Un nou documentar KineDok și discuție cu Florin Bădiță-Nistor și Fulviu Moga

  de [email protected] | 17 septembrie 2021, 2:20 PM | Cultură | Film

  0

  Asociația Citizenit continuă seria filmelor documentare KineDok în curtea Turnului de Apă pe data de 22 septembrie, la ora 20. Urmează filmul autohton și multipremiat „ACASĂ, My home”, în regia lui Radu Ciorniciuc.

  „Rămâneți după proiecție căci, în spiritul comunitar KineDok, vom purta o discuție cu Fulviu Moga, directorul Parcului Natural Lunca Mureșului și Florin Bădiţă-Nistor, fondatorul Corupţia Ucide, despre grupuri marginalizate şi relația ONG-urilor cu statul”, anunță organizatorii.

  „ACASĂ, My home” spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcărești, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată – Parcul Natural Văcărești – primul parc natural urban din România. Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a urmărit marea aventură prin care a trecut familia Enache: de la o viață în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a capitalei. Pe măsură ce membrii familiei fac eforturi să se conformeze regulilor civilizației moderne, încercând să păstreze în același timp legătura cu natura și armonia dintre ei, apar întrebări legate de locul lor în lume și felul în care poate arăta viitorul pentru fiecare. Radu Ciorniciuc urmărește cu empatie povestea unei familii care luptă pentru acceptare și propria definiție a libertății.

  Filmul documentar a mai fost proiectat la Arad în cadrul festivalului FARAD în anul 2020, la care se mai adaugă o listă impresionantă de participări internaționale și premii, respectiv nominalizări:

  Premii și festivaluri:
  – Krakow Film Festival 2020
  – Munich International Documentary Festival (DOK.fest) 2020
  – Sundance Film Festival 2020
  – Thessaloniki Documentary Film Festival 2020
  – Transilvania International Film Festival 2020
  Nominalizări:
  – DocAviv Film Festival 2020
  – Dokufest International Documentary and Short Film Festival 2020
  – Hong Kong International Film Festival 2020
  – Sarajevo Film Festival 2020
  – Vilnius International Film Festival 2020

  Filmul s-a aflat și pe lista lungă a documentarelor eligibile la Premiile Oscar din 2021.

  Accesul la proiecția din 22 septembrie se va face în baza unui bilet, în limita locurilor disponibile, ce poate fi cumpărat de la locație înainte de începerea evenimentului, la prețul de 12 lei.

  Evenimentul face parte din proiectul „Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații”, un proiect Citizenit al cărui scop este dezvoltarea unei platforme interdisciplinare care să susțină implementarea și promovarea intervențiilor culturale și a modelelor de bune practici în valorificarea peisajului cultural, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Centrul Municipal de Cultură Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.