Un comisar și un director de la Mediu, ridicați de DNA

  de Special Arad | 10 septembrie 2014, 11:08 AM | Naţional

  0

  Ieri, 9 septembrie, Direcția Națională Anticorupție a anunțat faptul că procurorii au adunat date și probe incriminatoare pentru Rizea Virgil Valentin (comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița) și Nica Mirel (director executiv în cadrul Agenției Județene pentru Protecția Mediului Dâmbovița), sub acuzațiile de șantaj și luare de mită.

  Aceștia, conform ordonanţelor de reţinere întocmite, au primit, în perioada aprilie 2013 – iunie 2014, de la Bănică Ion Orlando (director de producție la societatea comercială Ro Ecolofic Combustibil Alternativ din București), în mod repetat, sume de bani și bunuri, ridicându-se la suma totală de circa 5.000 de lei și respectiv 2500 lei. Banii au fost oferiți în scopul favorizării societății,  pentru ca, inclusiv pentru a tolera încălcările prevederilor legale în materia protecției mediului constatate.

  Totodată, în perioada decembrie 2013 – iulie 2014, datorită amenințărilor cu dezvăluirea unor nereguli constatate în activitatea derulată de societatea Ro Ecologic, Nica Mirel i-a determinat pe reprezentanții agentului economic să încheie un contract de prestări servicii de publicitate cu o societate comercială.

  Este de menționat faptul că cei doi sunt suspectați și de săvârșirea altor fapte de aceeași natură. 

  Inculpaților li s-a adus la cunoştinţă procedurile legale, astfel ei au fost chemați în instanță ieri, la Tribunalului Prahova, propunându-se arestarea lor preventivă. Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.