Artistul Radu Pandele pregătește o surpriză de proporții pe peretele din curtea cinematografului Arta

  de Raluca Medeleanu | 20 August 2021, 11:38 AM | Cultură | Recomandările editorilor | Strada

  1

  (foto: CitiZenit)

  Asociația CitiZenit, susținută de Centrul Municipal de Cultură Arad, a început un proiect deosebit, numit „Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații”. Astfel, peretele din curtea cinematografului Arta, care conține și ecranul pentru proiecția de filme, va primi o nouă înfățișare: o lucrare de artă realizată de premiatul artist Radu Pandele.

  „Ce se vede pe perete? Nu este imaginea dintr-un film. Este proaspăta adiţie la peisajul urban arădean ce se va contura în următoarele două săptămâni în cadrul noului nostru proiect Intervenţii la Intersecţii: artă, comunitate şi spaţii.

  Cu entuziasm şi plăcere anunţăm artistul vizual în persoana lui Radu Pandele, de origine – arădean, de talie – internaţională, care a acceptat invitaţia noastră de a realiza pictura murală în Grădina de Vară a Cinematografului Arta.

  Evenimentul de inaugurare a lucrării va avea loc în data de 29 august şi va include proiecţia filmului Mur Murs (1981, r: Agnès Varda) și o discuție cu Radu Pandele despre parcursul său artistic și fenomenul artei murale din România”, anunță reprezentanții Asociației CitiZenit.

  Vom reveni cu imagini în momentul în care lucrarea va fi inaugurată.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.