joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un TeATRuACTIV nu poate ieși din acest an fără un nou eveniment-surpriză

  de Special Arad | 20 decembrie 2014, 11:24 AM | Cultură

  0

  Mai precis, fără o nouă avanpremieră, oferită publicului duminică seara, de la ora 19,00, în sala Studio a teatrului arădean. CERC OGLINDĂ TRANSFORMARE este textul asupra căruia s-a oprit regizorul Cristian Juncu, el aparținând scriitoarei americane Annie Baker.

  Câștigătoare a Premiului Pulitzer, Annie Baker este absolventă a Departamentului de Scriere Dramatică al New York University’s Tisch School of the Arts iar textele sale au propulsat-o rapid în prim-planul dramaturgiei americane contemporane, piesele sale de teatru fiind jucate tot mai mult.

  Premiera mondială a piesei CERC OGLINDĂ TRANSFORMARE a avut loc în anul 2009, la Playwrights Horizons, textul fiind recompensat cu Premiul Obie pentru Cea mai bună piesă nouă americană. În anul 2013 este consemnată și premiera europeană, la Rose Lipman Building – Haggerston, Londra, spectacolul fiind o producție Royal Court Theatre. Referindu-se la CERC OGLINDĂ TRANSFORMARE, The New York Times scria că este o piesă cuceritoare, care nu te lasă nicio clipă să te desprinzi de ceea ce se întâmplă în scenă, iar la rândul său The Guardian prevedea un parcurs extraordinar autoarei iar publicul era îndemnat să nu rateze acest spectacol.

  Regizorul Cristian Juncu revine la Arad pentru a oferi spectatorilor propria sa viziune asupra acestui cuceritor text semnat Annie Baker. El este regizorul care alege să monteze spectacole cu oameni vii, preocupaţi de lucrurile normale, şi nu cu marginali care vor să salveze lumea sau care meditează la nefericirile capitalismului şi la stratul de ozon – după cum reiese dintr-un interviu acordat în anul 2012. Iar acești oamenii vii pe care i-a ales în distribuția spectacolului CERC OGLINDĂ TRANSFORMARE sunt Mariana Tofan, Alina Danciu, Ioan Peter, Ovidiu Ghiniță, Amalia Huțan, scenografia purtând semnătura lui Cosmin Ardeleanu, ei fiind cei care vor susține, duminică seara, ultimul spectacol al anului 2014 al teatrului arădean.

  Duminică, 21 decembrie, ora 19,00, sala Studio
  CERC OGLINDĂ TRANSFORMARE, de Annie Baker
  Regia – Cristian Juncu
  Scenografia – Cosmin Ardeleanu
  Asistent regie – Carmen Vlaga – Bogdan
  Distribuția:
  Mariana Tofan, Alina Danciu, Ioan Peter, Ovidiu Ghiniță, Amalia Huțan

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.