marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Un concurs de nota „zece”… Și-au dat concursul viceprimarul Bulbuc, șefa tineretului liberal din Arad, Patricia Dinga și „comisia de concurs” de la Centrul Cultural Județean Arad

  de Alin Olteanu, Mihai Todoca | 5 august 2019, 3:25 PM | Știri Arad | Topic special

  13

  Începem cu fotografia: Fostul director CCJ Arad, Bulbuc, actualmente viceprimar, lângă viitoarea angajată CCJ Arad, mai mult ca sigur director, Patricia Dinga, în niște ipostaze surprinse în decursul anilor

  Tupeul celor care, cică, ne „administrează” orașul și județul, atinge cote inimaginabile, iar situația a devenit atât de penibilă încât nici măcar nu mai încearcă cineva să se ascundă. Dând dovadă de o nonșalanță absolut nesimțită împinsă către limitele ridicolului, situația pe care o vom prezenta face parte dintr-un sistem bine implementat de către cei care sunt în funcții. Să ne înțelegem: în funcții publice, plătiți cu bani publici. Bani care vin de la noi, da? Bun.

  Nu mai lungim suspansul și o vom „trânti”. Exact așa cum s-a „trântit” un post pentru președinta TNL Arad (Tineretul Național Liberal), Patricia Dinga, în cadrul Centrului Cultural Județean Arad. Cum?

  Explicăm: anunțul concursului pentru ocuparea postului de inspector de specialitate GP II la Serviciul Programe, proiecte culturale și gestionarea fondurilor nerambursabile din cadrul CCJA a fost cât se poate de în regulă. Număr de înregistrare, cerințe, documente, legea în baza căruia se organizează concursul, ziua, ora de desfășurare etc. Iar de aici intervin „neconcordanțele”. Am ales să le spunem „neconcordanțe” acelor situații în care știm toți, dar absolut toți, ocuparea unui post merge așa: „Facem un concurs, te prezinți numai tu și oricum îl iei. De fapt nici nu trebuie să te prezinți, se rezolvă, vorbesc eu să se rezolve”. Așa-i că vă sună cunoscut? Chestia asta cu: „Lasă că o rezolvăm noi, cumva”?

  Ce știam noi?

  Fapt. Concursul (proba scrisă), s-a ținut în data de 1 august la ora 10:00. După logică, pentru a putea susține o probă scrisă, una dintre condițiile impuse este să fii prezent fizic la probă (știm că e la mintea cocoșului, dar am ținut să precizăm asta). Patricia Dinga, după cum susține „Anunțul rezultatelor obținute în urma susținerii probei scrise la concurs”, a fost admisă cu un rezultat fulminant de 98 de puncte. Asta ne bucură. Uite cineva care este pregătit! Dar…

  Fapt. Patricia Dinga, care este și membru în Consiliul Local Municipal, este prezentă și la ședința ordinară CLM cu tema „Concesiunea parcării din Piața Avram Iancu”, ședință care s-a ținut în tot 1 august și, culmea!, tot la ora 10. 

  O puteți vedea aici sau aici:
  67720277 452195775508517 8635135059751337984 n

  Cum a reușit președinta Tineretului Liberal să fie prezentă în două locuri nici nu ne mai punem problema. S-a rezolvat cumva. Păi nu vă crapă obrazul de rușine să vă puneți oamenii în tot felul de funcții, aranjând concursuri? Cât tupeu poți avea, să te afișezi cu atâta nonșalanță la o ședință CLM când, de fapt tu, chipurile, trebuia să susții o probă scrisă la CCJA?

  Oare cei de la CCJA, membrii din comisia care au „corectat” lucrarea… ce au corectat mai exact? Dispoziția „cuiva” (dintre cei doi „porumbei” care conduc Aradul la ora asta) de a o trece pe Patricia Dinga mai departe?

  Mai departe. Proba orală a concursului este programată pentru mâine, la aceeași oră: 10:00. Mai are rost să ne întrebăm dacă va fi prezentă pentru susținerea acestei probe, din moment ce proba scrisă a fost … „rezolvată”?

  Nu. Nu credem că mai are rost. Dar am pus mâna pe telefon și am întrebat-o pe Patricia Dinga cum de a reușit performanța de a fi în două locuri în același timp, pentru că documentele oficiale, postate pe internet, arată că dumneai, consilier local și angajat al ADI Deșeuri, joia trecută, de la ora zece, a avut două „capete”: unul la Centrul Cultural Județean Arad și unul la CLM. Despre „cel” de la ADI Deșeuri n-are rost să mai vorbim fiind convinși că domnișoara Dinga a fost pontată corespunzător.

  „Dat fiind că am fost singurul candidat, am discutat cu dânșii și m-am prezentat înainte. Am fost la ora 9” – convorbirea cu Patricia Dinga a fost una normală, iar ea a vorbit frumos, explicându-ne ceea ce ne interesa. Adică „neconcordanțele”.

  Ha!Ha!Ha! La ora nouă… Mda. Și pentru că domnișoara Dinga, cea care vorbește foarte frumos la telefon (chiar sexi, susțin niște personaje importante, doar că noi nu am avut timp să ne dăm seama într-un asemenea scurt timp, așa cum și-a parcă dat seama viceprimarul Bulbuc, cel care cică o împinge puternic pe Patricia către funcția de director al CCJA), nu ne-a spus chiar tot, o să spunem noi: la concursul de la CCJ, decalat „Breajking News” (am greșit intenționat) cu o oră înainte de ora oficială, comisia a fost compusă din două persoane, de fapt două și jumătate. Una a fost șefa de personal care avea subiectul (Ha! Ha!Ha!), încă un membru a fost cineva din instituție și încă jumătate suntem convinși că a fost actualul viceprimar Bulbuc, la telefon, care tot împingea „ora” să se gate simulacrul mai repede și șefa TNL să ajungă… lângă partid, în CLM, la chestii serioase.

  Acum, ce ne rămâne de făcut? Să ne bucurăm că pe post ajunge cineva care, așa după cum ne-a spus chiar Patricia Dinga, a fost șefă de promoție la Științe Juridice (la UVVG) și că va fi cineva pregătit (Ne roade aici întrebarea „Pentru ce”). Deoarece în mai puțin de o oră, proba scrisă a fost… scrisă de 98 de puncte din 100, iar consiliera locală a ajuns și la ședința CLM. Recunoaștem și faptul că pentru cineva care este foarte bine pregătit… o probă scrisă poate fi terminată în mai puțin de o oră, depinzând de subiect ce-i drept. Nu dorim să fim cârcotași, dar la prima vedere… parcă au cam „zbârnâit” toate. Adică lucrurile se pot desfășura într-un mod cât de cât normal, dar asta doar când se vrea…

  P.S. Acest articol este dedicat tinerilor care au terminat facultatea și care doresc să obțină un post într-o instituție legată ombilical de stat. Și când posturile se lasă moștenire de la membru de partid la membru de partid. Le urăm succes, dar ne vine să ne pălmuim…

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ce sa ne mai mire in tara asta? Concurs anuntat la ora 10 si sustinut la ora 9 fara anunt de modificare in prealabil…..Fata desteapta care a scris tot in mai putin de o ora……ce sa mai toate ingredientele unui concurs super reusit!

   +7 voturi
   +1
   -1
   • Păi în Decembrie 2017,madam Boghicevici,pe atunci șefa la CJA a facilitat obținerea unui post de încasator salar de la STAT,tot în cadrul CCJA, unui alt tânar care alături de mama sa,angajata tot la stat și tot in condiții dubioase,din mărinimia aceleași șefe…
    Noi comentăm,leafa le curge,stau la STAT;TRIST!
    SĂ NU UITAȚI SĂ VĂ PLĂTIȚI IMPOZITELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    +5 voturi
    +1
    -1
    • Ooo,vai și amar de ei;mă-sa „sifoneaza”tot ce se intampla la Teatru,iar fiul da raportul la CJA.Ăștia sunt puși strategic acolo.
     Trist e ca nu fac mai nimic,dar salariile vin!Salarii platite de noi…apropo :astia vor sa castige alegerile?Cu ce sunt mai buni ca si comunistii?Intreb doar?!

     +1 voturi
     +1
     -1
   • Proba de examinare orală se dă foarte probabil săptămânal. Trebuie doar ca ședințele sa nu se suprapună cu examinările. Am auzit că la Proba orală se dă mai greu și nu se termină foarte repede existând riscul de a se întârzâie de candidați la ședințe

    +1 voturi
    +1
    -1
  2. ce e mai trist ca tineretul cel care ar fi trebuit sa schimbe romania a fost pervertit au devenit mai rai ca pe vremea comunismului cu mentalitate de parveniti hoti mincinosi trist tineretul care nu e dinga va emigra in mod sigur soer dinga sa mori la 100 de ani singura in tara!

   0 voturi
   +1
   -1
  3. Ar trebui sa verifice cineva si pe la Spitalu Judetean Arad ,tot subordonat Consiliului Judetean , unde toate asistentele sefe si ele cu un IQ la fel de mare ca si domnisoara din articol ,tot absolvente de UVG , meritorii de” alt fel ” ,sunt si la Scoala Postliceala unde predau mai departe” cunostintele „lor dar pontate in acelas t itimp si la serviciu…..Sau poate toate dragile de ele ……fac asta in folosul societatii ….sa nu cumva sa nu se perpetueze specimene ca si ele si in viitor! Multumim din inima Consiliului ….ca se gandeste la bunastarea natiei !

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.