le-a râs barba, acum…

    +3 voturi
    +1
    -1
    • Mihăiță, tu ai citit printre rânduri? In afara de faptul ca in articol apar date despre Istfan nimic nu e adevărat, domnul’ ce-a scris articolul nu a fost bine documentat, de fapt asta face presa scrie minciuni. Revenind la ale noastre băiețelul a fost foarte convingător, mai precis avea totul bine pus la punct, a jucat bine. Și fi liniștit ca banii sigur au ajuns sa fie probe in ancheta. Nu îți bate tu capul in comentarii ca nu ți-a cerut nimeni părere.

     --1 voturi
     +1
     -1
  2. Dar care e procedura intr-o situatie dinastea de ,,speoance” ? se fac contracte?stiti voi? Poate baiatul isi facea treaba si a suparat pe cineva si acum vezi doamne, nu l-a pus nimeni, a facut de capul lui.Daca il duce capul asa mult pe acel baiat, cu siguranta il duce sa faca bani(mult mai multi) si altfel..(doar o parere)

   +5 voturi
   +1
   -1
  3. Jegul de Vasile Jurca, că om nu i se poate spune, a făcut din astea de cind era activ în MAI, fiind sprijinit de capul mafiei de la …el tăia el spinzura, însă se pare că, capacitatea acestui individ este extrem de redusă, limitată chiar…a făcut un plan însă fără să conecteze creierul…nasol…
   Nu ți-e rușine nemernicule că porți Biblia sub brat, trebuia să o citești…ți-ai fi dat seama ce te așteaptă…
   mai mult, ți-ai bătut joc de o grămadă de oameni . Te ajung blestemele Vasile

   +15 voturi
   +1
   -1
   • Băi Titi esti tu cumva spion sa știi ce a făcut Jurca când era activ? Sau tu in persoana ești capul mafiei și arunci in alții cu noroi? Nemernic ești tu băi vezi sa nu cada pe tine și familia ta blesteme. Duci lipsa de atenție de faci referate in comentarii?

    --17 voturi
    +1
    -1
    • Atata timp cat persoanele in cauza nu au probleme cu capul ,probleme cu memoria, inseamna ca au fost constienti de ce fac si de faptul ca intr-o zi isi vor suporta consecintele( daca ii va prinde) , Daca nu vroiau sa se implice era simplu, refuzau aceasta aliantă. Degeaba se incearca sa se scoata nevinovatia ca nu e cazul. Daca dupa atata munca in IPJ , ajungi ,,victima,, atunci Doamne fereste. Acum satana rade de ei .

     0 voturi
     +1
     -1
  4. Stirea e 90% adevarata asta e dracia ce e mai rau dintre toate e ca un ofiter cu 10 de ani de experienta in spate sa lasat dus de un copil care are problema mari psihice sufera de boala asta a dublei personalitati.
   Si asta ne place sau nu o va dovedi institutul psihiatric as vrea sa fie cel de la MINA MINOVICI si veti vedea ca am dreptate. Problema sunt unii Gabori care nu se mai satura de salarii si pensii speciale au vrut si alte venituri speciale venite din ideea unui débil mintal care se vroia politai fără studii doar pe niște falsuri făcute în podul casei și apoi plastifiate
   Eu de aș fi în locul bolnavului ăstuia primul lucru care as cere e protecție de la DIICOT și aș începe a scuipa totul de la început, sa nu credeți careva ca acolo unde este acum se va afla adevăratul adevăr. Cum e la fel posibil sa” moara pasarea cu ciripitul pe buze înainte să ciripească”Deoarece sunt câteva capete mari în rahat bine băgate în comparație cu un băiat de 22 de ani repet are probleme mintale serioase din ce vb nu vb nimic aiurea sau să-l fac eu prost sa scape. Băiatul asta nu a avut și nu are discernamant
   Lucru dacă se va mai putea dovedi as fi mulțumit eu însă cât băiatul ala mai stă în arestul IPJ Arad riscă o moarte accidentala Sper din toată inima mea să mă înșel ar fi de foarte puține ori în viața ca eu sa ma înșel
   Sa auzim numai și numai de bine

   +3 voturi
   +1
   -1
   • Dar ce penibili sunteți, va puneți numele oamenilor ca sa aruncați cu noroi? De ce nu va puneți numele real, sau de ce nu suni omul sa ii spui ce ai de spus? Sunteți niște frustrați! Și la urma urmei sunteți apropiați de ai lor care probabil le putrtati pică și nu aveți curajul sa le ziceti in fata…PENIBILILOR!

    0 voturi
    +1
    -1
  5. Mda… După 35 de zile de la eveniment toți polițiștii sunt liberi au ieșit din arest a rămas doar Fazanul care intra în autocare și storcea de bani călătorii ca apoi sa dea bani celorlalți polițiști adevărați e încă în arest. Concret sa avut grija a se acoperi știrea sa nu răsune atâta. Au avut grijă șefii de la conducere de la IPJ. Arad să-și acopere colegii de breaslă sa nu se afle atât de multe detalii sau sa se relateze mai pe larg la TV. Mai ales la cele de acoperire națională gen Antena 3 sau altele. Încă nu e târziu cine știe însă cărțile sunt făcute, au cam fost făcuți scăpati

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.