ExclusivAcuzat de proprii săi colegi de evaziune fiscală, preotul mazilit Marcu amenință că va da foc Bisericii din Micălaca! Înaltul Timotei e neputincios – vine Patriarhul Daniel…

  de O. Peniță | 10 septembrie 2014, 9:28 AM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  25

  N-am crezut niciodată că putem auzi din gura unui preot acuzații fără nicio acoperire, de genul „ăia sunt homosexuali”, „ăia sunt bandiți”, „îmi dau foc în parohie”, „dau foc la casa parohială” ect. Însă, la cum se desfășoară lucrurile în Parohia Micălaca Nouă, și pentru că nimeni nu-și asumă o decizie fermă, o să auzim altele și mai și… Asistăm, din informațiile pe care le avem, la un război pe toate fronturile pe care preotul pensionar Nicolae Marcu din Parohia Micălaca Nouă îl duce cu oricine îi spune că fiul său, Marcel Marcu, nu merită și nici nu are vechime să fie uns preot în locul său. Să nu vă întrebați prea mult de ce preotul Marcu ține cu dinții să-și lase odrasla pe fotoliul încălzit de el și să nu dea cheile de la casa parohială decât acestuia. Veți constata singuri imediat, dar un singur amănunt tot vă dezvăluim: trebuie acoperiți banii!… Banii – ochiul dracului, nu?

  Așadar, în ciuda faptului că ne-am propus să nu mai publicăm atât de multe aspecte negative cu privire la Biserică, nedorind să fim percepuți ca având ceva împotriva acesteia, tocmai ei, preoții, în speță Marcu, Vid, arhiepiscopul Timotei, dar și alții, nu ne lasă. Credeam, la un moment dat, când Iacob Bupte a părăsit corabia Arhiepiscopiei Aradului, că lucrurile se vor așeza în normal, că va fi respectată legea, una pentru toți, că arhiepiscopul a tras concluzii cu privire la ceea ce s-a făcut rău în curtea sa și că va face liniște. Nici vorbă!!! În ciuda câtorva modificări impuse de Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, deci obligatorii, nu s-a făcut nimic. Lucrurile reclamate de preoți sunt aruncate undeva în subsolurile Arhiepiscopiei, acuzațiile că examenele de ocupare de posturi sunt trucate există în continuare deoarece lipsa de transparență în organizare a fost evidentă, cei câțiva consilieri, dintre cei nou numiți, onești, nefiind lăsați să facă mare brânză. Umbra lui Bupte e permanentă în chilia Arhiepiscopului. Câțiva dintre consilieri luptă să capete putere și influență. Se feresc de decizii, se bârfesc pe la colțuri și câte și mai câte. Dintre consilieri, Vid și Iustin sunt cei mai aprigi – a se înțelege șmecheri. Vid, consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei, se face că vrea să facă ordine, dar nu ține morțiș (mai ales că mai primește, din când în când – dar atunci când trebuie-, telefoane de „învățătură” de la Bupte, protectorul său ), iar Iustin, consilierul cultural, luptă din umbră cu toți, propunându-se și autointitulându-se, de câte ori are ocazia, oricui, ca fiind viitor arhiepiscop. Însă, despre acesta, cu o altă ocazie… Ceilalți?.. par a nu exista. Și-acum să trecem la cele (și) mai actuale…

  Aseară s-a desfășurat încă un episod

  al războiului care se duce în Parohia Micălaca Nouă. Ei bine, datorită faptului că Nicolae Marcu, fostul paroh, n-a plătit cheltuielile curente la Parohie, reprezentanții EON au sosit la fața locului pentru a sista furnizarea de gaz metan. S-au lovit însă de refuzul acestuia, care s-a închis în clădire ca un prunc de doi ani, nelăsându-i să intre nici pe preoții titulari. Nou-numitul paroh, părintele Marian Neagoe, a chemat Poliția, însă, aceasta, obișnuită probabil cu scandalul din ultimele luni de la respectiva Biserică, n-a mai dat curs solicitărilor. Probabil că și noi am fi făcut la fel în locul lor…al polițiștilor, bineînțeles.

  Cum spuneam mai sus, nici pentru enoriași, nici pentru noi,

  care urmărim ceea ce se întâmplă de mai mult timp, nu mai e o surpriză faptul că Arhiepiscopia Aradului este incapabilă să rezolve situația. În consecință, membrii Consiliului Parohial al Parohiei Micălaca Nouă (oameni de onoare, cu pregătire) simțindu-se ignorați total -cu probe- de către Arhiepiscopie, mai ales de Arhiepiscop și de către consilierul Teodor Vid (o să arătăm mai încolo de ce) i-au adresat o scrisoare Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. În rândurile acesteia, membrii Consiliului Parohial îi povestesc Patriarhului, cu lux de amănunte, ceea ce se întâmplă în Parohie de un timp încoace și îi cer acestuia să delege o comisie care să cerceteze situația și să găsească o rezolvare.

  Fiul lui Marcu n-are note și vechime pentru a fi preot la oraș

  Iată, printre altele, ce spune aceștia în scrisoarea pe care, dacă doriți o puteți lectura în întregime la finalul acestui articol (la rubrica Galerie): „Adunarea Parohială a ales un nou Consiliu Parohial care a hotărât ca termen de predare a casei parohiale și a întregii gestiuni (de către preotul pensionar Nicolae Marcu) data de 5 august 2014 și totodată pentru liniștea întregii parohii a solicitat Înalt Preasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, episcopul Aradului, mutarea îmbisericirii celor doi preoți Marcu (tată și fiu) la altă biserică, depunând în acest sens, cu număr de înregistrare, copia procesului verbal al ședinței Consiliului Parohial. Întrucât termenul a trecut și nu a existat nici cea mai mică intenție de predare a gestiunii și de mutare a îmbisericirii, o delegație a Consiliului Parohial a fost din nou în audiență la ÎPS Timotei, episcopul Aradului, pentru a-i cere ajutor. Acesta însă, dar mai ales consilierul bisericesc Teodor Vid a cerut un nou termen de… încă două luni, pentru mutarea din casa parohială și de predare a gestiunii, iar de mutare a îmbisericirii nici nu poate fi vorba. Având în vedere situația tensionată din parohia noastră, determinată de prezența celor doi preoți Marcu, de totala insubordonare a lor și lipsa celei mai mici intenții de predare a gestiunii și a casei parohiale de către preotul pensionar Nicolae Marcu, cât și de tergiversarea luării unor măsuri ferme și imediate de către Arhiepiscopia Aradului, vă rugăm, Prea Fericirea Voastră, să constituiți o comisie care să cerceteze ce s-a întâmplat și ce se întâmplă în parohia noastră, pentru că avem temerea că situația va degenera întrucât preotul Marcu Nicolae este agresiv și exercită zilnic, împreună cu soția sa, presiuni uriașe, atât telefonice cât și cu ocazia unor audiențe forțate, asupra Înalt Preasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu episcopul Aradului și dorește cu orice preț ca fiul său să fie numit preot paroh și să-i predea lui gesiunea, deși nu îndeplinește condițiile de preot pentru mediul urban (lipsă medie minim 8,51 și lipsă vechime minim 5 ani). Mai nou, familia de preoți Marcu se ocupă, prin interpuși, de strângerea de semnături pentru numirea forțată a îmbisericitului lor fiu ca preot paroh. De asemenea, se ocupă permanent de discreditarea noilor consilieri, făcându-i piețari și a celor doi preoți titulari afirmând despre aceștia că sunt homosexuali și că dacă vor fi obligați (Marcu, tatăl și fiul) să părăsească casa parohială se vor încuia în biserică și îi vor da foc”.

  Marcu – acuzat de deturnare de fonduri

  În continuare, membrii Consiliului Parohial susțin: „În acest context și cu această intenție parintele Marcu a făcut sponsorizări cu sume uriașe la diferite nivele și persoane cu influență, bani proveniți din vânzarea unui teren de 5 ha, cu 8,3 miliarde de lei vechi, cu scopul lărgirii bisericii, a construirii noului cimitir și reparării casei parohiale, conform hotărârii consiliului parohiale de la acea vreme. La data numirii noului preot paroh (15.062014), în conturile parohiei se mai găseau doar 600 de milioane lei vechi, restul fiind deturnați și dispărând în totalitate, fără acordul sau cunoștința consiliului parohial, în condițiile în care la biserică, cimitir sau casă parohială, nu s-a făcut ABSOLUT NIMIC”.

  Follow the money!/Să urmărim banii…

  Aceasta e calea de urmat pentru a putea contura încrengătura de relații datorită căreia nimic nu se va întâmpla în Arhiepiscopie atât timp cât cineva, din exterior, inteligent și doritor să repare imaginea stricată a Bisericii, tocmai de către reprezentanții acesteia, va fi impus de Patriarhie. Cu toții ne întrebăm de ce este tolerat Marcu de către consilierul Vid și Arhiepiscopul Timotei. Iar legătura între toate, așa cum se va vedea mai jos, este făcută de bani.

  Ce părere aveți de următoarele donații făcute de preotul Marcu? Catedrala Mântuirii Neamului – 50.000 de euro; donație către Catedrala Nouă din Arad – 1.000.000 de lei vechi; donație către fostul vicar administrativ Iacob Bupte – 1.900.000.000 lei vechi; donații, începând cu 2013, către actualul vicar administrativ, Teofan Mada: aproximativ 1.300.000.ooo  de lei vechi; donații către persoane fizice, preoți și alții (le știm și pe acestea…) – nenumărate… de am putea foarte ușor să tragem concluzia că e vorba de o adevărată acțiune de cumpărare de influență.

  Cum să fie de acord consilierul bisericesc Vid cu evacuarea din casa parohială a lui Marcu, când acesta l-a cadorisit pe Bupte cu aproape 2 miliarde de lei vechi? Cum să ia decizii Arhiepiscopul Timotei când știe că Marcu îi are pe atâția la mână! Poate chiar și pe… dar încă nu ne vine să credem așa ceva…

  Asemenea tranzacții de bani ne duc cu gândul la cu totul altceva decât la o Parohie ortodoxă. E simplu să tragem concluzia că, practic, preotul Marcu îi are pe toți la mână cu banii pe care i-a împărțit cum l-a tăiat capul sau cum și-a făcut strategia. Bani care nu au fost ai lui niciodată însă, la cum a procedat, a făcut tot (numai) ce a dorit cu ei. Iar acum beneficiază de pe urma lor fiindcă nimeni nu are curajul să ia decizii împotriva sa. Poate doar, așa cum vor enoriașii, Patriarhul Daniel.

  Foto: Doru Jidoi

   

   

   

   

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Frate cititor,eu nu sunt de religie ortodoxa si stau in Sebis,am ajutat si eu cu o mica parte din putinul meu atunci cand s-a ridicat noua biserica din Sebis.Niciodata nu am avut nici un fel de problema cu nici un semen fie el ortodox,reformat etc.dar mai nou drept rasplata pt.noi cei de la alt cult am inteles si chiar in duminica care a trecut ca Preotul Mihail,care am auzit chiar ieri ca s-ar fii pensionat,dumnealui ne pomeneste pe noi baptistii,penticostalii in fiecare predica de-a dumnealui fara sa fii avut noi nimic cu el niciodata ,ba mai mult decat atat l-am mai si invitat pe la noi pe la cate o inmormantare.Asta da iubire frateasca!

   +10 voturi
   +1
   -1
  2. Am văzut la TV reportajul cu preotul Marcu. M-a frapat siguranţa cu care credeau, el şi preoteasa, că acea casă parohială li se cuvine pe veci şi nu trebuie s-o părăsească la pensionare. -Unde să mergem, la bloc? (de parcă ar fi mers la puşcărie) zicea preoteasa. De ce nu şi-au ridicat şi ei o casă, în 40 de ani de serviciu, mai ales că aveau atâţia bani pe mână? Au preferat să corupă pentru a-şi transmite din tată-n fiu slujba, delapidarea banilor şi casa parohială. Cât despre Bupte şi influenţa lui malefică, este un Băsescu-Falcă al BO arădene şi prin el putem vedea cât de greu vom scăpa de băsism.

   +8 voturi
   +1
   -1
  3. BRAVO ! ! !
   Pr. MARCU pt SCANDALUL care il faci
   FELICITARI ! ! !

   Uite asa ni se dezvaluie
   INCOMPETENTA si NEPUTINTA
   Arhiepiscopului TIMOTEI si binenteles a
   ” MINUNATILOR CONSILIERI ”

   Asa vedem cum s au bucurat
   ” SARACI DE CONSILIERI ”

   Cum se da MITA sau DONATII pt asi NEGOCIA posturile si scaunele.

   BRAVOO OOO ! ! !

   Ce sa caute P.F. DANIEL la Arad doar si el a primit ” DONATIII ” atit de la Pr. MARCU cit si de IPS TIMOTEI pt asi pastra amindoi posturile si a le merge bine .

   BRAVOOO OOO OOO

   Cam trebuie sa vina D.N.A. ; D.I.I.C.O.T. si BAIETI DE CA CRIMA ORGANIZATA ! ! !

   +8 voturi
   +1
   -1
  4. Am căutat în dex-uri vechi și noi, inclusiv arhaisme și neologisme dar nu am găsit potrivit decât celebrul blestem arghezian! Dacă în lungul drum al omului spre Împărăția veșnicei Lumini – ”mijlocitorii” cerului au ajuns ”aici” în iadul îmbisericit – aș reînființa inchiziția pt aceste unelte viclene și nesătule din ceata diavolească. Dezbrăcați de haina pe care au murdărit-o, scoși ca niște porci murdari din spațiul bisericesc, confiscate toate averile, judecați în piața publică, obligați să-și urle fărădelegile și executați fără să infecteze pământul cu vreo picătură de sânge. Evident că după execuția de la Ambulanță trebuie să urmeze simultan alte două tunuri de presă, Spitalul Județean și Arhiepiscopia de la A la Z! Marcu îl sună în draci pe Scaraoțchi. A aruncat Biblia în cazanul cu smoală, și, decât să știe că afacerea ”parohia” nu mai continuă în fami(g)lie mai bine dă foc bisericii pe care – iată- a folosit-o ca pe o casă de schimb valutar, ca pe un closet sau bordel. Bătrânul diavol a frecat ( să nu zic altfel) peste 7 miliarde și ceva de lei și acum îl trage de coadă pe Tartor să-i zică ce să facă! Nu poate ascunde furtul decât având ca urmaș pe fiul său nevolnic în ale popiei. Marcu nu va putea trece psihic și fizic peste ceea ce i-a pregătit Cel pe care L-a vândut de zeci de ani cu crucea în mână. Și nici țărâna NU-I VA FI UȘOARĂ LA O ADICĂ. Aradul în prag de toamnă și alegeri scapă gaz peste focul mocnit.

   +11 voturi
   +1
   -1
  5. La cum decurg lucrurile in Arhiepiscopia Aradului si cum au ” LUCRAT ” Consilieri treburile acesta este rezultatul !
   Pr. MARCU are tot dreptul sa ceara numirea Fiului MARCEL ca si urmas la Micalaca !
   Si sa va explic si dece este indreptatit pt acest lucru :

   – Numirea de la Catedrala Veche a tinarului si fara vrio zi de Slujire Preoteasca a Preotului IOJA
   Conform Statutul B.O.R. ca sa fii preot de orasi pe linga MEDIE ai nevoie si de 5 ANI VECHIME ca preot.
   Pr. IOJA nu a avut VECHIME dar a fost instalat preot .

   – La Zadareni au numit un Preot cu maxim 2 ani de slujire

   – La Curtici si Chisineu Cris au numit preoti FARA CONCURS desi sunt Parohii de Oras si conform Statutului B.O.R. trebuie organizat concurs

   – La Pincota, Sebis, Sega nu au ” NUMIT ” penimeni pt nu a venit inca si ” DONATIA ”

   Toate aceste lucruri sunt facute de CONSILIERI cu buna stiinta si BINECUVINTAREA lui IPS TIMOTEI

   Daca se organizau concursurile pe care le au anuntat Consilieri cu surle si trimbete si erau CORECTE Pr. Marcu nu avea ce sa zica dar asa le ” da peste nas ” cu INCOMPETENTA si GRESELILE LOR

   BRAVO PR. MARCU
   Nu trebuie dat foc Biserici ci Centrului Eparhial
   Si Pr. Marcu a reusit sa ” APRINDA ” Arhiepiscopia.

   +11 voturi
   +1
   -1
  6. Bravo,Ioane si sa stii ca ai perfecta dreptate.La Arhiepiscopie la Arad nu se poate cu vorba buna,nu se poate sa mergi sa fii ascultat si sa-ti poti spune punctul de vedere,iar cand spun aceasta stiu foarte bine ce spun deoarece pt.ca tot am vazut ca se discuta pe comentarii de Sebis ,sa stiti ca la Sebis lucrurile nu sunt clare deoarece se pare ca niste credinciosi in frunte cu autoritatile orasului ar fii discutat fata catre fata cu cei de la Arad de la Arhiepiscopie(Prim.Feies e si membru in Adun.Eparhial)si totusi se pare ca nu prea se tine cont de parerea oamenilor sau a celor care doresc sa aibe liniste in comunitatea lor.Asa stand lucurile saptamana viitoare incercam sa ne-adunam de un autocar (primarie)si o sa ne deplasam la Arad la stimabili domni consilieri,dar de data aceasta numai mergem ca niste milogi asa cum am auzit ca ne-au considerat atat ei cat si noul protopop.Vom da cu pumnul in masa!

   +8 voturi
   +1
   -1
  7. Dati cu pumnul? ce crestini sunteti voi? Solicitati schimbarea consilierului bisericesc cel care vrea sa se mute la un apartament cu 3 camere intr un spatiu al Arhiepiscopiei pe strada Ghe Baritiu. Acolo se vor face lucrari de un lingau ca PRINTISORUL VID sa aibe toate conditiile! Fa -i BA CONDITII CA MERITA! ute ce frumos il vorbeste toata lumea SA ITI FIE RUSINE SI TIE SI LUI! NESIMTITILOR!

   +5 voturi
   +1
   -1
  8. Multumesc pt aprecieri
   Si va felicit pt initiativa
   Pina nu mergem peste EI si nu
   V OM DA CU PUMNUL IN MASA
   nu vor intelege

   Vad ca celor din Arhiepiscopie in frunte cu IPS TIMOTEI nu le este frica de DUMNEZEU
   Poate o sa le fie frica de oameni !

   Si o sa inteleaga ca Biserica nu este
   MOSIA SAU PLANTATIA LOR iar noi Credinciosi nu suntem slugile lor.

   Poate vor intelege ca ei traiesc asa pe PICIOR MARE datorita. noua a Credinciosilor

   +4 voturi
   +1
   -1
  9. Pimul care ar trebui pensionat este Arhiepiscopul Timotei. nu a facut nimic in toti acesti ani, decat umbra pamantului. Si-a batut joc e biserica. Pentru ce isi ia salarul si sa stiti ca e destul de mare. Ar fi trebuit schimbat cand a fost gast colaborator al securitatii. Se intorc in mormant ceilalti episcopi ai Aradului, vazand ude a ajuns credinta si dreptatea in Arhiepiscopia Aradului. Poate va fi schimbat ca nu merita sa mai stea la cate porcarii a facut, sau a stiut ca se fac. Singurul merit al sau e ca a inretinut porcariile ce le-au facut locotenentii sai. Bupte, Pop, Micoroi. In urma schimbarilor, lea ramas celor noi sa repare ceea ce s-a stricat in 25 de ani. Daca va fi schimbat episcopul sa isi scrie memoriile, sa vada aradenii ce au avut in fruntea episcpiei. dar sa scrie tot. Rusine.

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Du te si dormi! ce vorbesti? cine nu a organizat concursuri? cine? cine a numit un preot sub 5 ani la Zadareni? aia vechi? Cine umbla hai hui cu Goreanu prin tara si se lauda ca a fost in cocediu la scos de cartofi? Cine a fugit de la Gyula? Cine nu a avut cinci ani la numirea pe post? Micoroi? nu cred! Pop? nu cred raspunsul este simplu O NULITATE! asa ca nu mai incerca sa il scoti!ca nu tine.

    +6 voturi
    +1
    -1
    • SUPER TAREEE
     Da se mai ” LAUDA ” ca GOREANU l a prezentat la Patriarhul DANIEL si ca cica i a zis P.F. DANIEL :
     ” ESTI UN OM OK PT. ARAD
     MAI FA PUTINA TREABA PRIN CENTRUL EPARHIAL SI TE NUMIM VICAR LA ARAD ”

     Deci despre cine vorbim da !
     Mai putin si ii pupam ” poala ” va rog !
     Va rog nu va mai legati de
     VID – ul ( legislativ ). Ca altfel nu il poti numi !
     Sa ne fereasca BUNUL DUMNEZEU de asa ceva ! ! !

     Avem un Arhiepiscop care
     NU STIE PE CE LUME TRAIESTE

     NU mai avem nevoie si de un EPISCOP VICAR care
     NU STIE CITE PRUNE ARE IN STRAITA
     ( aici ma refer la toti cei
     ” TREI MIRIFICI doritori de MITRA, ENGOLPION si CIRJE ”
     VID, IUSTIN si MADA )

     +4 voturi
     +1
     -1
  10. Majoritatea sebisenilor il vor pe preotul Catalin de la Prajesti si eu personal cred ca are mari sanse sa mearga la Sebis,chiar daca celor din Prajesti le va fii foarte greu sa se desparta de el.Spun aceasta pt.ca pana la venirea acestui preot acolo ,parohia era cam delasata,dar priviti-o acum.OMUL SFINTESTE LOCUL.IL ASTEPTAM LA SEBIS 2.

   +11 voturi
   +1
   -1
  11. Mai lasati-o mai moale cu acuzatiile si cu jicnirile catre Vid,ca nu poate el singur sa faca ce vrea acolo.Din contra eu cred ca el ar vrea sa faca lucrurile asa cum trebuie si cum ar fii corect sa fie.Cei care-l acuzati atat de mult ar trebui sa va documentati mai bine si pe urma sa va asaltati cu acuzele impotriva cuiva.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Mai draga ANONIMULE
    Tin sa te informez ca sunt bine documentat despre VID si despre Statutul B.O.R. dupa care VID TEODOR ( LUCIAN ) de loc din Satul CIUNTESTI
    Si
    ” Fiind NEPOTUL lui BUPTE cum se lauda dupa cheresteaua data de Vid cel batrin lui Bupte sub forma de DONATIE ”

    Nu ar avea ce sa caute in Arhiepiscopia Aradului ca si Consilier Bisericesc si Exarh al Manastirilor din Arhiepiscopie deoarece nu are MEDIE de peste 8,50 si VECHIME DE 5 ANI CA SI PREOT

    Deci daca e chiar asa CINSTIT si CORECT cum il crezi sau cum te crezi nu ar fi acceptat sa fie numit in aceste functii si cu atit mai mult nu ar face ” INTELIGENTUL ” …

    +4 voturi
    +1
    -1
    • nu are vechime, sau nu avea vechime. insa are media peste 8,5. are 9,25. dar… degeaba ca nu are vechime. dacmai astepta vreo 2 ani era ok. nu mai avea nimeni de comentat din punctul de vedere al mediei insa… a cam ars niste etape… din pacate pentru el… si pentru cei care il sustin si cel mai grav pentru imaginea Bisericii Ortodoxe a carei imagine nu are decat de suferit din cauza asocierii imaginii acesteia cu incompatibilitatea lui….

     +1 voturi
     +1
     -1
   • Mai anonimule! Cred ca oamenii sunt documentati destul de bine! SI DA VID FACE CE DORESTE! Acum este foarte implicat pentru a se muta pe Baritiu si a se muta in casa noua CA NU MAI INCAPE IN MANASTIRE de mare ce sa facut!Bravo si vorba unui comentator SA VA FIE RUSINE NESIMTITILOR! si cand zic nesimtiti ma refer atat la viitorul locatar al apartamentului cu 3 camere cat si celui care il sustine in aceste demersuri. POATE ASA SE MANIFESTA VOTUL SARACIEI IN POSTOMDERNISM! in putin lux…. ce mai e o noua forma de ascetism ISIHASM LA BLOC…. vai de noi… ajunge zilei rautatea ei. DUMNEZEU SA NE LUMINEZE SI SA II ADUCA SI PE EI PE CALEA ADEVARULUI!

    +1 voturi
    +1
    -1
  12. ALOOO I.T.M. !

   Nu va autosesizati ca la Arhiepiscopie sunt folosite persoane din Centre de Ingrijire ca sa
   MUNCEASCA GRATIS si
   FARA FORME LEGALE
   in folosul CONSILIERILOR, ca sa iasa ei bine si sa aibe cu ce se lauda.

   Dar cea mai mare NESIMTIRE este ca Arhiepiscopia a Cerut Persoane care
   Benificiaza de Ajutor Social sa vina sa lucreze la Arhiepiscopie.

   JENANT , JENANT SI FOARTE RUSINOS
   CHIAR JEGOS LUCRU ASTA ! ! !

   +1 voturi
   +1
   -1
  13. Mamaaa ce

   SECTOR DE ASISTENTA SOCIALA AVEM !
   In loc sa AJUTE persoanele defavorizate si persoanele nevoiasa
   EI LE EXPLOATEAZA !

   Felicitari ARHIEPISCOPIEI pt acest
   “GEST DE OMENIE ”
   adica de EXPLOATAREA OMULUI DE CATRE OM !

   Inca o data se DOVEDESTE ca la Arhiepiscopie este o
   ADUNATURA DE INCOMPETENTI care HABAR NU AU PE CE LUME TRAIESC

   Cum ma sa duci persoanele alea necajite si batute de soarta sa lucreze acolo si tu sa iti asumi doar laudele si meritele.

   Ce oameni ce fiinte FARA CAP SI SUFLET
   Sau nu cred ca se pot numi OAMENI astfel de exemplare !

   +1 voturi
   +1
   -1
  14. AUALEU SI VAI DE NOI ! ! !
   Cititi si va minunati ! ! !

   Pe Saitul Arhiepiscopiei au aparut brusc si dintr o data citeva POSTURI SCOASE LA CONCURS !!!

   Dar se pare ca se intimpla si MINUNI !!!
   Printre posturi se afla un POST LA O PAROHIE MAI SPECIALA :
   PAROHIA MICALACA VECHE II

   Oare sa fie a lui BUPTE IACOB oare sa nu fie a lui ? ? ?

   Buna intrebare
   Pleaca BUPTE IACOB la pensie ?
   Uaaa pe bune ?

   Dar daca va pleca si de la Parohie cum a plecat de la Arhiepiscopie atunci este doar O FRECTIE LA UN PICIOR DE LEMN
   Sau inca ” O FAPTA BUNA ” facuta de IPS TIMOTEI si VID

   Bravo ma dar sa vedem cum se dau concursurile
   Se vor da oare ca si la Catedrala Veche sau ca si la Micalaca Noua sau Curtici sau Chisineu Cris ?

   Sau cei de la Arhiepiscopie au uitat sa specifice ca :
   CONCURSUL NU CONSTA IN CUNOSTINTE TEOLOGICE
   ci in :
   CONSISTENTA ” DONATIILOR “

   +2 voturi
   +1
   -1
  15. Este vina Sinodului care transforma preotia in meserie si nu in vocatie, un preot nu poate fi pensionat ,nu ai cum sa pensionezi harul,parintele Marcu este unul din ultimii preoti care se roaga pentru oameni in Arad si care este si un om erudit.Dupa revolutie ,din pacate preotia s-a transformat in meserie si foarte multi asa zisi preoti au cumparat preotia si parohiile de la oras si din satele bogate.Parintele Marcu a avut numerosi dusmani in decursul timpului dar cu el se implineste profetia ” Cel ce locuieşte în ajutorul Celui Preaînalt, întru acoperământul Dumnezeului cerului se va sălăşlui.
   2. Va zice Domnului: “Sprijinitorul meu eşti şi scăparea mea; Dumnezeul meu, voi nădăjdui spre Dânsul”.
   3. Că El te va izbăvi din cursa vânătorilor şi de cuvântul tulburător.
   4. Cu spatele te va umbri pe tine şi sub aripile Lui vei nădăjdui; ca o armă te va înconjura adevărul Lui.
   5. Nu te vei teme de frica de noapte, de săgeata ce zboară ziua,
   6. De lucrul ce umblă în întuneric, de molima ce bântuie întru amiază.
   7. Cădea-vor dinspre latura ta o mie şi zece mii de-a dreapta ta, dar de tine nu se vor apropia.
   8. Însă cu ochii tăi vei privi şi răsplătirea păcătoşilor vei vedea.(Ps 90)

   +2 voturi
   +1
   -1
  16. Asa mai merge,cum am auzit ca pe data de 10 octombrie se va tine concurs la Arad pt.preot la noi la Sebis.In sfarsit s-a gandit cineva si la a asculta parerea credinciosilor.Indiferent care dintre consilieri ,sau poate chiar Vladica au gandit asa nu putem decat sa-i felicitam si asteptam finalul acestei telenovela.SPERAM SA FIE UNUL FERICIT PT.TOTI!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.