sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un pianist din Oradea vrea să cânte continuu 130 de ore, pentru a doborî un record mondial

  de Special Arad | 1 decembrie 2021, 5:04 PM | Cultură

  0

  (foto: ebihoreanul.ro)

  Singurul pianist de concert din Oradea ultimelor şase decenii, Thurzó Zoltán, a pornit de ieri un plan ambiţios: încercă să doboare recordul mondial al celui mai lung maraton de cântat la pian şi va susţine un concert de 130 de ore!

  Evenimentul încă se întâmplă acum la Oradea, acesta cântând deja non stop la pian de 30 de ore.

  Printre altele, va interpreta toate sonatele lui Mozart, ceva ce niciun pianist român n-a mai făcut-o. De altfel, şi perioada maratonului (30 noiembrie – 5 decembrie) a fost anume aleasă de Thurzó, pe 5 decembrie urmând să se împlinească 230 de ani de la moartea lui Mozart.

  „Vom începe pe 30 noiembrie, marţi, la ora 8 şi vom termina sâmbătă, la ora 23. La fiecare oră, primesc cinci minute pauză, pe care ori le folosesc, ori le acumulez. Între piese, am 30 de secunde la dispoziţie, pe care tot aşa, pot să le acumulez dacă vreau”, a declarat artistul înate de eveniment, pentru ebihoreanul.ro.

  Recordul actual îl deţine un artist din India, Mrityunjay Sharma, care a cântat 127 de ore, 8 minute şi 38 de secunde, fără întrerupere.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.