Un procuror arădean intervine pe firul roșu în scandalul preoților din Micălaca

  de O. Peniță | 12 august 2014, 3:36 PM | Culise | Recomandările editorilor

  28

  Să fie clar din capul locului. Știm numele procurorului și știm că e și cu funcții prin buzunare. Însă, până nu aflăm din două surse, băgăm mâna-n foc și tot nu-i rostim numele. Cert e însă că Măria Sa, om al legii, dar și implicat în viața ortodoxă din Arad, prin te miri în ce comisii (oare eparhiale?), a găsit de cuviință să dea un telefon Arhiepiscopului Timotei și să-și bage nasul într-un scandal în care nici măcar preoții și enoriașii nu mai au loc, darămite ditamai ’mnealui! Iar la fel de cert e că, imediat după telefon, Arhiepiscopul și omul său de casă, consilierul Vid (ambii susținători frenetici ai fostului vicar Iacob Bupte), s-au întors cu 360 de grade în ceea ce privește evacuarea preotului Nicolae Marcu din Casa Parohială din Micălaca Nouă, în ciuda tuturor enoriașilor, precum și a celorlalți preoți care slujesc la această oră acolo.

  N-a contat faptul că sub ochii Domnului, de Sărbătorile Pascale, preotul Marcu a făcut scandal urmat de agresiune (așa cum a putut, la onorabila vârstă pe care o are), n-a contat că enoriașii din Micălaca nu-l mai vor – în majoritatea lor-, n-a contat decât că a sunat omul în costum negru… cel care la un moment dat ar putea închide ochii cu privire la enormele sume de bani care lipsesc cu desăvârșire din conturile CAR-ului preoților.

  Așa că, până la noi ordine sau telefoane, în ciuda faptului că despre acest Marcu se spune că ar avea „ț” apartamente și că are unde să locuiască, deoarece a vândut pâmânt în valoare de sute de mii de euro, Casa parohială Miclălaca Nouă e acontată de procuror. Și, în numele legii, rămâne la Marcu. Să mori de râs și de rușine, nu alta!

  În schimb, am auzit că trebuie să pregătim reportofoanele și camerele video că o să avem material…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Vine apocalipsa dna și la popi. Dacă ei au uitat de Dumnezeu, Cel de Sus nu a uitat de momârlele astea-n sutană care-n numelul LUI fură de se-ndoaie crucea de pe biserici! Aradul e vișina putredă de pe tortul arhiepiscopiei. Căutați biserică de biserică și întrebați enoriașii cum e popa la biserică și ce face în biserică și după biserică și veți afla cum arată drumul spre Iad, pavat cu predici și intenții creștine.Dar nu se mai termină cu bupte ăsta? Cu vid ăstă? Cu timotei pe care l-am văzut la o ”masă creștină” (oră târzie) la mănăstirea gai? Aceleași/aceleași nume, aceeași practică! Popa nou din Turnu le cere enoriașilor OBLIGATORIU bani după predică! Cel puțin 5 lei /cap creștin plus taxe mărite la toate evenimentele (ne)fericite. Continuați să loviți cu securea tot în acest subiect și va cădea pădurea de uscături.

   +3 voturi
   +1
   -1
   • Bine ar fi “chryptor” draga sa se termine cu uscaturile dar si presa oricat se lupta am impresia parca ca se lupta cu morile de vant. Sa zicem ca vor cadea cateva uscaturi dar la cat sunt majoritatea preotilor si a conducerii de “smeriti” incet dar sigur se vor usca alte mladite si inca unele tinere proaspat instalate in randul clericilor. Cate vorbe se aud de exemplu despre popa de la Petris caruia ii place viata de noapte(intrebati pe la credinciosi ca au unele povesti pe cinste)

    +1 voturi
    +1
    -1
  2. Domnilor reporteri fiti pe faza
   Cica a fost Pr. Marcu si coana preoteasa la ” CEL CARE CONDUCE ARHIEPISCOPIA ARADULUI ” pardon DISTRUGE ARHIEPISCOPIA ARADULUI adica nimeni altul decit IPS TIMOTEI ( cel milos )
   Si cica Fam. Marcu l a amenintat ca daca este evacuata din Casa Parohiala Pr. Marcu se SPINZURA si Coana Preoteasa se arunca in Mures.
   Si binenteles IPS TIMOTEI sa induiosat . . .

   Cum ” MAMA SUPARARI ” sa nu zic alfel IPS TIMOTEI mai conduce Arhiepiscopia cind el nu poate sa ” DEA DE PERETI ” cu aceasta Fam. Marcu si cu alti ca el care
   NU RESPECTA REGULILE SI REGULAMENTELE BISERICESTI.

   Dar ce sa mai zici cind ai ” CONSILIERI UNU SI UNU ” aproape toti find INCOMPATIBILI !

   Cum sa vina ma cineva din afara institutiei sa iti spuna ce sa faci si tu sa asculti ? ? ?

   Inca o data SE DOVEDESTE CUM CONDUCE IPS TIMOTEI ….

   +5 voturi
   +1
   -1
  3. Sa vedeti ce scandal va fii si la noi la Sebis…Se aude ca noul protopop(popa de la Prunisor)ar fii pus la cale cu popa de pe Satu Nou sa faca schimb de locuri,doar ca cineva nu se stie inca cine (probabil unul care ar vrea sa prinda si el vreo parohie)ar fii intervenit la Vid si a sticat planul celor doi preteni.Ceea ce se aude pri Sebis e ca motii de pe Satu Nou si majoritatea oamenilor nu_l vor sub nici o forma pe Protopop.CIRCUL DE_ABIA ACUM INCEPE.

   +5 voturi
   +1
   -1
   • Draga “ciupi”. Te rog sa ma scuzi daca te jicnesc dar persoanele care citesc aceste comentarii ar trebui sa stie ca tie iti lipsesc doi neuroni din totalul de trei cu care te-ai nascut. Acum, sa te eliberez de stresul inutil pe care l-ai acumulat si sa iti dau niste raspunsuri concrete:
    In primul rand tu nu esti in masura sa spui unui preot unde ar trebui sa stea. Aceasta decizie nu este luata de tine si daca ai crezut ca prin afirmatia pe care ai facut-o ai amenintat pe cineva, ar trebui sa te mai gandesti.
    In al doilea rand, vreau sa te anunt daca cumva nu ai aflat pana la varsta asta ca daca ai vreo dovada precum ca preotul din prunisor a distrus acea localitate te poti prezenta la o institutie publica cu acele dovezi si cu siguranta “distrugatorul” va fi pedepsit.
    In al treilea dar nu in in ultimul rand as vrea sa iti aduc la cunostinta faptul ca preotul nu are controlul asupra numarului de credinciosi din biserica. El isi face datoria, iar alegerea de a merge sau nu la biserica este strict a credinciosului. Ce ai afirmat tu nu are nici o relevanta.
    Un sfat pentru viitor: foloseste-ti mai mult ultimul neuron ramas, altfel se atrofiaza si ala.

    +3 voturi
    +1
    -1
  4. CIRCUL ! ! !

   Din pacate CIRCUL este DE DOI BANI !
   Si din pacate si ” personajele ” sunt DE DOU BANI !

   Un CIRC care din pacate A DISTRUS si DISTRUGE in continuare BISERICA ORTODOXA !

   Din pacate acest CIRC se inchiei doar dupa moartea lui BUPTE sau a lui IPS TIMOTEI sau sa fiu mai blind SCHMBAREA LUI IPS TIMOTEI sau si mai blind NUMIREA UNUI EPISCOP VICAR din alta Eparhie !

   Cu IPS TIMOTEI si BUPTE si ceilalti ” nepoti ” ai lui CIRCUL va continua !

   Sa ne rugam ca PF DANIEL va afla de acest CIRC si ii va pune capat prin NUMIREA UNUI EPISCOP VICAR cu drepturi depline.

   +3 voturi
   +1
   -1
  5. Sa vedeti ” CUM O MINA SPALA PE ALTA ”

   La Parohia ZADARENI a fost numit Parintele HIDIOSAN, un Preot TINAR chiar prea tinar zic eu de nici 2 Ani de la Hirotonie si slujire la ParohiaCartierul Verde, sa nu uitam ca aceasta Parohie a fost infintata SPECIAL pt el !

   Dar oare dece ? ? ?

   Va spun eu DOAMNA PREOTEASA este PURTATOR DE CUVINT la I. T. M.
   institutie care daca ne amintim bine a fost pe la Arhiepiscopie in control si dupa cum SPUN LEGILE STATULUI trebuia sa INTOCMEASCA CITEVA DOSARE PENALE pentru ca ” mai mari Arhiepiscopiei ” au angajat citeva persoane a caror CONTRACTE DE MUNCA nu erau INREGISTRATE si nici nu le platise salarul !

   Deci VEDETI CUM SE SPALA UNI PE ALTI ?

   Acum intelegeti cum functioneaza I.T.M. ul si ARHIEPISCOPIA ?

   Ca ” INTRE FRATI ”

   . . . . .

   +4 voturi
   +1
   -1
   • Tu nu stii chiar tot. stii tu ceva da nu tot. Tatal lui HOGHIOSAN e preot la din Frumuseni unde parintele Vid doreste construirea unui asezamant monahal iar Higiosan @ co. vor trebui sa ajute la ridicarea Asezamantului MONAHAL care se doreste ctitorie a Parintelui VID. ASTEPTAM O REACTIE A EPISCOPIEI CATOLICE DE LA TIMISOARA AVAND IN VEDERE CA LA BIZERE ERA O MANASTIRE CATOLICA PE VREMURI NICIDECUM ORTODOXA…. ne mai lipseste un scandal interconfesional intre ortodocsi si romano-catolici…..generat de ambitiile unor copiii prosti gen ….

    +7 voturi
    +1
    -1
  6. Dar de Consilierul Bisericesc ” drag si scump ” ( mai bine nu ar fi ) ce ziceti : ?

   – Istaleaza Preoti in Parohii fara nici o zi de practica

   – Cica pe Valea Muresului intr o Parohie a instalat un Diacon

   E bun nu … ?
   Ca doar noaptea sta la ” CEAS DE TAINA ” in masina cu Pr. IOJA in parcarea Manastiri Bodrog sa se sfatuiasca ca doar sunt prieteni buni…

   VID la ” UNS POPA ” la Catedrala pe IOJA

   IOJA il ” UNGE DOCTOR ” in Teologie pe VID

   Si uite asa toata lumea este multumita …
   LUMEA LOR binenteles

   Ce sa faci daca Arhiepiscopia Aradului nu are ” CAP ” adica CONDUCATOR ci are pe ” UNU CARE SE ZICE CA E CONDUCATOR ”

   DAR VINE VREMEA CIND TOTI VOR PLATI !

   +4 voturi
   +1
   -1
  7. Frați de cruce, de municipiu sau de județ, frați creștini așadar – acest război deschis declarat popimii și vârfurilor lor, arhiepiscopiei ca administrație și în special conducătorului acesteia, ÎPS Timotei – trebuie EXTINS. Veniți la Arad și dezvăluiți corupția popilor de la sat iar noi ne vom alătura vouă arătând mizeria borfașilor în sutane din oraș. Să vadă toată țara plus Patriarhia mafia concursurilor și zecile de mii de euro care se dau pt un post de popă vorbitor la 2 babe, un moș adormit și-o gâscă pripășită de căldură în ușa besericii. Darămite la oraș. Furturile z(s)ilnice cu sau fără chitanțe. banii enoriașilor scărmănați din tas direct la opa-n buzunar. Taxele înmulțite, terenuri cerute la retrocedate și vândute în cont personal. Rupeți cortina minciunii, hoției și corupției din Casa lui Dumnezeu. Și pt ei este loc la pușcărie. Nicio diferență dintre bercea țiganul, fane spoitoru, vântu sau popimea coruptă până-n altar și dincolo de el. Scrieți presei, căutați mass media și dezvăluiți ce se întâmplă în biserica din comuna/satul vostru. Trebuie.

   +5 voturi
   +1
   -1
  8. Nu stiu cum e la Micalaca,dar la Sebis bomba sta sa explodeze,cica oamenii l-ar vrea pe popa de la Prajesti,dar se pare ca jocurile ar fii facute pt.ala de la Prunisor.Deja toata lumea a auzit de marsavia ce a pus-o la cale cu popa Mihail cu schimbarea parohiilor intre ei.Speram ca vladica Timotei sa nu accepte asa ceva.

   +5 voturi
   +1
   -1
   • Nu se poate ca Episcopul sa nu tina seama si de parerea noastra a oamenilor,ca doar noi am facut biserica asta,n-are cum sa ni-l trimita pe Popa asta ce-i prota,doar ca Parintele Mihai a incercat sa ni-l bage pe gat.Ne pare rau ca pleaca in pensie in felul acesta mizer,oricum ii dorim pensie frumoasa si cat mai lunga.

    +5 voturi
    +1
    -1
    • In primul rand, un mesaj pentru “satu nou”.
     As vrea sa te anunt, pentru inceput, ca daca te crezi purtatorul de cuvant a satului nou, ai fost informat gresit. Eu locuiesc pe satul nou si nu tin minte sa te fi votat ca purtator de cuvant.(Nu de alta dar numele cu care ai postat insinueaza altceva). Acum ca ti-am explicat cum sta treaba sa trecem la lucruri mai importante:
     In legatura cu afirmatia ta despre felul mizer in care pleaca parintele Mihail la pensie, as vrea sa comentez si eu:
     Cel mai mizer lucru, in opinia mea, esti chiar u pentru ca nu esti in masura sa spui asa ceva despre un preot care a ajuns la o varsta respectabila si totodata la o munca facuta exemplar. Incercarea ta de a pata reputatia d-lui parinte nu denota altceva decat caracterul josnic pe care il ai si educatia patetica pe care ai primit-o.
     Si inca un lucru, asta si pentru “gicu”:
     Domnilor, v-am tot auzit insinuand anumite lucruri despre “marsavia” parintelui Mihai pe care as vrea sa ne-o spuneti si celorlalti. Nu cred ca parintele Mihai v-a bagat pe gat pe nimeni, in primul rand pentru ca asa ceva nu este posibil, nu el repartizeaza preotii parohiilor lor si in al doilea rand daca intr-adevar ar fi preferat pe cineva asta este o simpla opinie personala. La fel este si opinia mea personala despre “gunoaie ale societatii” asa ca voi, dar este doar o opinie la care am dreptul de exprimare, nu sunt dovezi clare.
     In cazul in care aveti dovezi clare despre anumite acte nelegale din partea d-lui parinte as vrea sa le faceti publice. In cazul in care nu aveti, ceea ce este mai mult ca sigur, v-as sfatui sa aveti grija ce afirmati…, mai multi locuitori ai satului nou suntem deranjati de afirmatiile facute. Si va rog sa stati linistiti, in ceea ce priveste deciziile Episcopului sunt sigur ca acestea vor tine cont de parerile oamenilor, dar din pacate nu tine cont de barfele idiotilor ca voi.

     +3 voturi
     +1
     -1
  9. Dar despre Pr CUCU
   De la Biserica Spitalului Judetean, mutat acolo de la Biserica Penitenciarului Arad, deoarece nu primea salar si nu isi putea ” RECUPERA INVESTITIA ” …

   Dar TEAPA nici la Spitalul Judetean nu primeste salar deoarece postul de Preot a fost blocat dupa moartea Pr. Vesa

   Dar aici na mai merge ” CU CERSITUL ” pe la BOLNAVI din Spital si mai face un leu de suta

   Dar cine este acest Pr. CUCU ? ? ?

   Pr. CUCU este un fost CALUGAR de la Manastirea Feredeu a lui ILARION si BUPTE care a facut Facultatea si studiile in Italia ca si CALUGAR si pe BANI MANASTIRI

   A fost admis la Facultatea de Teologie Arad prin ani 1997 -1998 desi pe lista cu rezultatele era respins.

   Cautati si verificati !

   Dar ce sa faci daca BUPTE are familie numeroasa si e si Pr. CUCU ceva nepot …

   +4 voturi
   +1
   -1
   • Draga Alin nu spui nimic adevarat! acel om a facut mult mai mult pentru Biserica Ortodoxa decat iti imaginezi.Printre altele omul are un doctorat la Roma. Tu cu ce te poti lauda? Si inca ceva omul nu a fost calugarit niciodata! Cat despre Bupte si Feredeu nu prea esti in tema. Dar DUMNEZEU STIE si JUDECA, deasemnea IARTA dar nepedepsit nimic nu lasa!

    +2 voturi
    +1
    -1
    • Draga CRISTIAN
     Chiar il stiu pe Pr. CUCU
     si ca sa te documentez mai bine cauta in ARHIVA FACULTATI DE TEOLOGIE ARAD si in ARHIVA ARHIEPISCOPIEI si vei vedea cele spuse de mine binenteles daca aceste doua Institutii MAI AU ARHIVA SI I SA DAT FOC !

     Si daca este un Preot asa de bun dece la Sfinta Liturgie la momentul Predici el o citeste ?

     Si credema ca si eu m as lauda sa fac Facultatea si Doctoratul pe spatele CREDINCIOSILOR de la Feredeu .

     0 voturi
     +1
     -1
     • Si eu il cunosc. Si stiu ca afirmatiile tale sunt jenante….si las+o mai usor cu banii crediciosilor. Poti insa pana atunci sa te mai documentezi putin in privinta parintelui Ciprian si vezi ce lucrari a publicat, vezi deasemenea faptul ca la Universitatea din Roma unde a facut studiile doctorale e foarte apreciat si vezi faptul ca prin el Ortodocsi aradeni au primit un odor deosebit. nu il pomenesc aici dar oamenii stiu despre ce este vorba

      0 voturi
      +1
      -1
      • Atunci il FELICIT

       Dar contextul in care a ajuns Preot la Penitenciar si la Spitalul Judetean nu prea este ORTODOX

       Si inca ceva :
       Ortodoxia pierde foarte mult pt ca nu isi arata Faptele Bune ( in cauza acel Odor ) si apar doar Faptele Rele si Murdare.

       --1 voturi
       +1
       -1
      • uite frate Alin. Ortodoxia e mai inainte de toate Smerenie. iar felicitarile nu prea contează prin această lume care este destul de mare pentru toţi dar totuşi se dovedeşte neîncăpătoare pentru unii. O zi cu har! pentru că ajunge zilei răutatea ei….

       0 voturi
       +1
       -1
  10. …și să nu pierdem din subiect: așteptăm numele procurorului ”multcredincios”. Și el are un ”scaun” în biserica lui marcu&comp. Și un cuvânt (greu) de spus la arhiepiscopie. Simplu: fiecare are la mână pe fiecare. Unul mai murdar decât altul! Nu mai poți merge liniștit cu gânduri pt Dumnezeu și smerenie, cu adâncă evlavie în fața Tatălui, cu profundă mâhnire și totală mărturisire a vieții noastre păcătoase – deci nu mai poți merge în antecamera Domnului DIN CAUZA POPILOR! A acestor oameninegri ce întinează locul sfânt. Sunt și preoți care n-au buzunare la sutană dar ăștia sunt pierduți undeva printre văi, dealuri, munți și nori. Suspendați între cer și pământ spre folosul credincioșilor binecuvântați cu astfel de slujitori. Cine n-are treabă cu Dumnezeu n-are treabă nici cu acest război declarat celor care-și bat joc de El și de sufletele ce le au spre ”păstorire”. Scrieți, oameni buni și dezvăluiți presei tot adevărul. E un moment bun pt schimbare și CRED pe deplin că ea va veni însfârșit! Vrem PREOȚI adevărați și slujbe pt hrana sufletului. (Căutați în fiecare parohie și veți vedea ce bine trăiesc mizerabilii ăștia ce huzuresc folosindu-se de cruce).

   +3 voturi
   +1
   -1
  11. Stimat jurnalist, nu ati prea frecventat orele de geometrie :
   “…Arhiepiscopul și omul său de casă, consilierul Vid (ambii susținători frenetici ai fostului vicar Iacob Bupte), s-au întors cu 360 de grade în ceea ce privește evacuarea preotului Nicolae Marcu din Casa Parohială din Micălaca Nouă…”

   +4 voturi
   +1
   -1
  12. Vasile, stau și recitesc faptele celor care ar trebui să aducă o fărâmă din cer în sufletul fiecăruia. Toți avem nevoie de pace , de Dumnezeu. Este scris în cartea noastră de identitate cerească. Cu su(a)tanele astea însă ajungi în iad! Observi că subiectul popesc bate recordul la comenturi care au conținut, nu glumă. Nu știu dacă presa, oamenii sau Dumnezeu va face dreptate și curățenie în mediul popesc dar știu că le-a venit sfârșitul. Pe nesimțite, tocmai când zic ”doamne-ajută, bine c-am scăpat !” Foarte crunt își vor primi răsplata cei care au folosit biserica pentru huzurul personal. Ideea e ca mlădițele, cum spui, să nu se mai infesteze de la aceste cioturi care vor fi scoase cu rădăcină cu tot!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.