Un politician australian a dat foc unui râu pentru a denunța fracturarea hidraulică

  de - | 24 aprilie 2016, 7:33 PM | Internaţional | Video

  1

  Un om politic australian „a dat foc” unui râu pentru a denunța ceea ce a prezentat drept emisii de gaz metan în apă din cauza tehnologiei fracturării hidraulice, într-un film video care a stârnit un mare interes pe internet, informează Agerpres, citând agenția France Presse (AFP).

  Jeremy Buckingham, de la partidul Verzilor, a folosit o brichetă pentru a aprinde bulele de gaz metan care provin din râul Condamine, din statul Queensland, la 220 de kilometri vest de Brisbane.

  „Incredibil ! Un râu de foc”, a declarat politicianul în filmul video care a fost vizualizat de peste două milioane de ori de vineri seara când a fost postat pe Facebook.

  „Este cel mai uimitor lucru pe care l-am vazut, o tragedie pentru bazinul Murray-Darling”, a spus el referindu-se la cel mai mare bazin hidrografic australian și atribuind acest fenomen fracturării hidraulice practicate de un operator nu departe de un strat de gaz metan.

  Australia este un important producător de gaze naturale, inclusiv lichefiate. Dar, folosirea tehnicilor de fracturare hidraulică este o sursă de critici din partea organizațiilor de mediu.

  Origin Energy, grupul care operează numeroase foraje în bazinul Murray-Darling, a declarat că a fost conștient de eliberarea de metan în râul Condamine și a monitorizat-o.

  „Suntem conștienți de preocupările cu privire la fenomenele de fierbere din râul Condamine”, mai ales după videoclipurile care arată că gazul natural din aceste ape este inflamabil, a declarat grupul într-un comunicat trimis Australian Broadcasting Corporation.

  „Înțelegem că acest lucru provoacă neliniște, dar aceste emanații nu prezintă nici un risc pentru mediu sau pentru siguranța publică, adică dacă oamenii din apropiere dau probe de simțul realității”, a mai spus grupul.

  Origin Energy a afirmat că aceste emanații pot avea mai multe cauze posibile, naturale sau generate de oameni, mai scrie AFP.

  Comentarii

  1. Un subiect extrem de controversat.
   De obicei “fum fără foc” nu există.

   În toate cazurile de efecte datorate intervențiilor umane în Natură, se cere celor ce pun întrebări, să dovedească legătură dintre efectul nociv și intervenția umană. De ce?
   De ce nu invers?

   În toată lumea normală, nimeni nu are curaj sa se joace cu subiectele legate de protecția Mediului. În Țara Șpăgii pe față, toate chestiunile de protejare a mediului sânt doar ” birocrație” ce poate fi cumpărată.

   La Arad, în cartierul Alfa, locuitorii sesizează o poluare a aerului. (Vezi comentariul semnat Maria)
   http://specialarad.ro/suferintele-si-bolile-orasului-o-ampla-investigatie-special-arad/

   Dacă este adevarat, este extrem de grav! Până și în cantități infime anumite gaze toxice provenite prin descompunerea termică de plastice, cauciuc sintetic, vopsele si adezivi, iar mai apoi inhalate, pot provoca daune grave sistemului respirator si nervos uman.

   Că asemenea metode de a obține profit, sânt folosite de o societate comercială pe raza municipiului Arad și autoritățile nu au închis imediat activitatea acesteia, este în sine un Scandal, de cel puțin aceeași magnitudine cu cel sesizat de klipul din articol.

   Dacă considerați că exagerez, nu aveți decât să consultați legislația privitoare la “Incinerare” și “Ardere a deșeurilor menajere si industriale”. Veți vedea că este nevoie de investiții serioase în sisteme de filtrare la asemenea activități comerciale. Legislația interzice cu desăvârșire localizarea, chiar și în condiții legale, a unor asemenea activități industriale, în cadrul s-au apropierea cartierelor de locuințe umane.

   Până și un Crematoriu folosit doar pentru incinerarea morților, există o listă întreagă de restricții și obligații. Dar ce să mai vorbim de incinerarea unor produse chimice catalogate cu un nivel mare de periculozitate?!

   Ceea ce nu se vede, este de multe ori mult mai periculos pentru oameni, decât ceea ce este vizibil.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Distribuie articolul

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad