sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Un cerșetor român a fost ucis de un tânăr de 16 ani în Suedia. Suspectul a fost eliberat din arestul preventiv

  de Special Arad | 31 august 2018, 10:50 AM | Internaţional

  0

  Un cerșetor român de 48 de ani a fost ucis de un tânăr de 16 ani în localitatea Huskvarna, Suedia, a anunțat joi presa suedeză svt.se. Locuitorii orașului sunt consternați de faptul că „un om atât de pașnic și săritor, care nu a deranjat pe nimeni” a fost ucis. O femeie din localitate spune că oamenii sunt șocați și triști de cele întâmplate. Din cea se știa despre victimă, se pare că era un om blând. „Suntem foarte afectați”, spune femeia, adăugând că este oripilată că cineva a fost în stare să-l agreseze pe acest om al străzii lipsit de apărare. „Sunt extrem de iritată de faptul că acest om fără apărare a fost agresat cu atâta violență.”

  Poliția Locală din Huskvarna are bănuieli – confirmate de primele date strânse de la fața locului și din mărturii – că mai mulți tineri au fost implicați în această crimă oribilă din parcul localității. Motivul crime se pare că este unul rasial.
  Trandafiri, lumânări și candele au fost depuse de cetățeni pe locul unde a fost găsit decedat cerșetorul român.
  Și pe paginile de socializare de pe internet, suedezii își exprimă indignarea față de circumstanțele săvârșirii acestei crime și își exprimă compasiunea față de sfărșitul tragic al acestui om.

  „Dacă ne-ar fi cerut, l-am fi putut ajuta mult mai mult decât am făcut-o și poate am fi putut astfel să evităm un asemenea deznodământ.”

  sursa: svt.se

  UPDATE

  Îl chema Gheorghe Hortolemei-Lupu, era născut în România și avea 48 de ani. A lucrat la o tipografie, de unde a fost dat afară în urmă cu 8 ani. Șomer fiind, soția a divorțat și și-a luat cu ea și cei doi copii comuni. „Ghiță”, cum îi spuneau cunoscuții, s-a decis să plece în lume să-și caute de lucru. Acum patru ani a ajuns în Suedia, unde a ales să trăiască ca om al străzii, apelând la mila localnicilor. Avea un loc dedicat, lângă ușa unui magazin alimentar din Huskvarna.

  Pe 8 august 2018 a fost găsit decedat. Rănile ce au cauzat moartea lui Ghiță sunt atribuit unei arme albe. Suspectul de comiterea omorului are 16 ani și a fost eliberat din arestul preventiv.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.