Un final de vară CitiZenit: Intervenţii la Intersecţii şi noul sezon KineDok

  de Special Arad | 20 August 2021, 12:06 PM | Cultură

  0

  Pentru următoarele luni, Asociaţia CitiZenit pregătește mai multe proiecte care se vor întrepătrunde printr-o serie de evenimente ce ne vor purta prin locuri învăluite de istoria şi cultura oraşului, valorificându-le şi marcându-le în acelaşi timp cu amprente contemporane. Dintre ele, anunțăm proiectul Intervenţii la Intersecţii: artă, comunitate și spații şi a şaptea ediţie KineDok la Arad.

  Pornind de la dorinţa de a crea un dialog în interiorul comunităţii prin artă, Intervenţii la Intersecţii: artă, comunitate și spații reuneşte mai multe demersuri inspirate din potenţialul cultural al oraşului, programul proiectului incluzând realizarea unei picturi murale şi al unui atelier de artă urbană, un traseu al mai multor spaţii culturale valorificate prin proiecţii, expoziţii, concerte și discuții, un apel de propuneri de proiecte şi lansarea unui nou site CitiZenit.

  „Începând cu 18 august, pasionatul artist vizual Radu Pandele, de origine arădeană, va realiza o pictură murală care să dea viaţă şi culoare Grădinii de Vară a Cinematografului Arta, unde vă aşteptăm în 29 august la inaugurarea lucrării în prezența artistului. Evenimentul de inaugurare va include proiecţia filmului Mur Murs (1981, r: Agnès Varda) și o discuție cu Radu Pandele despre parcursul său artistic și fenomenul artei murale din România”, anunță reprezentanții Asociației CitiZenit.

  Citește și: Artistul Radu Pandele pregătește o surpriză de proporții pe peretele din curtea cinematografului Arta

  236432087 4132949840087853 161247867591202881 n

  Al doilea spaţiu ce va fi transformat într-o lucrare artistică îl veţi putea descoperi în Parcul Mihai Eminescu, unde la început de septembrie va avea loc atelierul de artă urbană dedicat liceenilor care vor fi coordonaţi de un artist vizual de talie naţională.

  Transformăm pentru o seară Galeriile Turnul de Apă într-un cinema alternativ prin lansarea noului sezon KineDok la Arad. Invităm arădenii pasionați de film și muzică la un concert de vioară în aer liber susţinut de Anamaria Joldea, urmat de proiecţia documentarului SOLO despre un geniu muzical argentinian în luptă cu o boală mintală. 

  236565337 4136439666405537 5949909590991250684 n 1

  Aflat la a 7-a ediţie în Arad, KineDok este programul alternativ de distribuţie de film documentar care ne aduce aproape de poveşti actuale din spaţiul est-european. Documentare precum Acasă (r: Radu Ciorniciuc), Calling (r: Erik Praus), The Magic Life of V (r: Tonislav Hristov),  Profu’ (r: Alex Brendea)  și #newTogether – visions for a new together (r: Carmen Lidia Vidu) sunt printre noile titluri din catalogul KineDok pe care le vom aduce anul acesta în Arad.

  Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații este un proiect CitiZenit a cărui scop este dezvoltarea unei platforme interdisciplinare care să susțină implementarea și promovarea intervențiilor culturale și a modelelor de bune practici în valorificarea peisajului cultural.

  Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Centrul Municipal de Cultură Arad.

  Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.