sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2Un tramvai a luat foc în stația gării din Aradul Nou

  de Special Arad | 9 martie 2023, 7:20 PM | Știri Arad

  1

  Inspectoratul pentru situații de urgență (ISU) Arad informează că joi seara, în jurul orei 19:00, a luat foc un tramvai, în stația din gara Aradul Nou,

  Tramvaiul care a luat foc este model Imperio.

  La fața locului s-au deplasat pompierii militari ai Detașamentului Arad cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SMURD.

  Intervenția este în dinamică.

  Amintim că în urmă cu o zi și la Timișoara a avut loc un incendiu tot la un model nou de tramvai. În acel caz, potrivit Digi24, incendiul a izbucnit la bordul unui tramvai Bozankaya, de producție turcească. Vatmanul le-a cerut călătorilor să coboare și a intervenit cu extinctoare ca să stingă focul, după care s-au deplasat și pompierii.

  Vom reveni cu informații despre tramvaiul care a luat foc la Arad.

  Update

  Incendiul a fost lichidat în jurul orei 19:35.

  La fața locului a ajuns și operatorul companiei electrice, cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

  ISU transmite că nu sunt înregistrate victime, în tramvai se afla doar o persoană care s-a autoevacuat în condiții de siguranță.

  Update Primăria Arad

  În urma incidentului care a avut loc în această seară în zona Gării Aradul Nou în care a fost implicat un tramvai Imperio, Primăria Arad, prin Compania de Transport Public, face următoarele precizări:
  Din primele verificări, incendiul nu ar fi avut ca și cauză o defecțiune tehnică a tramvaiului. Se pare că pantograful a agățat o clemă a firului electric care s-a rupt şi a căzut pe tramvai provocând un arc electric care a dus la izbucnirea incendiului.
  Vatmanul a procedat la evacuarea puținilor călători aflați în tramvai, astfel că pasagerii au fost în afara oricărui pericol.
  Sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad a fost solicitat de îndată de către vatman care suplimentar a încercat să stingă incendiul, folosind extinctorul din dotare, însă flăcările erau localizate prea sus.
  Momentan circulația tramvaielor este afectată de incident, pompierii militari ai Detașamentului Arad intervenind la fața locului.
  Va fi convocată de urgență comisia tehnică pentru a stabili cauzele incidentului şi măsurile ce vor fi luate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. pt.a urca si cobori in si din tramvai-aspasati frass-ului butonul!nu mai tot urla la vatmani!cand se implanta cv(ca si aseara)intreaba frumos omu de ce nu a venit,unde a fost?si cel mai important e sa dai BUNA ZIUA mai intai-INAINTE de a purta o conversatie!!nu cred ca este coleg care sa nu iti explice frumos si cu draga inima ce s-a intamplat DACA vb frumos cu el!daca tu crezi ca EL e de vina pt orice eveniment-TE INSELI!!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.