luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad reacționează în cazul medicului de la Ambulanța Arad care a făcut infarct în timpul serviciului

  de Alin Olteanu | 31 iulie 2014, 5:29 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  În urmă cu scurt timp un medic angajat al Ambulanței Arad, R.Ț. (39 de ani) care se afla detașat pentru tura de astăzi (pe zi) la substația Pecica, aflându-se în timpul serviciului, a acuzat dureri puternice în piept și a fost transportat de urgență la Spitalul Județean. La Arad s-a constatat că bărbatul suferise un infarct miocardic, astfel încât este transportat de urgență, chiar în aceste momente, de către un echipaj SMURD, la Timișoara, pentru operație.

  Din informațiile pe care le deținem, tânărul doctor ar fi avut, în ultimele săptămâni, un program super încărcat, nefiindu-i respectate normele de muncă stabilite prin lege. Și aici ne referim la faptul că programul „12 ore cu pauză 24 de ore sau 48” era destul de uitat, ca să nu spunem altfel, de actuala conducere a Ambulanței.

  UPDATE:

  Redacția Special Arad a contactat conducerea Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad, solicitând un punct de vedere cu privire la nefericitul eveniment, adresând mai ulte întrebări:

  1. Care sunt pașii pe care ITM Arad trebuie să-i parcurgă în cazul prezentat de Special Arad? 2. Care sunt sancțiunile prevăzute de lege în cazul în care conducerea unității, în speță Ambulanța Arad, nu a respectat legea în ceea ce privește planificarea orelor de muncă? 3. Cine se face vinovat în cazul în care veți descoperi și afla, în urma cercetărilor, că actuala conducere a Ambulanței Arad nu a respectat orarul de muncă al angajaților, impunându-le acestora să muncească mai multe ore decât cele prevăzute de lege?

  Iată răspunsul ITM, semnat de inspectorul șef Valentin Vanci: „Evenimentul la care faceţi referire a fost comunicat de către Ambulanţa Arad către ITM Arad prin Fişa de Comunicare înregistrată la ITM Arad cu nr. 9873/31.07.2014, urmând să se procedeze la cercetarea evenimentului (împrejurări, cauze, persoane răspunzătoare etc.) de către angajatorul Ambulanţa Arad. Concluziile cercetării evenimentului, ce cuprind documente doveditoare, declaratii, probe, vor fi depuse la ITM Arad pentru verificare, care va elibera o notă (aviz- în cazul accidentului de muncă) referitoare la modul în care s-a desfăşurat cercetarea şi au fost stabilite cauzele şi persoanele răspunzătoare de producerea evenimentului. Cercetarea şi întocmirea documentaţiei unui eveniment soldat cu incapacitate temporară de muncă se efectuează de către angajatorul la care s-a produs evenimentul şi durează 15 zile lucrătoare, conform normativelor în vigoare”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. INCREDIBIL La 39 de ani sa faci infarct la serviciu din cauza din cauza serviciului,ca lucrii ca un robot,nu mai ai familie, nu mai ai timp liber,nu mai ai timp de odihna este strigator la cer dar pe cine il intereseaza de viata ta??????? Conducerea ar trebui sanctionata sau chiar desfintata acestea nu sunt oameni sunt niste animale
   RUSINE SA LE FIE

   --12 voturi
   +1
   -1
  2. Don roberto există un singur Judecător! Nu demult s-a scris aici despre modul în care îți ”tratezi” echipa care salvează vieți în timp ce tu depui toate eforturile de megaloman scăpătat ce ești de ați îngropa oamenii… Vezi că zilele-ți sunt numărate – vorbesc de scaunul pe care-l ocupi – tu care n-ai nicio treabă cu hipocrate. Pe urmă e treaba Celui de sus ce mai face cu zilele tale, pe unde să ți le târăști.

   --9 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.