luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Un microbuz cu opt pasageri a vrut să intre în țară pe contrasens, încercând să evite triajul epidemiologic

  de Special Arad | 14 decembrie 2021, 12:00 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Comunicat. Şoferul unui microbuz înmatriculat în România, in care se aflau 8 pasageri, a încercat eludarea controlului de frontieră intrând în ţară prin PTF Nădlac, pe contrasens, pe arterele destinate ieşirii din România, încercând astfel să evite triajul epidemiologic.

  În data de 13.12.2021, în jurul orei 22:50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, polițiştii de frontieră care își desfășurau activitatea pe sensul de intrare în România au observat un microbuz care se deplasa pe contrasens, pe sensul de ieșire din țară.
  Microbuzul a fost oprit pentru verificări, ocazie cu care s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un cetățean român, iar împreună cu acesta, ca pasageri, se mai aflau opt cetățeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Bacău, care veneau din Ungaria.
  Întrucât mai mulți pasageri, inclusiv șoferul, nu îndeplineau condițiile de exceptare privind măsura carantinării la intrarea în România, sosind dintr-o țară cu risc ridicat de infectare cu virusul SARS-CoV-2, aceștia au încercat să evite controlul de frontieră şi triajul epidemiologic efectuat de lucrătorii Directiei de Sănătate Publică.

  În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare prin trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.